MBK Stará Turá
Záver sezóny sa blíži

Zima sa skončila, vonku sa otepľuje a basketbalová sezóna sa tým nezadržateľne blíži k finálový turnajom o Majstrov Slovenskej republiky.

Mladšie a staršie mini sa s basketbalom zatiaľ len zoznamujú. V oboch kategóriách totiž hrajú tie isté hráčky a hráči, z ktorých mnohí v podstate vekovo patria ešte do prípravky. Postup na finálový turnaj tu preto nehrozil. Nadarmo, sme malé mesto, detí je málo, športu chtivých ešte menej a aj z toho nám ešte „ukradnú“ rôzne krúžky v ZŠ a ZUŠ. Staršie mini majú pred sebou ešte dva termíny, mladšie už len jeden. Obe družstvá si však zahrajú aj doma, preto je podpora v hľadisku vítaná.

Mladšie žiačky čaká posledný dvojzápas v sobotu 5. mája doma s Piešťanmi. Výsledok pre nás nie je rozhodujúci, nakoľko z prvého miesta už naše dievčatá nemôže zosadiť nik. Hra však môže byť zaujímavá pre hráčky Piešťan. Tie, ak by vyhrali oba zápasy a v tom istom termíne by v Nitre „vystrelila motyka“ a Petržalka zdolala domáce družstvo, postúpili by do finálového turnaja na úkor Nitry. Veríme ale, že k takej situácii nedôjde a naše dievčatá budú aj po poslednom kole bez prehry. Finálový turnaj o Majstra SR sa potom odohrá v termíne 25. – 27. mája 2012 na domácej palubovke. Povzbudzovanie na balkónoch haly bude, dúfajme, odmenené peknou hrou a majstrovskými výkonmi. Všetky zápasy by mali byť za spolupráce spoločnosti ICS Systém, s.r.o. prenášané prostredníctvom Internetu v priamom prenose. Rodičom a fanúšikom, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť priamo v hale, tak nič neujde.

V kategórii žiačok čakajú ešte dva termíny. Nakoľko túto súťaž hrajú naše mladšie žiačky, treba ich využiť na doladenie formy pred finálovým turnajom v ich kategórii.

Naše staršie žiačky doplnené kadetkami zohrajú taktiež ešte dva zápasy. Nakoľko v tejto súťaži hrajú družstvá, ktoré do nadstavbových častí nepostúpili, ide tu taktiež len o tréningové zápasy kadetiek, pretože všetky túto kategóriu aj hrajú.

A kadetky čaká posledný súťažný víkend v nadstavbe. V sobotu očakávame dievčatá CBK Košice, v podstate vedúce družstvo tabuľky, o 17:00 v Športovej hale a v nedeľu o 10:00 zasa z opačného konca tabuľky bojovný tím Abovie 96 Košice. Záverečný turnaj sa uskutoční v termíne 4. – 6. mája. Organizátorom bude víťaz nadstavbovej časti. O tento post ešte stále bojujú tri družstvá. CBK Košice, Banská Bystrica a Petržalka. Posledné menované družstvo má výhodu domáceho prostredia, musí však oba zápasy vyhrať (Abovia, CBK) a súčasne Banská Bystrica oba zápasy prehrať (Trnava, Dubček). Nám však zostáva len veriť, že BB aspoň jeden zápas vyhrá a šanca na záverečný turnaj kadetiek v Starej Turej sa značne priblíži. O tom ale až po víkende.

MBK Stará Turá