Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Turnaj nádejí, 19. - 21.9 2914, Košice
9.10.2014
 

Tento turnaj splnil to, čo sme očakávali. Vyskúšať si nové kombinácie v základných päťkách, či dokážeme použiť aj v zápase to čo driľujeme na tréningu a hlavne upevnenie kolektívu. Turnaj mal 9 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. Vzájomné zápasy určili poradie v skupine. Potom prví z každej skupiny odohrali medzi sebou vzájomné zápasy a tie rozhodli o víťazovi turnaja. O ďalšom poradí rozhodli vzájomné zápasy medzi družstvami umiestnenými na druhých a tretích miestach v základných skupinách.

Skupina A: Yung Angels 2002 KE, BAM Poprad ,,A“, BK Zvolen
Skupina B: Cassovia KE, BAM Poprad ,,B“, MBK Stará Turá
Skupina C: ŠŠK Union KE, Nzíregyházi Kosársuli, ŠKBD Sp.N.Ves

Po dlhej, ale príjemnej ceste do metropole výchdu Košíc nás privítali súperky Cassovia Košice. Súperky do prvej štvrtine nasadili najlepšie čo mali, ale nestačilo to na nás. Tento zápas mal od prvých minút jasného víťaza. Výsledok prvého zápasu v skupine 41:12 /15:4, 9:0, 9:6, 10:2/.

Na druhý deň dievčatá odohrali zápas proti BAM Poprad. Organizovanou hrou, zodpovedným prístupom v obrane a v útoku sme mali zápas pod kontrolou počas všetkých štvrtín. Využili sme to, čo nám menej skúsené Popradčanky dovolili. Tu sa predviedli najmladšie nádeje nášho tímu bez pomoci trojlístka /rok narodenia 2002 - Natália, Maťa G., Maťa O./ Výsledok druhého zápasu v skupine 72:2 /14:0, 20:0, 12:4, 0:26/.

Takto sme si vybojovali prvé miesto v skupine a začali tušiť, že ide do tuhého. Tretím súperom boli minuloročné majsterky SR v kategórií st. mini Young Angeles Košice. Strach a rešpekt pred nasadením tempa súpera dievčatá nedokázali zlomiť ani v jednej minúte zápasu. Skúsili si, ako je ťažké prijať jasnú súperovu prevahu. Tu sa ukázalo, že musia hrať všetky dievčatá naplno a nespoliehať sa jedna na druhú. Výsledok zápasu 19:77 /4:28, 3:18, 10:16, 2:15/.

Štvrtým naším súperom turnaja boli dievčatá ŠKBD Spisšká Nová Ves, taktiež minuloročný medailista MSR v kategorii starších mini. Na rozdiel od našich dievčat súperky mali jasnú predstavu o tomto zápase. Nemôžeme uprieť dievčatám snahu a bojovnosť, ale na takéhoto súpera to nestačilo. Výsledok zápasu 10:65 /3:14, 2:10, 0:28, 3:13/.

Okrem zážitkov a skúseností si doniesli dievčatá aj prvý väčší úspech. Tretie miesto na turnaji nádejí v Košiciach nám budú pripomínať pohár a diplom.

Ďakujem celému realizačnému tímu: trénerke Dušane, asistentovi Dodovi a Ferkovi za skvelú atmosféru a prajem im aj dievčatám veľa úspechov v ich ďalšej práci v začínajúcej sa sezóne 2014/2015.

Erika Nedorostová