Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Mladšie žiačky piate na Slovensku
31.5.2015
 

V termíne od 15. - 17.5.2015 sme v Starej Turej organizovali po juniorskej kategórii už druhé majstrovstvá SR, tento krát v kategórii mladšie žiačky. Do záverečného turnaja sa prebojovali družstvá BK ŠKP 08 Banská Bystrica, BK Klokani Ivanka pri Dunaji, Young Angels 2002 Košice, ŠKBD Spišská Nová Ves, BKM Žilina – Závodie a MBK Stará Turá.

V priebehu troch dní sme odohrali päť fyzicky aj psychicky veľmi náročných zápasov proti veľmi kvalitným súperom, pričom neskorší majster SR Banská Bystrica, vicemajster zo Spišskej Novej Vsi a Košice boli jednoznačne nad naše sily. S Žilinou a Ivánkou pri Dunaji sme odohrali veľmi pekné a napínavé zápasy plné zvratov, emócií a skvelej atmosféry.

Na úvodný deň sme nastúpili v prvom zápase proti Young Angels 2002 Košice. Už v kabíne sme vedeli, že na kvalitného súpera nemáme, ale chceli sme ukázať, že nie sme družstvo ktoré im výhru daruje zadarmo. Dievčatá bojovali až do konca zápasu a ukázali aj pár pekných akcii. Večerný zápas so Žilinou sa niesol v duchu „ideme sa pobiť o víťazstvo - chceme vyhrať“. Proti agresívnej hre súpera sa však hralo veľmi ťažko. Počas celého zápasu dominovali pod oboma košmi. Prehra o 6 bodov so Žilinou nás mrzí, lebo nebyť niektorých zlých rozhodnutí rozhodcovskej dvojice a našich zahodených pokusov, či už s pod koša alebo trestných hodov, zápas sa mohol vyvíjať v náš prospech.

V druhom hracom dni sme si zmerali na začiatku sily s neskoršími majsterkami BK ŠKP 08 Banská Bystrica. Toto družstvo, zložené s veľmi kvalitných, vysokých a pohyblivých hráčok, mám dal školu basketbalu. Rýchlou hrou, prepracovaným postupným útokom a agresívnou obranou nenechal nikoho na pochybách, kto je pánom na ihrisku. Súperov tréner pochválil našu bojovnosť. Vo večernom zápase na nás čakali dievčatá so Spišskej Novej Vsi. Prvá štvrtina naznačila, že by sme mohli uhrať kvalitný výsledok. V druhej štvrtine však nastal náš herný útlm. Žiadna s dievčat nenašla v sebe odvahu postaviť sa súperovi, zlyhali sme ako v obranných, tak aj v útočných aktivitách a súperovi sme poľahky darovali výsledok.

V poslednom hracom dni sme si zmerali sily s našim oblastným rivalom, družstvom BK Klokani Ivanka pri Dunaji. Zápas sa pre nás nevyvíjal od začiatku podľa našich predstav. V obranných činnostiach sme zlyhali na komunikácií a nedôslednosti. V útoku zas na nepremieňaní šancí. Polčas sme prehrávali o 16 bodov. Súperove opory získali v úvodných štvrtinách 4 fauly a do hry v tretej štvrtine nenastúpili čo bolo voda na náš mlyn. Získanými loptami v obrane a následne rýchlymi protiútokmi sme ukrajovali z náskoku súpera. V záverečnej štvrtine sa nám už v úvode podarilo vyfaulovať opory súpera a nakoniec dotiahnuť zápas do víťazného konca. Výhra o desať bodov proti Ivanke nám priniesla konečné piate miesto, čo je oproti minulému roku postup o jednu priečku.

Chceli by sme poďakovať všetkým hráčkam za obetavosť a vynaložené úsilie počas celej sezóny a rodičom za pomoc pri organizácii turnaja a výbornú atmosféru počas zápasov.

Dušana Oslejová a Dodod Vandlík, MBK Stará Turá