Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Turnaj žiačok v Ústí nad Orlicí
10.09.2016
 

Prvá ostrá skúška žiackeho družstva prebehla na kvalitne obsadenom turnaji v českom meste Ústí nad Orlicí. Keďže mi chýbali predchádzajúce skúsenosti s mladšími kategóriami, tak som bol zvedavý, aká je vôbec úroveň hry jednotlivých družstiev. Hlavným cieľom turnaja bolo preveriť naše schopnosti priamo v hre, zvyknúť si na nového trénera a spôsob vedenia zápasov a konfrontovať sa s najlepšími českými družstvami.
Z tohto pohľadu turnaj splnil účel na 100%. Bohužiaľ sa nám nepodarilo zvíťaziť ani v jednom zápase. Výsledky však v tomto momente neboli pre nás dôležité. Každopádne aspoň jedna výhra by určite vliala viac sebavedomia a chuti do ďalšieho tréningu.
V prvom zápase sme sa stretli s domácim družstvom Ústí nad Orlicí, ktorý sme prehrali v pomere 24 : 46. Domáci tím mal jasne navrch. Bol to náš vôbec prvý zápas, naviac po dlhej ceste na miesto konania. Podľa toho zápas aj vyzeral. Hrali sme síce s nasadením, ale nepodarilo sa nám pretaviť do hry to, čo sme si za mesiac spoločného tréningu vštepovali. Veľmi pozitívne bolo, že dievčatá sa aj napriek nepriaznivému stavu nezložili a hrali naplno až dokonca zápasu. Povzbudivé bolo i to, že sa nám podarilo skórovať 24 bodov.
Na druhý deň sme v druhom zápase nastúpili proti „žábinám“ z Brna. Zlepšili sme sa síce v obrannej činnosti, ale v útoku sme boli bezzubí a skórovali biednych 5 bodov. Konečný výsledok 23 : 5 bol reálnym odzrkadlením predvedeného výkonu. V tomto zápase sa nám naplno prejavili slabiny a zlozvyky, na ktoré treba okamžite začať pracovať, a to – hra bez lopty, uvoľňovanie či zdravá agresivita.
Do zápasu s Mladou Boleslav sme vstúpili nebojácne a boli sme dokonca veľmi blízko k nášmu prvému víťazstvu. Napokon sme prehrali o jediný bod 29 : 28. Bol to z našej strany najlepší výkon a predzvesť toho, ako by sme sa mohli v budúcnosti prezentovať, pokiaľ sa nebudeme báť použiť v zápasoch to, čo natrénujeme počas tréningového procesu.
Posledný zápas v skupine sme odohrali s finalistom celého turnaja Sokol HK 03. Najmä v prvom polčase sme držali krok. V tom druhom sa už ukázala naplno sila súpera a porazil nás 24 : 45. V druhom polčase sme už nestačili ani fyzicky, ani mentálne. Odohrali sme ho však zo cťou a čakal náš už len posledný zápas o umiestnenie a konečné 9. miesto.
V ňom sme sa stretli s družstvom Studánka Pardubice. Aj tento zápas skončil prehrou v pomere 17 : 12. Bojovali sme aj v tomto zápase, ale športovo sme museli uznať, že súper bol lepší.
Čo na záver dodať?!
Účasť na turnaji hodnotíme jednoznačne pozitívne. České súperky nás presvedčili o tom, že máme čo robiť, aby sme sa im vyrovnali. A to z hľadiska dosiahnutej úrovne herných činností jednotlivca, z hľadiska tímovej hry, či z hľadiska agresívneho poňatia hry. Čo ma teší je, že ich nemusíme dobiehať v nasadení a bojovnosti.
Hneď po príchode z turnaja sme začali pracovať na odstraňovaní najväčších nedostatkov. Snažíme sa v dievčatách prebudiť súťaživosť a snahu zlepšovať sa míľovými krokmi. Každé zlepšenie si však vyžaduje úsilie každého z nás a aj trochu času na to, aby sme si na seba v novom zložení zvykli.
Už najbližší víkend 23-25/09/2016 nás čakajú ďalšie zápasy na turnaji v Piešťanoch. Tak príďte nás povzbudiť a zistiť či sa nám za uplynulé dva týždne podarilo spraviť krok vpred.

Michal Kubala

Stará Turá : Ústí nad Orlicí 24 : 46
SŠHM Brno : Stará Turá 23 : 5
Mladá Boleslav : Stará Turá 29 : 28
Stará Turá : Sokol HK 03 24 : 45

Zápas o 9. miesto
Studánka Pardubice : Stará Turá 17 : 12