MBK Stará Turá
Cez víkend 5 zápasov bez prehry

Uplynulý víkend hrali svoje zápasy tri družstvá a to v kategórii mladšie mini, mladšie žiačky a staršie žiačky. Dvojzápas tých najmladších sa odohral v bratislavskej Petržalke a mladí sa naozaj vyznamenali. Zaznamenali svoje prvé víťazstvá, čo určite naštartovalo ich basketbalové srdiečka a pridalo im chuť do ďalších tréningových procesov. Gratulujeme.

Výsledky - BK Petržalka vs. MBK Stará Turá 32:41 a 32:38

Do hlavného mesta v ten istý čas vycestovali aj staršie žiačky hrajúce spoločnú súťaž kadetiek a starších žiačok. V hale STU (Slovenská technická univerzita) na Námestí Slobody odohrali jeden zápas proti Slovanu Bratislava aj s tromi hráčkami, ktoré dlhší čas s družstvom netrénovali. Saška Redajová, Zuzka Papuláková a Dada Naďová hádam zvažujú návrat do družstva. Aj za ich pomoci totiž dievčatá vyhrali s papierovo slabším súperom v tréningovom tempe 84:35 a na palubovke družstvo jednoznačne dominovalo.

V neposlednej rade posledné víkendové víťazstvá zaznamenali mladšie žiačky, ktoré na domácej palubovke bez zaváhania zdolali Myjavu 129:14 a 114:19, v tabuľke dominujú bez jedinej prehry na prvom mieste a už neexistuje ani teoretická šanca, že by sa nezúčastnili na finálovom turnaji o Majstra SR, ktorý sa uskutoční v termíne 25. - 27. mája 2012 v našej Športovej hale na štadióne. O druhom postupujúcom zo západu sa pravdepodobne rozhodne 14. apríla medzi BKM Piešťany a BKM Junior UKF Nitra. Súperom držíme palce.

Miloš Minárech
MBK Stará Turá