Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  1. MIESTO NA DOMÁCOM TURNAJI KADETIEK
2.10.2014
 

Poslednou hernou previerkou pred ostrým štartom kadetskej ligy, bol domáci turnaj kadetiek. Na tomto turnaji sme sa chceli prezentovať lepšou hrou ako v Brne a chceli sme si ukazať, či sme sa posunuli ďalej.

MBK STARÁ TURÁ – SLOVAN BA 87:57
Do zápasu sme mali skvelý vstup, keď sme v útoku využívali rýchle protiútoky a dobrý pohyb. V obrane nám vychádzala nátlaková obrana. Prvú štvrtinu sme vyhrali 23:8. V druhej nastalo uspokojenie a obrana bola veľmi zlá. Dostali sme 22 bodov. Cez polčas sme si vysvetlili, čo chceme zlepšiť a zápas sme v pohode ukočírovali do víťazného konca. V tomto zápase sme dali 12 trojek z 19 pokusov.

MBK STARÁ TURÁ – BANSKÁ BYSTRICA 64:53
Za tento zápas som veľmi rád. Bystrica sa vždy prezentuje aktívnou a rozumnou hrou. V obrane sú ich hráčky veľmi agresívne, v útoku behavé a dobrí strelci. Zápas bol absolútne vyrovnaný. Skóre sa prelievalo z jednej strany na druhú. Po tretej štvrtine vyhrávali naše súperky o 3 body. Skvelé zvládnutou štvrtou štvrtinou sme zápas otočili a vyhrali.

MBK STARÁ TURÁ – POPRAD 76:49
V tomto zápase pôsobili naše hráčky veľmi unavene. Viaceré z nich sa už zrejme videli na gauči doma. Poprad tu bol s mladším tímom a bojoval sympaticky. My sme sa v prvom polčase nevedeli bodovo odpútať. Veľa sme kazili. Tretiu štvrtinu sme zahrali veľmi dobre a touto hrou by sme sa chceli prezentovať. Všetko to vychádza z kvalitnej obrany. V 4tej štvrtine dostali príležitosť všetky hráčky a môžem povedať, že sa o svoju minutáž pobili. Momentom tohto turnaja bola pripravená akcia na Moničku, ktorá dala kôš. V posledných sekundách sme na time oute pripravili pre Moničku akciu na trojku. Vystrelila a chýbal kúštiček aby premenila aj túto strelu. Tieto momenty nás vynikajúco naladili a bolo to perfektným ukončením tohto turnaja.

Na domácom turnaji sme sa prezentovali rozhodne lepšou hrou ako v Brne. Hráčky boli disciplinovanejšie, dávali do toho viac energie, boli agresívnejšie a pri hre viac rozmýšlali. Zlepšila sa obrana a taktiež spolupráca s pivotmi. Stále však máme vo svojej hre veľa chýb na ktorých potrebujeme pracovať. Sme radi, že sme našli štýl hry, ktorý by mal sedieť tomuto družstvu.

Tomáš Kačmarik