Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Juniorky "víkendovali" v Bystrici a Ružomberku
27.1.2016
 

Do Banskej Bystrice sme cestovali s cieľom dôstojne zabojovať o dobrý výsledok s favoritom celej súťaže.

Prvý polčas nám vyšiel ukážkovo. Nielen, že sme s favorizovanými Bystričankami držali krok, ale miestami sme ich aj prehrávali. Darilo sa nám držať herného plánu, ktorý sme si stanovili pred zápasom. Defenzívne sme dokázali udržať súpera na 28b., čo je skvelá vizitka. V útoku sa nám darilo využiť našu výškovú prevahu, keď sa presadzovali najmä Monika Krajčovičová a Ema Mihaljevičová. Strelecky im najmä z obvodu sekundovala Sima Majtásová.

Druhý polčas sa obraz hry zmenil. Nanešťastie v náš neprospech. Hráčky Banskej Bystrice zvýšili nasadenie a postupne ukrajovali z nášho vedenia. V tomto momente sa prejavili ich extraligové skúsenosti. Na konci tretej štvrtiny sme ešte viedli o 1 bod. Štvrtá štvrtina už bola jednoznačne v réžii súpera. Nám dochádzali sily, čo rezultovalo v to, že sme inkasovali 25 b., čo je takmer toľko koľko za celý prvý polčas. Aj keď objektívne hrať zápas v 7 hráčkach nie je jednoduché, tak spôsob akým sme prišli o zápas nie je úplne ľahko stráviteľný. Viazla nám komunikácia v obrane, čo rezultovalo do situácií, že sa naše 3 hráčky rozbehli brániť jednu súperku. Obrana sa nám úplne rozsypala, v ofenzíve sme ostali bezzubí. Nedarilo sa nám dostať loptu do podkošového priestoru odkiaľ sme boli úspešný v prvej polovici zápasu. Nepochopiteľne sme prestali ohrozovať kôš z väčších vzdialeností. Namiesto toho sme sa ponúkali a tlačili do neriešiteľných situácií. Často sme sa neorganizovane utápali v driblingu a strácali množstvo lôpt vlastným pričinením, čím sme uľahčili súperovi otočiť priebeh stretnutia.

Nakoniec sme prehrali 69:53. Celkový dojem zo zápasu bol však dobrý a dievčatá ukázali, že sú schopné čeliť komukoľvek aj napriek početnej „maródke“.

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – MBK STARÁ TURÁ 69:56 (28:36)

Krajčovičová 17, Majtásová 15, Mihaljevičová 10

V nedeľu sme chceli potvrdiť rolu favorita. To sa nám aj podarilo, aj keď kvalitatívny rozdiel sa ukázal až v druhom polčase. Charakter zápasu bol diametrálne iný. Keďže súper viac ako polovicu zápasu hral zónu, tak sme mali dobrú možnosť ofenzívne otestovať naše systémy práve do tohto typu obrany.

V zápase dostali priestor dievčatá, ktoré hrali menej v sobotu. Z ich hry bolo cítiť, že chcú využiť poskytnutý priestor naplno. Do zápasu zasiahla i Miška Redajová, ktorá si zapísala premiérové body v juniorskom družstve.

Celkovo víkend hodnotím úspešne aj napriek zápasovej bilancii 1-1. Už vo štvrtok privítame v dohrávke druhého favorita súťaže, družstvo BKM Junior UKF Nitra. Veríme, že nás prídete povzbudiť.

MBK Ružomberok – MBK STARÁ TURÁ 49:73 (24:37)

Majtásová 23, Bábiková 13, Hodorovičová 9

Michal Kubala, tréner