Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Prvé zápasy Junioriek v sezóne 2016/2017
02.10.2016
 


1.10.2016, MBK Stará Turá – BK Slovan Bratislava 61:64 PP

V sobotňajšom zápase proti Slovanu Bratislava nám chýbalo trošku viac šťastia v závere riadneho hracieho času, ale taký je basket.
Pre mňa ako trénera bolo najdôležitejšie, že dievčatá nechali na ihrisku srdce a som na ne za to právom hrdý. Myslím si, že práve to ocenili aj diváci, čo dokázali aplauzom na konci zápasu. Hra bola od začiatku vyrovnaná a oba tímy bojovali o každý kôš. Vyvrcholením tohto výborného zápasu bolo predĺženie, ktoré bolo až do úplného konca vyrovnané, žiaľ, so šťastnejším koncom pre súpera.


2.10.2016, BK Slovan Bratislava – MBK Stará Turá 80:44

Nedeľný zápas bol úplne iný. Cestovali sme síce do BA bez dvoch hráčok, ale dievčatá pôsobili už pred zápasom odovzdane a bez snahy a ochoty pobiť sa o výsledok. Chcel by som svoje hráčky naučiť jednu zásadnú vec - rešpektovať súpera, ale nikdy sa nevzdávať!
Do polovice druhej štvrtine sme ešte ako tak dokázali so súperom držať krok, potom však prišla chvíľková nekoncentrácia a polčas sme prehrali o 17 bodov. Bodový rozdiel nebol spôsobený len kvalitou súpera ale hlavne našim mentálnym prístupom.
Musím ale dievčatá aj pochváliť, že v určitých fázach dokázali svojou agresívnou obranou znepríjemniť súperovi hru a mali aj niekoľko pekných a vydarených útočných akcií. Skúsime sa z tohto zápasu poučiť a v budúcnosti sa vyvarovať zbytočných chýb, ktoré nás v konečnom dôsledku pripravili o lepší výsledok.


Martin Sýkora, tréner