Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Skvelý štart junioriek
4.2.2015
 

V otváracom zápase juniorskej súťaže sme museli na úvod čeliť tímu BK ŠKP 08 Banská Bystrica. Očakávali sme, že súper nastúpi v inej sile ako nastupoval ešte v spojenej súťaži 1. ligy žien a junioriek. Očakávanie sa potvrdilo a do zápasu súper nastúpil s piatimi extraligovými posilami.

Úvod zápasu patril jasne súperovi, ktorý nás v prvej štvrtine prehral v pomere 19:11. Bola to však posledná štvrtina, v ktorej sme ťahali za kratší koniec. Dievčatá v ďalšom priebehu vyrovnali priebeh hry a využili úsek hry, v ktorom nastúpili na ihrisko striedajúce hráčky súpera. Polčas sme prehrali v pomere 33:28. V priebehu druhej štvrtiny došlo k situácii, keď sme stratili našu Prdu Martinčičovú, ktorá po 2. netaktických nešportových fauloch musela odisť predčasne pod sprchy. Do kľúčovej 3. štvrtiny sme vstúpili koncentrovane a hlavne vďaka efektívnej kolektívnej obrane sme sa dotiahli na súpera. V závere štvrtiny sme však hlúpymi chybami dovolili súperovi odskočiť na 5 bodový rozdiel. Spolu s klaxónom domáca Urbániová ukončila štvrtinu úspešnou trojkou z polovice ihriska. Štvrtina tak skončila nerozhodne, ale do posledného dejstva sme nastupovali s mankom 5 bodov. Dievčatá sa však nevzdali a neprepadli klasickému „vešaniu hláv“ a bojovali ďalej o víťazstvo. Postupne sme získavali v hre prevahu. V obrane sa nám darilo eliminovať ostrieľané banskobystrické extraligové pumy a v útoku umne režírovala hru najlepšia hráčka na ihrisku Laura Horvátová (19 bodov). V dramatickom závere zápasu musel doťahovať manko už náš súper. Do hry sa čoraz viac dostávala najlepšia hráčka súpera Striešová, no vedenie sa nám podarilo udržať a získať tak nesmierne cenné víťazstvo s favoritom súťaže.

Aj napriek tomu, že do zápasu nemohli zasiahnuť Kika Čelešová a prakticky ani Táňa Maravčíková, tak ostatné hráčky ich zastúpili najlepšou možnou formou. Tradičnými oporami boli dievčatá s extraligovými skúsenosťami Laura Horvátová a Miki Balážová a taktiež i Ema Mihajlevičová, ktorej tvrdosť patrične pokúsili všetky súperky, ktoré sa s ňou dostali do kontaktu. Svoje penzum odviedla spoločne s Romčou Gombárikovou na doskoku, v obrane i útoku, takže sa súper často nedostával k lopte po neúspešnom zakončení. Nedá mi nespomenúť i naše kadetské posily Simu Majtásovú, Stanku Košarišťanovú a Aďu Moravčíkovú, ktorých podiel na víťazstve bol nesporný. Taktiež do zápasu zasiahla i výpomoc z Piešťanch Katka Gajdošechová. Dokázali sme si, že vieme poraziť nesmierne ťažkého súpera. Víťazstvo však bude mať zmysel len vtedy, ak sa výkon predvedený v tomto zápase stane naším štandardom. Ak koncentráciu z neho prenesieme i do ďalších tréningov a poučíme sa z chýb, ktorých môže vždy byť menej.

BK ŠKP 08 Banská Bystrica vs. MBK Stará Turá 59:61 (33:28)

Snehová kalamita trápiaca celé Slovensko nám našťastie neprekazila úmysel pokračovať v sobotu popoludní do Košíc, kde sme mali v nedeľu nastúpiť proti súperovi ŠŠK Union Press Košice, ktorý bol pre nás trochu neznámou. Dobrý výkon z Banskej Bystrice sme chceli potvrdiť i v druhom víkendovom zápase. V ňom sme nemohli počítať s Miki Balážovou, ktorú trápila viróza. V zápase sme jednoznačne dominovali, ale nevyhli sme sa i strate koncentrácie v priebehu II. štvrtiny. Polčas vyznel jednoznačne v náš prospech 23:40. 17-bodový náskok sme postupne navyšovali až na konečných 43 bodov. Výsledok vyznel jednoznačne v náš prospech 36:79.

Zápas nedosahoval kvalitu zo soboty. Veľký priestor však dostali všetky mladšie dievčatá, ktoré sme sa snažili zapojiť do zápasu v čo najväčšej miere. Snažili sme v zápase zahrať i systémy, ktoré sme doposiaľ nestačili natrénovať. Chceli sme si tak otestovať, či dokážeme rýchlo reagovať na nové podnety a zmeny v hre. Výsledok bol trochu rozpačitý, ale aspoň nám otvoril oči a ukázal priestor na zlepšenie.

ŠŠK Union Press Košice vs. MBK Stará Turá 36:79 (23:40)

Celkové hodnotenie 1. kola je určite pozitívne. 4 body sú dobrým vstupom do súťaže. Čaká nás však ťažká úloha. Potvrdiť ich v ďalšom kole proti našej dvojičke z Pezinka. Ich dievčatá nám naposledy uštedrili lekciu a pripravili nám zatiaľ poslednú domácu prehru. Máme im tak čo na ihrisku oplácať.

Michal Kubala