MBK Stará Turá
Kadetky

Od 1.augusta 2011 sa družstvo kadetiek pripravuje na basketbalovú sezónu. Prvé dni absolvovali dievčatá vstupné resp. kontrolné testy, či pracovali na sebe aj v období prázdnin. Niektoré dopadli lepšie, iné horšie. Stále si niektoré neuvedomujú, že netrénujú pre trénera, ale kvôli sebe. Tréningový program mal rastúcu intenzitu. Prvý týždeň boli vstupné testy jednofázové tréningy. Od 15. do 19. augusta sa dievčatá zúčastnili kondičného sústredenia v „Tábore Podvišňové“. Aj pre motiváciu, aj aby dievčatá videli, že kondícia je potrebná aj počas prázdnin, sme na pomoc pozvali kondičnú trénerku Veroniku Vargovú. Tréningový deň mal nasledujúci program:

7:00
ranný výbeh (cca 30 min)
10:30
1. Tréning (1,5 - 2 hod)
15:30
2. Tréning (1,5 - 2 hod)
19:00
3. Tréning (1 hod)

Tak, ako hráčky podcenili vlastnú prípravu počas prázdnin, tak ich musím pochváliť za poctivý prístup od začiatku letnej prípravy. Aj keď na konci sústredenia zase začali trošku problémy, že už nevládzu. Bolo to zase skôr o mentálnej stránke ako o fyzickej.

Ďalej dievčatá absolvovali do konca prázdnin dva prípravné zápasy. Prvý proti kadetom zo Žiliny. Chlapci v tomto veku sú už nielen fyzicky, ale aj mentálne vyspelejší a bolo to aj vidieť na ihrisku. Prehrali sme o nelichotivých 50 bodov. Druhý zápas sme hrali o týždeň neskôr s kadetkami z Piešťan. V tomto zápase sme vyhrali o 1 bod. S hrou a výkonom dievčat som spokojný na 50 percent. Druhú a tretiu štvrtinu sme hrali s prehľadom. Úvod nám ušiel a záver sme vypustili.
Zatiaľ to nevadí, vieme kde robíme chyby a snažíme sa ich odstrániť. Pri niektorých hráčkach dochádza už k tej lepšej fáze puberty. Sú zodpovednejšie a všetko sa to odzrakudľuje na ich výkonoch a následne na výkone celého družstva.

V príprave nás čakajú dva zaujímavé turnaje. Prvý vonku 10. - 11.9.2011 v Nitre za účasti dužstiev MBK Ružomberok, Seat Győr, Kőbányai Darazsak, BKM Junior UKF Nitra a MBK Stará Turá. Druhý odohráme v domácom prostredí 16. - 18.9.2011 za účasti družstiev CBK Košice, Danax Košice, BK Petržalka, BKM Piešťany, BKM Junior UKF Nitra, BK AŠK Slávia Trnava a MBK Stará Turá. Po týchto turnajoch budeme mať ešte dva týždne na opravenie odhalených nedostatkov. A sezóna môže začať.

Dobroslav Lupták