Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Začína nová sezóna 2014/2015
27.8.2014
 

11. október 2014

1. zápas - BKM Junior UKF Nitra : MBK Stará Turá 20:43

Dievčatá nastúpili vo svojej vekovej kategórii na svoj prvý duel a to na súperovom ihrisku. Už od úvodných minút bolo jasne, kto je pánom na ihrisku. Náš herný prejav, bojovnosť a hlavne herná skúsenosť nás posunula do víťazného konca.

Body za MBK: Antalová 16, Lukáčová 10, Vandlíková a Eliášová po 6, Sadloňová 4, Kubinová, Gergelyová a Ivanová po 2

2. zápas - BKM Junior UKF Nitra : MBK Stará Turá 14:36

V druhom zápase sme taktiež nenechali nič na náhodu i keď sme sa trošku horšie rozbiehali a mysleli sme si, že sa zápas vyhrá sám. V druhom polčase sme predvádzali iný štýl basketbalu ako v prvom. Dievčatá zrýchlili hru a zaslúžene vyhrali.

Body za MBK: Vandlíková, Eliášová a Ostrovská po 6, Ivanová 4, Antalová a Sadloňová po 3, Lukáčová, Drexlerová, Gergelyová a Kubinová po 2

25. október 2014

1. zápas - MBK Stará Turá : ŠBK Šamorín 43:47

Na zápas sme nastúpili s veľkým odhodlaním. Prvá päťka zápas dobre rozohrala, dobre bránila a aj sa presadzovala. Obraz druhej štvrtiny bol v réžii súpera, ten prebral iniciatívu a skresal sľubný náskok. Tretia tretina bola zas naopak veľmi vyrovnaná, ale súperovi sme nedovolili sa priblížiť. V poslednej štvrtine z našej strany došlo k hernému výpadku, čo malo za následok otočenie zápasu v prospech súpera a Šamorín zápas vyhral.

Body za MBK: Vandlíková 11, Kubinová a Ostrovska po 6, Sadloňová 5, Eliášová a Lukáčová po 4, Antalová 3, Burianová 2

2. zápas - MBK Stará Turá : ŠBK Šamorín 45:30

Pred druhým zápasom sme si s dievčatami povedali kde sme robili najväčšie chyby ktorým sme sa chceli vyhnúť a zápas vyhrať. S taktického hľadiska sme v jednotlivých päťkách urobili malé zmeny, čo nám prinieslo ovocie. Do poslednej štvrtiny sme dali to najlepšie a ukázalo sa to ako dobrý takticky ťah. Dievčatá po prehratom prvom zápase zabojovali a ukázali, že chcú vyhrávať.

Body za MBK: Burianová 11, Vandlíková 6, Kubinová, Ostrovská a Sadloňová po 5, Eliášová a Lukáčová po 4, Antalová 3, Drexlerová 2

15. november 2014

1. zápas - BK AŠK Slávia Trnava : MBK Stará Turá 65:24

Na zápas do Trnavy nás cestovalo len 10 hráčok. Súper nastúpil s 15. hračkami a z nich bola väčšina veľmi dobre fyzicky stavaná. Výšková prevaha súpera bola citeľná počas celého zápasu, my sme sa na ihrisku hľadali. Pozitívum je, že dievčatá nevešali hlavy a i za nepriaznivého stavu bojovali a hlavne najmladšia Saška Višnovská ukázala starším babám, že treba stále makať.

Body za MBK: Ostrovská 9, Višnovská 5, Vandlíková a Kubinová po 3, Gergelyová a Lukáčová po 2

2. zápas - BK AŠK Slávia Trnava : MBK Stará Turá 53:33

Po fyzicky náročnom prvom zápase sme nastúpili s odhodlaním zlepšiť náš výkon ako v obrane tak i v útoku. Dievčatá pochopili, že keď bojujú o každú loptu, tak výsledok môže byť prijateľnejší. Súper pokračoval vo svojom tempe a darila sa mu i streľba so stredných vzdialeností, čo nám nedodávalo moc na sebavedomí. V tomto druhom zápase zabrala naplno Tete, čo dodalo odvahu aj ostatným hráčkam. Bohužiaľ, strelecké trápenia druhej formácie nedovolilo uhrať lepší výsledok. Splnili sme však malé ciele dostať menej bodov a dať ich viac ako v prvom duely.

Body za MBK: Vandlíková a Kubinová po 8, Lukáčová 6, Sadloňová 4, Ostrovská a Gergelyová po 2, Eliášová 1

29. november 2014

1. zápas - MBK Stará Turá : BK Nové Mesto nad Váhom 22:93

Na našu palubovku nastúpil veľký favorit našej západnej oblasti, čo bolo od prvej minúty zreteľne vidieť. Súper nás prevyšoval vo všetkých herných činnostiach a dal nám školu basketbalu, potvrdil svoje kvality a zaslúžene vyhral. Dievčatá chcem pochváliť za bojovnosť a hlavne že nastúpili s odhodlaním súpera potrápiť. Mrzí ma neúčasť Ostrovskej, ktorá na zápas neprišla.

Body za MBK: Kubinová 8, Vandlíková 6, Gergelyová 4, Lukáčová a Sadloňová po 2

2. zápas - MBK Stará Turá : BK Nové Mesto nad Váhom 15:92

V druhom zápase sa obraz hry nezmenil, súper nepoľavil ani na sekundu. Našim cieľom bolo dať viac bodov súperovi, čo sa nám nepodarilo, ale zato sme dostali o jeden bod menej ako v prvom zápase.

Body za MBK: Eliášová 6, Vandlíková 4, Lukáčová a Burianová po 2, Antalová 1

13. december 2014

1. zápas - BK Slovan Bratislava : MBK Stará Turá 18:82

Po ťažkých domácich zápasoch sme si prišli na Slovan s chuti zahrať. V domácom tíme niektoré dievčatá nastúpili na svoj vôbec prvý ligový zápas. Na výsledku ma teší odhodlanie báb skúšať si veci ktorým sa venujeme na tréningoch.

Body za MBK: Ostrovská 14, Kubinová a Vandlíková po 12, Eliášová a Sadloňová po 10, Burianová 9, Antalová 7, Lukačová 6

2. zápas - BK Slovan Bratislava : MBK Stará Turá 13:84

Aj v druhom zápase sme uplatnili našu hernú prevahu a jednoznačne vyhrali.

Body za MBK: Kubinová 16, Eliášová 12, Burianová 9, Drexlerová, Ostrovská, Sadloňová a Vandlíková po 8, Lukáčová 7, Antalová 4

Dušana Oslejová