Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Turnaj Final Four junioriek na domácej palubovke
20.4.2015
 

Posledný hrací víkend juniorskej súťaže sme zahájili zápasom v Seredi. V tomto zápase sme od začiatku potvrdzovali rolu favorita, aj keď sme sa v priebehu zápasu nevyhli hluchým miestam. V polčase už bolo prakticky rozhodnuté, a tak sme sa snažili vyskúšať si rôzne variácie systémov a nových herných kombinácií, na ktorých sme posledné dva týždne pracovali. Aj napriek vysokému víťazstvu v pomere 38:101 nemôžem byť s naším prejavom v tomto smere spokojný. Až príliš často sa vyskytli v našej hre nedostatky prameniace z neznalosti herných systémov. Na druhej strane treba dievčatá pochváliť za bojovnosť v obrane, keď v druhom polčase dovolili súperkách streliť iba 9 bodov. To sa nevidí často a za to im patrí pochvala. Som rád, že vo väčšej miere sa nám podarilo zapojiť i hráčky, ktoré doteraz mali nižšiu minutáž.

BK Lokomotíva Sereď vs. MBK Stará Turá 38:101

Na posledný zápas ligy sme vycestovali k tradičnému rivalovi – MBK A. Dubčeka. Kvalitný súper proti nám nastúpil prvý krát s Alexandrou Haškovou, ktorá podobne ako naše čajky zbierala počas roka extraligové skúsenosti v Šamoríne. Od začiatku to bolo vyrovnaný zápas. Kým nám sa darilo skórovať najmä z rýchlych protiútokov, tak súper bol dominantý na pozíciách low post – high post. Takmer neomylnú ruku mali už spomínaná Hašková a Óváriová. Polčas skončil spravodlivo 33:33, takže rozhodnutie muselo prísť v ďalších 20 minútach. Do druhého polčasu sme zaexperimentovali so zónovou obranou 2:3, čo nám neprinieslo úspech. Úspešnejší sme boli pri zónovej obrane 3:2. Zápas sme však vyhrali v krátkom úseku hry, keď sa nám podarilo skórovať po našich ziskoch. Veľmi dobre v tejto fáze pracovali naše mladé kadetky, ktoré vytvorili na súpera veľký tlak a získali dôležité lopty. Súper sa už nedokázal na nás dotiahnuť a tak sme si pred Final Four odniesli cenné a povzbudivé víťazstvo.

MBK A. Dubčeka BA vs. MBK Stará Turá 61:68

O dva týždne náš čaká vyvrcholenie, na ktoré sme sa na začiatku sezóny chceli prebojovať. Aj keď sme doteraz boli úspešní, stojíme pevne na zemi, sme pokorní a odhodlaní spraviť maximum, aby sme v domácom prostredí uspeli na záverečnom turnaju štyroch najlepších družstiev po základnej časti.

Veríme, že nás príde povzbudiť čo najviac fanúšikov. Nech je doma poriadny rachot! Vidíme sa čoskoro vážení športoví priatelia.

Michal Kubala