MBK Stará Turá
Mladšie žiačky na turnaji Tubanak 2011

Mladšie žiačky sa 10. – 11. septembra 2011 zúčastnili prípravného turnaja v moravskom Kyjove. Hráčky si v tejto sezóne nezvykajú len na nové trénerské duo Marika Minárechová - Erika Nedorostová, ale aj na nový systém hry a prípravy všeobecne. Preto bol tento turnaj zaťažkávacou skúškou pre obe strany.

Hneď v prvom zápase narazili na neskoršie finalistky z Prostějova. Zápas bol vyrovnaný, súperova hra v útoku sa dosť podobala na tú našu. To sa ale nedalo povedať o obrane, nakoľko v Českej republike nie je povinná osobná obrana V závere sa ale prejavila slabšia psychická odolnosť našich dievčat a Prostějov zápas vyhral 30:27

Druhý zápas bol z kategórie tréningovej, kde sme 39:14 vyhrali. To sa ale nedalo povedať o treťom sobotňajšom zápase, kde sa dievčatá stretli s neskorším víťazom turnaja Friscom Brno. Opäť psychická nedozretosť družstva spôsobila miestami úplný výpadok hlavne v obrannej činnosti. Zápas sme prehrali 29:44

V nedeľu sa hrali ďalšie dva zápasy, kde si dievčatá zaknihovali povinné víťazstvá 53:19 s domácim družstvom Jiskra Kyjov a 73:2 so Sokolom Lanžhot.

Na turnaji dievčatá obsadili tretie miesto. Do začiatku súťaže zostávajú ešte nejaké dni, ktoré treba naplno využiť na nacvičenie herných situácii a obrany. Úloha pre družstvo bude veľmi ťažká. Dievčatá obhajujú titul Majsteriek Slovenska z minulého i predminulého roku.

Miloš Minárech