Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Začína nová sezóna 2014/2015
27.8.2014
 

Úspešná sezóna 2013/2014 je už dávno za nami a hráčky a tréneri sú už po letných dovolenkách a rôznych reprezentačných akciách. Trénerský kolektív sa zúčastnil kvalitnej trénerskej kliniky v Plzni pri príležitosti MS dievčat do 17 rokov. V Posledný júlový týždeň boli minuloročné medailové kolektívy za odmenu v Taliansku v Lignane. Už tam absolvovali hráčky ranné výbehy a spoločné športové aktivity. Na sezónu 2014/2015 sa začali naše všetky tímy pripravovať od štvrtého augusta v domácich podmienkach. V novej sezóne prihlásime do súťaže tieto družstvá: staršie mini žiačky, mladšie žiačky, kadetky a juniorky. Vytvárame taktiež novú prípravku a o jej osude sa ešte len rozhodne. V skratke sa Vám budem snažiť predstaviť plán letnej prípravy a novinky jednotlivých družstiev MBK Stará Turá.

Staršie mini / mladšie žiačky

Veľmi dôležitá zmena je na poste trénera. Sme nesmierne radi, že naše trénerské rady posilnila Dušana Oslejová. Je to bývalá extraligová hráčka Myjavy, ktorá už má za sebou bohaté trénerské skúsenosti. Pri týchto družstvách jej budú asistentmi Erika a Dodo a pomáhať im bude aj Tánička. Toto družstvo absolvuje sústredenie v Tábore Podvišňové od 18. do 22. 8. Prípravné turnaje absolvujú 13.9. v Trnave a 19. - 21.9. v Košiciach. Prvé súťažné zápasy odohrajú 4.10.na domácej palubovke s Lokomotívou Sereď.

Kadetky

Hlavným trénerom zostáva Tomáš Kačmarik. Marika Minarechová si dáva pauzu od basketbalu a určite nám bude veľmi chýbať, veríme, že jej pauza nebude dlhodobá. Na jej poste ju nahradí Michal Kubala. Kondičný tréner a neodmysliteľnou súčasťou tohto tímu je Marek Mikletič. Do realizačného tímu nám prichádza veľká posila v podobe Barbory Fabiánovej (Bafo). Bafo ešte minulý rok hrávala profesionálne basket za Piešťanské čajky. Je to skvelá hráčka, ktorá začínala v Prievidzi, Ružomberku a potom išla do USA a neskôr do viacerých kvalitných zahraničných klubov. Študovala psychológiu a tomu sa aj teraz venuje a pracuje na získaní certifikátu mentálneho coucha. Verím, že Bafo bude pre nás obrovská posila v baskete, ale aj v živote. Záleží ale od hráčok, čo si budú ochotné od nej zobrať. V každom prípade sa majú od koho učiť. Čo sa týka hráčskeho kádra, tak skončila Natália Mozoláková, no na školu do Trenčína prichádza Alica, takže sme veľmi radi, že s nami bude dennodenne trénovať. Baby z Piešťan budú hrať za Piešťany a z 98-kového tímu k nám prichádza Miška, ktorá by mala byť jedným z lídrov tohto tímu. Tím kadetiek sa bude pripravovať v domácich podmienkach. Koncom augusta odohrajú kadetky prípravné zápasy s Popradom. Zúčastnia sa turnaja v Brne 12. - 14.9. a doma 26. - 28.9. Súťaž kadetiek začína 11.10.

Juniorky

Hlavným trénerom bude Michal Kubala a jeho asistentom Tomáš Kačmarik. Letná príprava prebehne v domácich podmienkach a družstvo absolvuje prípravný turnaj v Brne 12. - 14.9. a ďalší je v štádiu riešenia. Juniorky budú hrať súťaž do konca januára spolu s 1. ligou žien. Od februára budú hrať samostatne juniorskú ligu. Spoločná súťaž sa začína 4.10.

Zopakovať minuloročnú úspešnú sezónu bude veľmi ťažké, no my na zlepšovaní sa našich tímov a hráčok pracujeme už teraz a všetci spoločne veríme, že táto sezóna bude taká, aby sme z nej mali všetci skvelé pocity. Trénerom prajem trpezlivosť, veľa šťastia a hráčkam chuť pracovať a nech sa im vyhýbajú zranenia.

Tomáš Kačmarik