Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Napínavé derby sme nakoniec zvládli
17.12.2014
 

Posledný zápas tohto roku odohrali naše kadetky doma proti Piešťanom. Tento zápas mal viacero špeciálnych príchutí. Takmer všetky hráčky sa dokonale poznali, keďže spolu hrali minulé sezóny. V minulej sezóne s nami Katka vybojovala titul v kategórií kadetiek a Iza s Táničkou vybojovali vicemajstra v starších žiačkach. Musím sa priznať, že aj pre mňa to bol nezvyk, že som videl tieto hráčky na druhej strane. Taký je však šport a momentálne sme boli súpermi. Tento zápas bol aj posledným zápasom v prvej časti a oba tímy mali rovnakú bilanciu výhier a prehier. Bol to teda zápas o priebežnú štvrtú pozíciu v tabuľke.

Začali sme ako z veľkej knihy a musím povedať, že v prvej štvrtine nebolo čo dievčatám vytknúť. Hrali sme rýchly protiútok, dobre sme útočne doskakovali, obrana bola slušná a vedeli sme si poradiť aj so súperovou zónou. Po prvej štvrtine sme vyhrávali 25:13. V druhej štvrtine Piešťanky zagresívnili obranu a my sme sa mali zrazu problém presadiť. Naša obrana začala mať trhliny a naša energia klesala. Po polčase sme vyhrávali 33:30. V prestávke sme sa snažili s Marekom vylepšiť náladu v tíme a povedať si, čo chceme hrať v druhom polčase. Bohužiaľ naše slová neboli vyslyšané a tretia štvrtina bola z našej strany veľmi zlá. Problém bol hlavne v obrane. Nevedeli sme zastaviť dobré prieniky súpera a veľa sme faulovali. Piešťankám padli trojky a po tretej štvrtine sme prehrávali 45:55. V tomto čase si už nikto nepamätal na našu skvelú hru v prvej štvrtine. Po dvoch zle odohratých štvrtinách nám už asi málokto veril. Môžem povedať na 100%, že ja som nám veril a vedel som, že posledná štvrtina bude naša. Som si istý, že aj Marek a tak sme to pred poslednou časťou hry babám vysvetlili. Hovoril som im o zápase našich hádzanárok, ktorý sa odohral deň pred týmto zápasom. Aj v tom zápase našim hádzanárkam nikto neveril po prehratom polčase o 5 gólov. Vzchopili sa a ukázali silu kolektívu. Porazili Srbky. My sme odohrali zlú druhú a tretiu štvrtinu, no nemôžem dievčatám uprieť snahu. Preto sme im povedali, že buď teraz alebo nikdy. Zagresívníme obranu, budeme riskovať ale hlavne nebudeme o sebe pochybovať a uvidíte, padnú nám už aj strely a vyhráme. Som veľmi rád, že to takto aj bolo. Naša obrana bola oveľa lepšia a získali sme viaceré lopty, z ktorých sme dali protiútoky. Sima sa nevedela tri štvrtiny trafiť z diaľky, no v štvrtej štvrtine to začalo padať. Poslednú štvrtinu sme vyhrali 24:8 a celý zápas 69:63.

Hráčky Piešťan ukázali svoje kvality a potvrdilo sa to čo vieme, že aj keď ich je málo, majú svoje kvality. Aj keď si viacerí ľudia isto povedia, že tento zápas bol hrozný a nedalo sa na neho pozerať, ja som za neho rád. Naše hráčky vytvorili výbornú atmosféru v tíme a povzbudzovali sa aj keď sa nám nedarilo. Bolo vidieť, že chcú bojovať a chcú vyhrať. Celý zápas útočili do zóny, čo nebolo vôbec ľahké. Miška hrala po mesiaci a bola nám veľkou oporou. Stanka si zaslúži absolutórium hlavne za výkon v prvom polčase. Terezka Moravčíková priniesla do zápasu veľkú energiu, Sima sa v tomto zápase dokonale vytrápila, no zvládla to. Tento zápas nebol z našej strany o individualitách, ale o tíme. Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme vyprodukovali a udržať koncentráciu počas celého zápasu. Všetkým hráčkam ďakujem za predvedený výkon a blahoželám im. Som veľmi rád, že sa na nový rok opäť zúčastníme turnaja vo Švédskom Lunde a vycestujeme tam spolu s hráčkami Piešťan.

Keďže sa blíži koniec roka, chcem sa poďakovať za skvelú prácu celému vedeniu nášho klubu, všetkým trénerom, fanúšikom a hlavne hráčkam. Tento kalendárny rok bol pre mňa najkrajší v trénerskej kariére - dosiahli sme veľké úspechy ako tím, ale aj ako individuality. Zažili sme skvelé zážitky a na toto všetko nikdy v živote nezabudnem. Bol to ozaj skvelý rok a zopakovať ho v budúcnosti bude nesmierne ťažké. Všetkým členom a priaznivcom nášho klubu prajem šťastné a veselé Vianoce, prežité v kruhu najbližších a všetko dobré do nového roku.

Tomáš Kačmarik