Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Turnaj Piešťanských Čajočiek, žiačky 2003 a mladšie
25.09.2016
 

V dňoch 23.9.2016 až 25.9.2016 sme sa zúčastnili posledného predsezónneho turnaja v neďalekých Piešťanoch. Počas troch dní sme sa v skupinovej časti postupne stretli s družstvami CBK Košice, Lokomotíva Sereď a BAM Poprad a vo finále s Novým Mestom nad Váhom.

MBK Stará Turá – CBK Košice 39:29 (Vandlíková 12, Kubinová 9, Ostrovská 8, Sadloňová a Gregorová 4, Ivanová 2)

Na prvý zápas v piatok večer proti CBK KE sme nastúpili trošku nekoncentrovane chýbala nám väčšia bojovnosť a nasadenie. Napriek týmto nedostatkom sa nám podarilo nad pravdepodobne najsilnejším súperom v skupine vyhrať, čo bol v podstate náš prvý vyhratý zápas pod vedením novej trénerskej dvojice Michala Kubalu a Jozefa Vandlíka.

Lokomotíva Sereď – MBK Stará Turá 31:61 (Vandlíková 11, Kubinová 10, Ostrovská 9, Gregorová 8, Lukáčová 6, Gadušová, Eliášová a Sadloňová 4, Burianová a Gergelyová 2, Drexlerová 1)

V sobotu ráno sme síce nad Sereďou vyhrali oveľa jednoznačnejšie, ale stále to nebola hra, ktorú sme od dievčat očakávali a s akou sa prezentovali na nedávnom turnaji v Ústí nad Orlicí. Robili sme príliš veľa nevynútených chýb a strát a o výsledku rozhodla naša väčšia hráčska skúsenosť, vyhratosť a individuálna kvalita.

BAM Poprad – MBK Stará Turá 30:59 (Vandlíková 12, Kubinová a Sadloňová 9, Eliášová 8, Gergelyová 7, Burianová 6, Gadušová 4, Lukáčová a Drexlerová 2)

Posledný zápas v skupine z pohľadu konečného výsledku bol asi najdôležitejší, pretože sme bojovali o možnosť zahrať si v nedeľnom finále. Bol to pravdepodobne náš najlepší výkon na turnaji a konečne sa nám podarilo predviesť niekoľko pekných útočných akcií, rýchlych protiútokov aj obranných zákrokov. Dievčatá dokázali prekonať prichádzajúcu únavu, niektoré totiž odohrali celý turnaj aj za mladšiu kategóriu a mali v nohách už šiesty zápas.

BKM Nové Mesto nad Váhom – MBK Stará Turá 76:23 (Ostrovská a Sadloňová 6, Burianová 4, Vandlíková, Eliášová a Gergelyová 2, Gregorová 1)

V nedeľnom finále sme sa stretli z našim tradičným rivalom a jednoznačne najlepším tímom na turnaji. Nové Mesto nad Váhom nám ukázalo, čo znamená správny pohyb s loptou, bez lopty a tak isto v obrane. Boli pohybovo, fyzicky aj mentálne na vyššej úrovni a zaslúžene zvíťazili.

Ďakujeme všetkým dievčatám za predvedenú hru, prístup aj bojovnosť počas celého turnaja. Konečné druhé miesto môžeme považovať za úspech a tieto zápasy nám ukázali, na ktorých činnostiach musíme na tréningoch popracovať a zlepšovať sa.

Jozef Vandlík