MBK Stará Turá
Kadetky mali ťažký víkend

V sobotu poobede, 15.10.2011, hostili BK Petržalku a pravdu povediac, čakali sme lepší výkon našich hráčok. Dievčatá si asi mysleli, že súperky nastúpia v tej zostave ako na prípravnom turneji v septembri, kedy ich doslovne "zbilo" každé družstvo. Maximálne podcenenie súpera malo za následok totálny prepadák v prvej štvrtine, ktorú sme prehrali o osemnásť bodov.

Baby si nevedeli prihrať, do košov to absolútne nepadalo. Toto všetko naštartovalo maximálne nevhodné jačanie, blákanie a hučanie celej lavičky Petržalky, ktoré mali pravdepodobne prikázané od trénera. A pomohlo im to. Naše dievčatá sa nevedeli sústrediť na hru a keď sa k tomu pridali niekedy nezmyselné pískanice bratislavských rozhodcov, prvá prehra v sezóne bola tu. I keď zostávajúce tri štvrtiny sme prehrali len o dva body, v celkovom súčte to bolo o dvadsať s výsledkom 35:55, čo je na kadetky trošku biedny výsledok.

Nepripomínať si výhru sobotného súpera a regenerácia síl boli hlavné úlohy do nedele, kedy nás navštívil Dubček Karlova Ves. Tu tréner nechcel nechať nič na náhodu a hneď od začiatku zápasu vytiahol na súperky tvrdý press po celom ihrisku, čo sa prejavilo aj na výsledku 18:2 asi za osem minút hry. V ďalších častiach už dievčatá poľavili a prestriedaná bola celá lavička, veď taký obrovský tlak ako v prvej štvrtine by sa nedal hrať počas celého zápasu. To malo za následok dotiahnutie stavu, ba dokonca vedenie Dubčeka po polčase o dva body. V poslednej časti ale dievčatá znovu zabrali a stiahli víťazstvo na svoju stranu pomerom 83:74

Za dva týždne nás čaká Trnava a Nitra, odkiaľ treba priviesť všetky body domov.

Miloš Minárech