Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Juniorky začali nový rok s dvomi výhrami
12.1.2016
 

MBK STARÁ TURÁ – BAM POPRAD 75:22 (46:12)
Krajčovičová 16
Hodorovičová 16

Nový rok sme otvorili v Diplomat aréne domácim zápasom proti BAM Poprad. Hneď od úvodu sme sa zahryzli do súpera, ktorý sa v prvom polčase nedokázal nadýchnuť k odporu. Polčas sme vyhrali vysoko 46:12. Druhý polčas veľa basketbalovej krásy nepriniesol. Až príliš často sme pôsobili nekoncentrovane a strácali loptu doslova lajdáckym spôsobom. Takisto viazla i naša súhra na útočnej polovici ihriska. Som rád, že sa do našej momentálne úzkej rotácie pozitívne zapojila aj kadetka Lucka Kovárová. Ukázala, že v prípade potreby ju môžeme kedykoľvek zapojiť aj do juniorskej súťaže.
Napokon zápas skončil jednoznačne 75:22 v náš prospech. Najväčším víťazstvom však bolo, že sme zápas dohrali v rovnakom počte v akom sme do neho nastúpili. Teda bez zranení, ktoré nás v poslednom období prenasledujú. Dúfam, že tomu bude tak po celý rok 2016.

MBK STARÁ TURÁ – CBK KOŠICE 82:47 (44:30)
Košarišťanová 18
Mihaljevičová 17

Na prvý zápas na domácej pôde v Starej Turej sme nastúpili proti jednému z košických družstiev – CBK Košice. Súper disponuje vysokými hráčkami a často sa prezentuje zónovou obranou, ktorú nemáme v obľube. Prvý polčas sme nevedeli odskočiť od súpera, ktorý sa neustále držal na dostrel. Hlavne naša nedôsledná obrana – nebránené strely, backdoor-ové zbehy, z ktorých nám súper dával jeden kôš za druhým, boli dôvodom vyrovnaného stavu. Opakovane sme zlyhávali pri bránení krídel, či v podkošovom priestore. Riešenie obranných situácií nám ukázalo, akí sme nepoučiteľní a ako sa nedokážeme adaptovať na hru súpera, a to i po upozornení na lavičke či počas oddychového času.
Začiatok druhého polčasu priniesol zlepšenie nášho výkonu na oboch stranách ihriska. Napokon sme zápas dotiahli do úspešného konca a z víkendu si odniesli i druhé víťazstvo.
Zo zápasu si odnášame domácu úlohu. A to, pracovať na tom, aby sme boli schopný reagovať na súpera a učiť sa adaptovať na jeho hru. Nemôže sa nám stávať, že hernú situáciu, ktorá sa opakuje v priebehu zápasu (x)-krát vyriešime (x-1)-krát zle. Schopnosť prispôsobiť sa hernému prejavu musí byť jednoznačne na vyššej úrovni ako sme ukázali v tomto meraní síl.
Najbližšie cestujeme do Banskej Bystrice, ktorá disponuje extraligovou kvalitou na každom poste. Aby sme proti ním obstáli, tak zlepšenie je nevyhnutné. Budeme sa snažiť!

Michal Kubala, tréner