Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Juniorky na začiatok s dvomi prehrami
10.10.2014
 

Vstup do novej sezóny 2014/2015 sme zaregistrovali na palubovke bratislavského Slovana “B“ v sobotu 4. októbra 2014. V premiérovom zápase sme ťahali za kratší koniec a prehrali ho rozdielom triedy v pomere - 74:47. Do zápasu sme vstúpili nepresvedčivo a tak sme prvú i druhú štvrtinu prehrali zhodne o 10b. Po 1. polčase preto svietil na svetelnej tabuli stav 40:20. Hra na oboch stranách ihriska nám nešla podľa predstáv. Keď sme jednak dostali až 40b. a jednak skórovali iba 20b. Uspokojivé parametre spĺňala iba posledná štvrtina, ktorú sa nám podarilo vyhrať v pomere 14:9. To však nestačilo a tak sme domov odchádzali s poriadnou nádielkou.
Ťažko hodnotiť čo sa podpísalo pod konečný rezultát. V najväčšej miere však nervozita, nezohratosť a pokrivkajúca herná disciplína. Napriek nepriaznivému stavu však pozitívne môžeme hodnotiť prvý štart Stanky Košarišťanovej, ktorá sa svojej šance nastúpiť v juniorskom drese chytila a odvďačia dobrým výkonom.

BK Slovan Bratislava "B"- MBK Stará Turá 74 : 47

Hneď na druhý deň nás čakala odveta proti rovnakému súperovi na domácej palubovke. Do zápasu sme nastúpili s cieľom napraviť dojem zo soboty a pokúsiť sa odčiniť zlý výkon. Proti súperovi, ktorý mal v poli viacero hráčok s extraligovými skúsenosťami nás nečakala ľahká úloha. Prvá štvrtina sa niesla vo vyrovnanom duchu, aj keď sme ju napokon prehrali v pomere 11:14. Strana koncentrácie a hrubé chyby v 2. štvrtine nám vrátili spomienky na sobotu, a tak sme do šatní odchádzali s polčasovým výsledkom 35:54. Do druhého polčasu však dievčatá nastúpili koncentrovane a bojovne. Herný prejav sa na ihrisku vyrovnal, tak tretia štvrtina skončila zmierlivo 17:17. Bodové manko 19b. sa doháňa len ťažko, ale dievčatám slúži ku cti, že sa vo 4. štvrtine o to pokúsili. Hnané výbornými divákmi sa obuli do súpera a v poslednej štvrtine mu nedali šancu. Obranný prejav družstva miestami spĺňal to čo sme si stanovili, za čo sa dostalo dievčatám pochvaly i od extraligového trénera piešťanských čajok Martina Pospíšila. Zápas sme si prehrali v prvom polčase, čo nás môže veľmi mrzieť. Štvrtinu sme napokon vyhrali 19:12, čo nestačilo na zvrátenie zameškaného a tak sme zaznamenali i druhú prehru.
Stále máme ďaleko k optimálnemu výkonu, a to najmä v útočnej fáze. Sezóna je však len na začiatku, takže motivácia zlepšovať sa v ďalších zápasoch je veľká.

MBK Stará Turá - BK Slovan Bratislava "B" 54 : 66

Michal Kubala