MBK Stará Turá
Ako prvé...

Mladšie žiačky, ročník narodenia 1999 a mladšie, sa ako prvé z nášho klubu zúčastnili týždňového sústredenia v tábore Podvišňové, ktoré sa už tradične na niekoľko málo dní stáva našim klubovým strediskom letnej prípravy. Na dievčatách bolo vidieť odhodlanie popasovať sa s pripravenými úlohami, ale aj radosť, že po mesačnej odmlke sú opäť spolu.

Napriek tomu, že nám toho roku počasie veľmi neprialo, sa nám darilo s menšími úpravami plniť naplánované a popri všetkých úlohách dievčatá absolvovali dva priateľské zápasy, troška netradične – jeden futbalový a jeden basketbalový s chlapcami o rok mladšími, ktorí taktiež boli na letnom sústredení v tábore. Veľmi sa dievčatám páčila turistika do dediny, kde mali možnosť občerstviť sa v miestnej vychýrenej country krčme. Nočný tréning mal u dievčat preveriť ich nápaditosť, odvahu, disciplínu, taktiku a v neposlednom rade kolektívneho ducha. Úspešne si zvolili novú kapitánku tímu, ktorou sa na toto hracie obdobie stala Lucka Kovárová. My ako nové trénerky sme mali jedinečnú možnosť spoznať dievčatá troška bližšie a aj z inej ako len basketbalovej stránky. Tréningový plán a jeho plnenie nebudeme potencionálnym súperom prezrádzať, len im môžeme odkázať, že sa na nich tešíme v nadchádzajúcej sezóne a budeme sa veľmi snažiť im byť dôstojným súperom.

Záverom chcem dievčatám vysloviť pochvalu za snaženie a nasadenie, s akým sa popasovali s novými úlohami. Naša veľká vďaka patrí všetkým zainteresovaným zamestnancom v tábore, ktorí sa nám zo všetkých síl snažili spríjemniť náš pobyt. Tiež patrí vďaka rodičom, ktorí si nenechali ujsť príležitosť prísť pozrieť svoje ratolesti do krásneho prostredia a podporili ich v našom spoločnom snažení. Touto cestou by som sa tiež rada poďakovala vedeniu klubu, ktorý nám sčasti sponzoruje náš pobyt a tak vytvára skvelé podmienky na ďalší rast našich nádejí.

Marika Minárechová