Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Z chýbajúcich zápasov mladších žiačok
5.2.2015
 

18. október 2014

1. zápas - BK Klokani Ivanka pri Dunaji : MBK Stará Turá 64:31

Dievčatá na svoj prvý zápas vonku nastúpili veľmi zle nekoncentrované na hru a herné činnosti, ktorým sme sa venovali. Zaskočila nás rýchla hra súpera, výšková prevaha a postupný útok založený na clonení hráčky s loptou. Po prehratom prvom polčase 46:0 bolo veľmi ťažké dievčatá motivovať. Tréner hosti nechal v druhom polčase oddychovať svoje najlepšie hráčky, čo sa prejavilo i na skóre tretej štvrtiny ktorú sme vyhrali 5:19. Dievčatám to zdvihlo sebavedomie a pokračovali v nasadenom tempe i v poslednej štvrtine, do ktorej zasiahli i dve tímliderky hostiek a štvrtina mala vyrovnaný priebeh.

Body za MBK: Malková 15, Gajdošíková a Vandlíková po 6, Kubinová 4

2. zápas - BK Klokani Ivanka pri Dunaji : MBK Stará Turá 61:27

V druhom zápase súper nepovolil so svojho tempa a začal s tým najlepším čo mal. My sme už nepôsobili tak odovzdane, začali sme bojovne a snažili sa súperovi sťažiť zakončenie. Vekový rozdiel, kde my v tejto kategórii mame len 3 hráčky, je citeľný, no i tak sa mladšie hráčky nebáli a bojovali ako vedeli, no na súpera sme nemali dostatok fyzických síl.

Body za MBK: Malková 17, Gajdošíková a Vandlíková po 4, Gergelyová 2

6. december 2014

1. zápas - MBK Stará Turá : ŠBK Šamorín 43:41

Dievčatá do zápasu nastúpili veľmi zle a prehrávali 0:5, ale po oddychovom čase, v ktorom sme si povedali ako má vyzerať naša hra v útoku a ako máme brániť, sme prevzali iniciatívu. Súperovi sme nedovolili zakončovať spod koša ale začal sa presadzovať streľbou so stredných vzdialeností. Druhú štvrtinu nastúpili vekom staršie mini a zavelili do útoku a v obrane nedovolili súperovi skórovať. Natiahli výsledok a do prestávky sme išli s náskokom 6 bodov s výsledkom 29:23. Tretia štvrtina bola vyrovnaná a diváci videli veľmi dobrý basketbal až do konca duelu, kde sme nepustili víťazstvo s vlastných rúk. Dievčatá bojovali a bolo vidieť progres v ich práci.

Body za MBK: Malková 16, Vandlíková 13, Lukačová 4, Ondrejková 3, Ostrovská, Burianová a Sadloňová po 2, Drexlerová 1

2. zápas - MBK Stará Turá : ŠBK Šamorín 43:29

Dievčatá povzbudené víťazstvom vstúpili do druhého zápasu veľmi úspešne, vedeli čo na súpera platí a presadzovali sa. V obrane plnili taktické pokyny a hrali s chuťou. V útoku si vyskúšali nové veci a nespoliehali sa na líderku Malkovú, ale hrali pekný teamový basketbal, ktorý sa určite páčil i divákom.

Body za MBK: Malková 12, Vandlíková, Ondrejková a Sadloňová po 8, Kubinová 4, Lukáčová 2, Burianová 1

17. január 2015


1. zápas - BK Lokomotíva Sereď : MBK Stará Turá 43:51

Odvetnú časť súťaže sme začali na súperovej pôde. Prvá štvrtina bola v réžii Nančity, ktorá nie len úspešne zakončovala, ale i výborne bránila. V druhej štvrtine v domácom družstve nastúpili dve najlepšie hráčky, čo sa prejavilo i na zmene hry. U našich dievčat bolo vidieť ako im turnaj vo Švédskom Lunde dodal sebavedomie a vekom len mladšie mini, hlavne Viki Kubinová, Emma Eliášová a Marry, dokázali konkurovať týmto skúseným domácim hráčkam. Zápas sme úspešne doviedli do víťazného konca.

Body za MBK: Malková 19, Kubinová 12, Vandlíková 10, Eliášová 6, Lukáčová, Gajdošíková a Ondrejková po 2

2. zápas - BK Lokomotíva Sereď : MBK Stará Turá 45:46

Druhý zápas začal v zmenenej zostave, kde si Tete vymenila miesto s Nančitou, čo malo za následok, že domáce hračky povzbudené trénerom a výkonným vzrastom s prvého zápasu začali smelšie. U nás okrem Tete nechcel dať nikto kôš. Odvážnym dojmom pôsobila ešte Zajko, ale to bolo veľmi malo. Za svojim výkonom zaostávali Zuzu a Maťa Ondrejková, od ktorých som očakávala prebudenie sa, lebo ich výkon i v prvom zápase bol veľmi slabý. Druhá štvrtina patrila žihadlám Viki Kubinovej, Emme, Marry a Nančite, ktoré zavelili do obrany a vyrovnali duel. V druhom polčase súper prečítal naše postranné vyhadzovanie lopty. Umnou hrou hoď a bež sme sa dokázali ale presadiť a pridali sme k tomu aj postupný disciplinovaný útok. Tete sa dostávala do zakončenia a bola často faulovaná. Trestné hody sa jej veľmi nedarili, no v závere tie najdôležitejšie premenila. Zápas bol až do konca napínavý, lebo v domácom tíme sa presadzovali ich najlepšie hráčky niekedy i zo šťastím a ukázali svoje kvality. Dievčatám gratulujem k cenným víťazstvám, je vidieť na ich hernom prejave zlepšenie, sebavedomie, chuť vyhrávať, ale netreba zaspať na vavrínoch a pokračovať v tvrdej práci i naďalej.

Body za MBK: Vandlíková 18, Malková, Gajdošíková a Eliášová po 6, Kubinová, Sadloňová, Ondrejková a Ostrovská po 2

Dušana Oslejová