Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Rozdielne výkony, rozdielne výsledky Žiačok
22.10.2016
 

MBK Stará Turá : BK Slovan Bratislava 47:63 (28:35)

V prvom zápase s bratislavským Slovanom sme nadviazali na slabý výkon z posledného zápasu. Nemastný-neslaný prejav od začiatku bol predzvesťou ďalšej prehry. V útočnej i obrannej fáze sme boli nevýrazní, bez zápalu a skutočnej túžby vyhrať. Slovan ponúknutú šancu využil a obral nás o body.
Nech sa deje čo sa deje, nemôžeme na ihrisku pôsobiť tak, že sa nám nechce behať, šprintovať a bojovať o výsledok. Súper neukázal viac basketbalovej kvality ako my. Rozdiel bol len v prístupe k zápasu. Kým belasé hráčky behali, my sme vyklusávali a nechali ich skórovať neskutočné množstvo ľahkých košov z rýchleho protiútoku. Nevyhrali sme ani jednu štvrtinu, a tak sme si zaslúžili prehrať.


MBK Stará Turá : BK Slovan Bratislava 83:35 (28:35)

V prestávke medzi zápasmi sme dali dievčatám iba jediný cieľ - a to zmeniť prístup k povinnostiam v defenzíve. Rýchly návrat do obrany a odstavenie boli dve veci, ktoré sme s Dodom dievčatám prízvukovali. Chceli sme odčiniť mdlý výkon z prvého duelu.
Dievčatám musíme dať kredit za to, že sa skutočne snažili inštrukcie zo šatne preniesť aj do diania na ihrisku. Po vyrovnanej prvej štvrtine sme už zobrali vývoj na ihrisku do vlastných rúk a neustále nielen zvyšovali náskok, ale hlavne zlepšovali výkon. Po polčasovej prestávke sme súpera bránili celoplošne, čo mu robilo problémy a tento krát sme ťažili zo súperových chýb my a skórovali ľahké koše.
Do hry sa zapojili všetky dievčatá z lavičky a mohli tak ukázať svoje kvality. Prvý krát sa v našich farbách objavila aj Soňa Macejková, ktoré hosťuje z Piešťanských Čajočiek. Ako ona, tak aj každá jedna hráčka svojou troškou prispela k jednoznačnému víťazstvu v druhom zápase, v pomere 83:35. Predzápasový cieľ dostať menej bodov ako v prvom zápase sme splnili a výkon sme vyšperkovali aj 83 dosiahnutými bodmi. Pripísali sme si tak prvé víťazstvo, ktoré je pre nás určite povzbudením.
Venoval by sme ho našim zraneným hráčkam Linde a Sandre, ktoré sa na dianie na ihrisku mohli pozerať len z lavičky.

Michal Kubala