Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  V spoločnej súťaži ŽENY+JUNIORKY na 2. mieste
21.1.2015
 

V sobotu 17.1. nastúpili naše najstaršie diavčatá na predposledný zápas v spoločnej súťaži žien a junioriek s družstvom Dubček Bratislava. Do zápasu sme vstúpili agresívne, no kvôli netaktickým faulom na útočnej strane ihriska, sme sa rýchlo dostali do problémov s faulami a súper s nami držal krok úspešným premieňaním trestných hodov. V druhej štvrtine sme eliminovali hlúpe fauly a podarilo som sa nám odpútať od súpera na 10 bodov.

Do druhého polčasu súper nastúpil s inou taktikou a osobnú obranu zmenil na zónovú (2-3). Trvalo viac ako štvrtinu kým sme sa adaptovali. Súper v tejto fáze prebral iniciatívu a podarilo sa mu stiahnuť bodový deficit. V dramtickom závere sa nám naštastie víťazstvo podarilo udržať a odniesť si v kvalitnom zápase na pôde MBK A. Dubčeka 2 body.

MBK A. Dubčeka Bratislava vs. MBK Stará Turá 69:71 (30:40)

V nedeľu sa hral posledný zápas proti tradičnému súperovi Filozof Bratislava, ktorého sa nám podarilo doma zdolať vysokým rozdielom pri neúčasti ich lídra A. Sivákovej. Očakávali sme ťažký zápas, čo sa na ihrisku aj potvrdilo. Aj keď sme začali agresívnou nátlakovou obranou, nepodarilo sa nám od súpera odpútať na vyšší bodový rozdiel. Príčinou boli hrubé chyby v obrane, keď sme nechali súpera skórovať ľahké koše z protiútoku. Nevedeli sme nájsť rytmus a trápili sme sa v útoku do zónovej obrany (3:2), ktorú súper hral počas celého stretnutia. Polčas sme prehrali 43:41.

Aj v druhom polčase sme sa nevyvarovali individuálnym chybám, ktoré nás stále udržiavali cca 4 - 6 bodov od súpera. Aj do poslednej štvrtiny sme vstupovali s miernym bodovým mankom. Očakávali sme však, že súperovi budú pomaly odchádzať vplyvom užšej rotácie sily, čo sa nám čiastočne potvrdilo a v momentoch kedy A. Siváková odišla z ihriska sme sa dostávali opäť do hry.

Zápas sme nakoniec vyhrali, keď sa v závere vytiahla naša hráčka Radka Martinčičová, ktorá v posledných minútach skórovala z ťažkých striel a taktiež vsietila víťazný kôš po neuveriteľnom nájazde. Súperovi sa už nepodarilo premeniť poslednú strelu a tak sme si aj v nedeľu mohli odniesť 2 body po víťazstve.

HK Filozof Bratislava vs. MBK Stará Turá 70:71 (43:41)

Pre túto sezónu sme sa rozlúčili s hráčkami Kikou Minárechovou a Verčou Ronecovou, ktoré už v čisto juniorskej kategórii nemôžu kvôli veku nastúpiť. Nechýbala ani torta od čajky Laury. Dievčatá, ďakujeme!

Michal Kubala