Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Juniorky so skalpami Cassovie aj Young Angels
8.12.2015
 

V poslednom dvojzápase pred odvetnou časťou sme na domácej palubovke privítali družstvá Košíc. V sobotu Cassoviu Košice a v nedeľu Young Angels Košice. Aj keď sme boli v oklieštenej zostave, našou ambíciou bolo vyhrať oba zápasy a posunúť sa v tabuľke vyššie.

V zápase s Cassoviou sme počas celého zápasu dominovali a mohli sme si preskúšať viaceré veci v útoku aj v obrane. Každá hráčka si z chuti zahrala a každá jedna príkladne bojovala. Divákov sme potešili aj stovkou, ktorú strelila Tánička. S výkonom aj predvedenou hrou som bol spokojný, ale zápas zanechal aj čiernu škvrnu a to 10 sekúnd pred koncom zápasu zranenie Izabely. Všetci veríme, že sa jej podarí čím skôr dať dokopy, lebo hrala v skvelej forme. Pochváliť musím celé družstvo, ale predsa len špeciálne by som vypichol Stanku, ktorá dostala nepríjemný a tvrdý úder do oka a aj napriek tomu sa chcela vrátiť a v tomto zápase jasne dominovala.

MBK Stará Turá : BK SOUŽ Cassovia Košice 105:48

Strelci: Gombáriková 20, Košarišanová a Hodorovičová po 17, Grňová 16, Bábiková 14, Mihaljevičová a Myslovičová po 6, Moravčíková 5 a Kovárová 4.

V nedeľu nás čakal veľmi ťažký súper, ktorý bol v tabuľke pred nami. Oslabení o Izu a Lucku a posilnení o Simu a Miki sme nastúpili s tými najvyššími ambíciami. Na palubovke sa proti sebe stretlo veľa reprezentantiek z jedného alebo druhého družstva, čo naznačovalo kvalitný zápas. Nezačali sme dobre a bola na nás vidieť veľká únava. Hlavne Čajky pricestovali v noci a nebolo to pre ne nič príjemné. Prvú štvrtinu sme prehrali, no polčas sme už otočili na 36:35 pre nás. Ako náhle sme si postrážili doskok, zrýchlili a zagresívnili hru, odskočili sme na 9 bodov. Nepremenili sme veľa šestiek, no výsledok sme si už s rozumom postrážili a určite sme vyhrali zaslúžene. Dievčatám veľmi gratulujem, bol to pre ne ťažký víkend, no zvládli ho a naznačili, že vedia hrať a vyhrať s každým. Verím, že sa práve teraz naštartovali.

MBK Stará Turá : Young Angels košice 76:71

Strelci: Majtásová 18, Balážová 15, Hodorovičová a Gombáriková po 14, Mihaljevičová 6, Bábiková 5 a Košarišťanová 4.

Tomáš Kačmarik, asistent trénera