MBK Stará Turá
Prázdniny sa skončili.

Mladé basketbalistky začali od 1. augusta opäť zarezávať naplno. Na úvod to ale netreba preháňať, takže prvý týždeň boli tréningy len jednofázové.

Od budúceho týždňa ale mladšie žiačky, ročník narodenia 1999 a mladšie, nastupujú na päť dňové sústredenie v tábore Podvišňové. Odchod je naplánovaný na pondelok 8. augusta na 8:00 spred supermarketu Billa. Tréningové jednotky začnú hneď po ubytovaní a skončia sa piatok poobede na plavárni v športovej hale na štadióne.

Návštevy rodičov sú naplánované na stredu 10. augusta po 17:00, v iný termín sa môže stať, že svoje ratolesti v tábore nenájdete, lebo budú vybehnuté v teréne.

Kadetky, ročník narodenia 1995 a mladšie, vrátane ročníka 97 a 98, majú sústredenie naplánované na tom istom mieste v termíne 15. - 19. augusta. Od nasledujúceho týždňa ale ich tréningy budú dvojfázové, takže na nudu sa určite sťažovať nebudú. Kondičku treba nabrať poriadnu. Vedenie klubu určite pred začiatkom súťaže naplánuje nejaký priateľský turnaj doma a môžno sa vybehne aj niekde von, aby 24. septembra, kedy sa pre kadetky začína liga v Piešťanoch, mali už niekoľko zápasov v nohách.

Ostatným družstvám súťaže ešte nerozlosovali. Koncom týždňa ešte len odišla prihláška na OHK - Západ, kde sme prihlásili všetky nižšie kategórie od starších žiačok až po mladšie mini.

Zápasov teda toto hracie obdobie budú mať určite všetky dievčatá nadostač. Do novej sezóny im prajem veľa elánu, radostí z výhier, ponaučení z prehier a hlavne žiadne zranenia. Trénerom, asistentom a vedúcim družstiev ako i všetkým rodičom zasa pevné nervy a veľa porozumenia.

Miloš Minárech