MBK Stará Turá
Kadetky na poslednú chvíľu

V Západnej skupine I. ligy kadetiek to vrelo až do posledných zápasov. Až tie v podstate rozhodli o družstvách postupujúcich z tretieho, resp. štvrtého miesta do celoslovenskej skupiny o 1. - 8. miesto. Trnava a Petržalka v tom mali jasno, o posledné dve postupové miesta mali záujem a možnosť postúpiť všetky ostatné družstvá. Dubček Bratislava, Nitra, Piešťany a naše dievčatá.

Po nie moc presvedčivej doterajšej fáze ligy, kde sme viac menej očakávali hladký postup nášho družstva, prišli na rad veľmi nevyrovnané výkony celého družstva. Predohrávaný zápas v Nitre ešte dopadol výborne, potom však prišiel nečakaný skrat v Trnave a vysoká prehra o 29 bodov naštartovala sériu neúspechov a obavy o postup. Po dvoch týždňoch prehra o jeden bod v Piešťanoch v poslednej sekunde priam bodla do srdca, o ďalšie dva týždne prehra na Dubčeku a v Petržalke skoro pochovali nádeje na postup.

Našťastie zakobrtli aj ostatné družstvá a tak nádej žila až do posledných zápasov v sobotu s Nitrou a nedeľu s Trnavou.

Hneď ten prvý zápas nás po výhre mohol dostať späť na postupovú priečku. Motiváciu dievčatá mali v podobe výletu na Vianočné trhy a nákupy v Bratislave, no a keby "motyka vystrelila" aj v nedeľu s Trnavou, návšteva Bratislavy by sa zmenila na Viedeň.

Niet čo dodať. Piatok 16. decembra sa cestuje do Viedne.

Po neutichajúcom povzbudzovaní z balkónov Športovej haly v podaní rodičov a ostatných priaznivcov, mimochodom asi najlepšom za posledných niekoľko rokov, a samozrejme vynikajúcom výkone celého družstva vrátane trénera, v sobotu sa našim dievčatám poddala Nitra a v nedeľu aj Trnava.

Z tretieho miesta teda postupuje MBK Stará Turá. Teraz čakáme na vylosovanie skupiny o 1. - 8. miesto a drina a pot budú dievčatá sprevádzať ďalšieho pol roka. Zo západu postupujú družstvá Trnavy, Petržalky, Starej Turej a Dubčeka, z východu košické družstvá CBK a Abovia, Banská Bytrica a Ružomberok.

Miloš Minárech