Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Dohrávka junioriek s Nitrou
31.1.2016
 

V dohrávke 12. kola sme privítali na domácej palubovke súpera BKM Junior UKF Nitra. Už pred úvodným hvizdom sme vedeli, že čelíme veľmi kvalitnému tímu. Súper od začiatku potvrdzoval prečo má v doterajšom priebehu ligy na konte iba jednu prehru. Kvalitu preukazovali najmä v podkošovom priestore, kde sme mali problém otupiť ich ofenzívne produktívne duo Mikulášiková, Fehérova, ktoré sa postarali o polovicu všetkých bodov súpera.

V kvalitnej defenzíve súpera sme sa nepresadzovali ľahko, ale aj napriek tomu sa dievčatá snažili hrať to čo sme si predsavzali pred zápasom. Nie vždy to bolo ideálne, ale dievčatám nemožno uprieť odhodlanie dotiahnuť sa na súpera, ktorý nám do polčasu odskočil na 12 bodov.

Druhý polčas priniesol z našej strany ešte bojovnejší výkon. Zlepšili sme obranné doskakovanie a celkovo kolektívnu obranu. Priebeh zápasu sa vyrovnal o čom svedčí i stav druhého polčasu - 26:26. V útoku sme spálili niekoľko príležitostí, ktoré nás mohli priblížiť na dostrel. V ďalšom priebehu nám nezostal čas a ani sily na zvrat v zápase.

Aj napriek prehre by som chcel dievčatá pochváliť za predvedený výkon a za fakt, že sa nevzdali a bojovali až do konca o čo najlepší výsledok. Dnes proste vyhral lepší tým, čo musíme športovo uznať. Verím, že postup do nadstavbovej časti súťaže (Final 6) nám už neujde a budeme sa môcť Nitre ešte minimálne dva krát revanšovať v najlepšom športovom zmysle slova.

MBK STARÁ TURÁ – BKM Junior UKF Nitra 56:68 (30:42)

Majtásová 17, Krajčovičová 14

Michal Kubala, tréner