Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Juniorky Šamorínu oplatili prehru v šestici
16.12.2015
 

Odvetnú časť sme zahájili v domácom prostredí proti ŠBK Šamorín. V oklieštenej zostave sme nastúpili s cieľom odčiniť úvodnú prehru v sezóne. Hneď na začiatku zápasu v 3. minúte si naša opora Miki Balážová zranila členok tak, že už nemohla zasiahnuť do ďalšieho priebehu deja.

Aj napriek tomu, že dievčatá po tomto zranení dohrali zápas v šiestich, bolo na čo pozerať. Nebudem ďaleko od pravdy, keď poviem, že to bol v doterajšom priebehu náš najlepší výkon. Dievčatá hrali dravo, nebojácne, nepripúšťajúc si prehru. Nevešali hlavu a sebavedomo si šli za víťazstvom.

Účelne, efektívne a najmä kolektívne sme bránili. Až na pár chýb pri obrannom doskoku, kedy sme boli málo dôrazné, sme neumožnili súperovi dostať sa do vedenia. Naopak počas celého zápasu sme si udržiavali náskok. Dôrazná prieniková hra a rýchly prechod do protiútoku nám dával istotu, keď sme sa miestami dostávali pod tlak.

V závere nám síce chýbali sily a súper v jednom momente dokonca viedol o bod. No napokon sme vývoj obrátili v nás prospech a mohli si tak vychutnať zaslúžený potlesk prajného obecenstva. Okrem víťazstva ma úprimne tešil i spôsob akým sa dievčatá prezentovali na ihrisku i lavičke. Po dlhšom čase bolo cítiť správneho tímového ducha. Týmto by som chcel poďakovať i dievčatám, ktoré kvôli zdravotným problémom nemohli zasiahnuť do stretnutia, ale i napriek tomu boli na lavičke a podporovali dievčatá bojujúce na ihrisku. Bol to jeden s tých zápasov, po ktorých ako tréner neodchádzam zo zápasov vyčerpaný a nasrdený, ale naopak nabitý pozitívnou energiou.

MBK Stará Turá - ŠBK Šamorín 65:60 (37:34)

Keďže súťaž junioriek má pokračovanie až v novom roku 2016, tak by som v mene celého tímu junioriek chcel popriať všetkým MBK Stará Turá positive ľudom krásne Vianočné sviatky a do nového roku hlavne zdravie a silné hlasivky. Budeme ho/ich potrebovať.

Michal Kubala, tréner