Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Prvé zápasy žiačok skončili prehrami
08.10.2016
 

MBK STARÁ TURÁ : BK AŠK SLÁVIA TRNAVA 51:52 (32:21)

Otvárací zápas sezóny k nám priviedol družstvo z Trnavy. Vstúpili sme doň výborne a hlavne v 2. štvrtine zápasu sme na ihrisku dominovali. Vyhrali sme ju 12:4 a celý polčas 32:21. Na druhý polčas súper nastúpil odhodlaný zvrátiť stav a bohužiaľ sa začal na nás doťahovať. No aj napriek tomu sme do posledného dejstva vstúpili so štvorbodovým vedením.
To čo sa však udialo na konci riadneho hracieho času nás však môže mrzieť. Ešte 20 sekúnd pred koncom sme viedli o 1 bod a mali k dispozícii oddychový čas. Na ňom sme si povedali, aby sme len udržali loptu a nezakončovali. No hneď po vyhodení lopty do hry sme tento pokyn nesplnili a po neúspešnom pokuse našej hráčky ešte aj faulovali súpera. Dali sme mu tak možnosť vyhrať zápas šestkami. Našťastie súper premenil len jeden trestný hod a dal nám ešte jednu šancu zápas vyhrať.
Vyrovnané predĺženie rozhodli naše 3 hrubé chyby v závere. Jednak išlo, ako v závere riadne hracieho času, o hlúpy faul znamenajúci trestné hody a v 2 prípadoch o neodstavenie súpera, ktorý ponúknutú šancu už napokon využil a odniesol si víťazstvo z našej palubovky.


MBK STARÁ TURÁ : BK AŠK SLÁVIA TRNAVA 31:42 (20:19)

V druhom zápase sa našom výkone podpísala zlá kondícia a úzka rotácia. Aj keď sme prvý polčas zvládli a do šatní odchádzali s minimálnym jednobodovým náskokom. Druhý polčas sme odišli fyzicky a súper nás v pohode prevalcoval a pripísal si aj druhé víťazstvo.
Premiéru si v našom drese odkrútila Nina Bičanová, ktorá prišla k nám na hosťovanie z BKM Piešťany. Veríme, že sa postupne etabluje a bude pre družstvo prínosom.

Na záver len treba dúfať, že sa najmä z prvého zápasu poučíme a dievčatá budú schopné v ďalších zápasoch plniť pokyny, ktoré odznejú z úst trénerov. Ak sa nám to nebude dariť, tak podobný scenár sa v budúcnosti môže veľmi ľahko zopakovať.


Michal Kubala (tréner)