Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Mladšie žiačky pred vrcholom sezóny
21.4.2015
 

Mladšie žiačky MBK Stará Turá potvrdili aj v sezóne 2014/2015 postup na finálový turnaj o Majstra SR. V skupine Západ obsadili druhé miesto, pričom z 16 zápasov 6-krát okúsili trpkosť prehry.

Sezónu sme začali kvalitnou letnou prípravou už 1. augusta pod vedením novej trénerskej posily nášho klubu Dušany Oslejovej, za asistencie Eriky Nedorostovej a Doda Vandlíka. Sústredenie sme absolvovali v Tábore Podvišňové a herné činnosti sme zdokonaľovali v športovej hale. Počas prípravného obdobia sme sa zúčastnili dvoch kvalitne obsadených turnajov. V Trnave sme si zmerali sily s dievčatami kategórie žiačok a obsadili sme 4. miesto. V Košiciach na kvalitne obsadenom turnaji sme obsadili 3. miesto. Tento turnaj dokonale preveril našu výkonnosť a ukázal nám rezervy, na ktorých musíme v ďalšej časti sezóny popracovať.

Ligovú súťaž sme začali na začiatku októbra v domácom prostredí a hneď v úvodnom dvojkole sme privítali Sereď. Následne dvojkolo na pôde favorita skupiny, družstva Ivanky pri Dunaji, sme podali veľmi zlý výkon a odnášali sme si domov poriadny debakel. Doma nás zaskočil Slovan, ktorý si u nás uchmatol jednu výhru. Potom nasledovala séria veľmi vyrovnaných zápasov s družstvami Šamorína a Serede, kde bol výborný kolektív hlavnou príčinou našich výsledkov. Dievčatá na svojich basketbalových zručnostiach tvrdo pracovali počas tréningov a tento dril sa im vyplatil. Postupne sa zlepšovali a s pribúdajúcimi zápasmi získavali nové basketbalové skúsenosti. Tie sa ukázali v zápase s Ivánkou, kde sme podali vynikajúci výkon a i keď sme prvý zápas prehrali, v druhom sme dokázali vyhrať. Dievčatá si uvedomili, že i silný súper dokáže byť zdolateľný. V ďalších zápasoch na pôde Slovana a Šamorína sme nedokázali naplno bodovať ale druhé miesto sme si nenechali uchmatnúť. Medzi opory tímu patrilo duo Málková - Vandlíková. Dokázali aj v ťažkých zápasoch zobrať zodpovednosť do svojich rúk. Veľmi dobré výkony podávali aj Gajdošíková, Ondrejková, Kubinová, Eliášová. No veľkým prísľubom pre staroturanský basketbal sú aj výkony ostatných hračiek. Musíme si uvedomiť, že v tejto vekovej kategórii za naše družstvo nastupujú len 3 dievčatá, zvyšok dopĺňajú dievčatá narodené v roku 2003, 2004, 2005, ba dokonca aj 2006, vlastne staršie a mladšie mini.

Od 15. do 17. mája 2015 začína šesť najlepších družstiev bojovať o titul Majstra Slovenska. Našou ambíciou je popasovať sa s každým tímom a prekvapiť na turnaji. Dnes večer sa rozhodne, či tento turnaj budeme organizovať doma, alebo sa pocestuje von.

Dušana Oslejová