MBK Stará Turá
Kadetky v príprave

Kadetky 16. - 18.septembra absolvovali prípravný turnaj v domácom prostredí. Zúčastnili sa ho významné družstvá zo Slovenskej kadetskej ligy (CBK Košice, Danax Košice, Trnava, Petržalka, Stará Turá) a taktiež hosť z Čiech (Olomouc).

Turanské basketbalistky boli namotivované po úspešnom turnaji v Nitre, kde obsadili prvé miesto. To, že obsadili prvé miesto je len bonbónik. Krásna hra, konečne fakt hra na úrovni, nám robila veľkú radosť. V tomto tempe a dobrej hre sme pokračovali aj na domácej pôde. Prehrali sme len úvodný zápas proti CBK Košice. Aj keď konečný stav 80:63 sa zdá veľký, nehovorí o kvalite našej hry. Do posledných minút sme sa držali na dostrel o nejakých 6 bodov. To bol jediný zápas, pri ktorom sme nezvládli bojovať s tak skvelým súperom až dokonca. V ostatných zápasoch sa dievčatá držali vynikajúco.

Ako tréner veľmi oceňujem pomoc rodičov (Martinčičovci, Naďová, Labudová, Michalcovci, Rzavksý, Moravčíkovci) pri pomoci organizačných záležitostí turnaja. Taktiež veľkú vďaku pri zákulisných opatreniach prejavujem M. Minárechovi a Ing. M. Nerádovi. Pri takýchto ľuďoch sa veľmi dobre robí basketbal.

Výsledky turnaja si možete pozrieť TU

Dobroslav Lupták