MBK Stará Turá
Novembrové blues mladších žiačok a žiačok

...aj takto by sme mohli nazvať doterajšie novembrové vystupovanie našich dievčat či už pod domácim alebo súperovým košom. V pokojnej, až komornej atmosfére, bez výraznejších prekvapení v oboch kategóriách.

Prvý zápas otvorili mladšie žiačky doma s BK Petržalkou. Výsledok 121:9 hovorí za všetko. Dá sa povedať, že na čo dievčatá siahli, to sa im podarilo premieňať. Vychádzali im nacvičené signály, rýchle protiútoky, krásne prieniky a dokonca sa im darila aj streľba spod koša, s ktorou neustále bojujeme. Snažíme sa dievčatám vysvetľovať, že čas náhodných striel na kôš je dávno preč. Len systematickou a tvrdou prípravou môžu žať plody úspechu. V druhom zápase sme súperovi nedovolili o nič viac ako v tom prvom, kde zápas skončil ešte výraznejším výsledkom 145:15.

Žiačky 12. novembra vycestovali za súperom do Trnavy. V troška oklieštenej zostave, ale o to s väčším nasadením sme sa chceli poriadne popasovať s ďalším zápasom v staršej kategórii. Myslím, že vyšiel na výbornú a dievčatá si s chuťou zahrali. Presadili sa hlavne v obranných činnostiach a rýchlych protiútokoch, z čoho sme mali nesmiernu radosť. Dievčatá zo Slávie nenašli účinnejšiu zbraň a tak zápas skončil pomerom 128:23 v náš prospech.

Tretia sobota v tomto mesiaci patrila mladším žiačkam a súperovi z neďalekej Myjavy. Prvý krát v tejto sezóne na nás doľahol nedostatok hráčok. Zranenia či choroby sa nevyhli ani našim dievčatám. Absencia a nie stopercentný zdravotný stav zostávajúcich hráčok sa podpísal pod herný prejav. Jednoznačne musíme skonštatovať, že sme sa súperovi prispôsobili v jeho hernom tempe. Chýbala dravosť, nasadenie, presnosť a troška pokoja v premieňaní streleckých šancí. Výsledky zápasov 68:7 a 84:6.

K novembrovej bilancii chýba ešte odohrať jeden zápas a to najbližšiu sobotu, 26. nonvembra, doma s Malackami, ročník narodenia 1998 a mladšie. Pozývame všetkých fanúšikov, rodinných príslušníkov, či len nadšencov basketu, aby nás prišli povzbudiť a stráviť dúfam príjemné sobotné dopoludnie spoločne s nami. Začiatok zápasu je naplánovaný na 10. hodinu.

Marika Minárechová