MBK Stará Turá
Kadetky opäť 1:1

V sobotnom zápase kadetiek s Ružomberkom začiatok napovedal, že naše dievčatá budú ťahať za kratší koniec. Zbytočné strácanie lopty, nepresné prihrávky a rýchle protiútoky Ružomberčaniek s presným ukončovaním. Taká bola prvá a sčasti aj druhá štvrtina. Chvíľami aj tréner rezignoval nad chybami, ktoré dievčatá vyrábali a pomáhali tak súperkám. Začiatok druhého polčasu bol podobný ale za stavu 33:48 sa v dievčatách niečo zlomilo a začali drviť súpera perfektnou obranou. Bianka s Ajou akoby si spomenuli na časy s pred pár rokov, k tomu sa pridala Čeka a Kika a šnúrou osemnástich bodov to začalo. Súperkám sa potom vyfaulovali Remenárová s Hadačovou a výsledok 89:64 bol spečatením snaženia dievčat.

Aja Potúčková so 100% úspešnosťou trestných hodov (9/9), piatimi doskokmi v obrane i útoku dala spolu 32 bodov, Bia Krajčušková desať získaných lôpt a šesť asistencií, Čeka 13 bodov, za dokonalej spolupráce ostatných dievčat a výdatného povzbudzovanie publika. To bol sobotný večer.

Nedeľný zápas s jedným s favoritov ligy sa zo začiatku niesol podobne. Banská Bystrica hneď od začiatku diktovala tempo hry a to hrala bez Niky Dudášovej, ktorá si vyrobila pred zápasom poriadny výron (dúfame, že nie zlomeninu). S ňou by to bol iný súper. Prvú štvrtinu sme prehrali o 9 bodov, druhú len o jeden. V tretej potom podobne ako deň predtým dokázali naše dievčatá zabojovať a vyhrali sme ju 25:22, začiatkom poslednej štvrtiny sme Bystričanky dotiahli a dokonca aj vyhrávali. Koniec zápasu ale opäť patril Stredoslovenkám a šnúrou dvanástich bodov stanovili konečný výsledok na 61:74

Kika, Ema ani Dida si z hry nedali ani jeden kôs. I keď stratených lôpt bolo menej ako včera, veľmi veľká nepresnosť v streľbe zo všetkých vzdialeností rozhodli o výsledku. Na druhej strane Bystričankám to tam padalo jedna radosť. Máme čo dobiehať, ale zápas to bol pekný.

Za dva týždne cestujeme do Košíc na zápasy s Aboviou a CBK. Privezieme aspoň jednu výhru? Uvidíme.

Miloš Minárech