MBK Stará Turá
Kadetky v druhej časti s prehrou a víťazstvom

Kadetky minulý víkend odohrali svoje prvé dve stretnutia v skupine o 1. - 8. miesto v 1. lige posilnené o Verču Rondošovú z Piešťan. V sobotu 21.1. vycestovali do Trnavy, aby skúsili poraziť domácu AŠK Sláviu a zopakovali výkon z posledného zápasu skupiny Západ, kde sme ich na domácej palubovke spravili o 18 bodov. Zápas bol až do záverečnej štvrtiny v podstate vyrovnaný, domáce hráčky viedli len o pár bodov. V záverečnej štvrtine dievčatá dokázali stav dotiahnuť, ba dokonca o jeden bod viedli. Vyfaulovanie oboch našich rozohrávačiek ale našim hráčkam určite nepomohlo. Záver hry nezvládli a Trnava po polčase 32:27 odskočila na konečných 73:59

V nedeľu dievčatá vycestovali do Karlovky na Dubček. Očividne si chceli napraviť reputáciu z novembrovej prehry s týmto súperom a nezlomila ich ani prehra s Trnavou predošlý deň. Dievčatá od začiatku diktovali tempo hry. Z rytmu ich miestami vyviedla len zónová obrana súpera, proti ktorej je ešte čo zlepšovať. Po polčase 43:34 a konečnom výsledku 81:71 pre náš tím pribudli to tabuľky dva body za víťazstvo.

Dnes o 18:00 čaká niektoré dievčatá príprava v podobe zápasu so Slovanom Bratislava spoločnej súťaže Kadetky + Staršie žiačky (OHK Západ) a zajtra o 15:00 boj s dvojičkou 1. ligy BK Petržalkou. Týmto pozývam všetkých fanúšikov na tento duel a verím, že sa im podarí navodiť taká atmosféra a tým aj herná pohoda pre naše dievčatá, akú dokázali spraviť koncom minulého roku na zápasoch proti Nitre a Trnave.

Miloš Minárech