MBK Stará Turá
Staršie mini – Chili papričky

V piatok išli papričky na návštevu do Nitry, pozrieť, ako sa trénuje a hrá basketbal. Alebo, chili papričky opäť štípali. No tentokrát nervy a trpezlivosť trénera. Toto družstvo má veľké problémy najmä s disciplínou. Od tejto skutočnosti sa odvíjajú aj ostatné problémy. Už počas rozcvičky bolo vidieť, kto je na akej úrovni. A to nehovorím ešte stále o basketbale. Najviac sklamali hráčky, na ktoré sme sa najviac spoliehali. Hráčky, ktoré majú už ako takú skúsenosť zo zápasov, z turnajov. Toto všetko je najmä o správaní a disciplíne.

Hra pripomínala streetbalový zápas. Dievčatá neboli schopné prejsť na druhú stranu ihriska. Za to sme boli v oboch zápasoch veľmi potrestaní. 65:13 a 88:2 - je mi to ľúto, najmä kvôli dievčatám, ktoré sa naozaj snažili. Ale nestačí pár jedincov.

Tu apelujem na rodičov, nech si v prvom rade oni uvedomia, či chcú mať doma športovca a podporia ho v tom. Alebo budú deti podporovať v miliónoch krúžkov a bude „všestranný“. Šport sa nedá robiť bez pravidelného tréningu. Toto je najproblematickejšie družstvo, aké kedy bolo v MBK Stará Turá.

Dobroslav Lupták