Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Dve výhry kadetiek nad Banskou Bystricou
10.2.2016
 

Našim predposledným súperom v základnej časti bola Banský Bystrica. Tento súper má svoju nespornú kvalitu. Celý týždeň sme sa pripravovali na ťažké zápasy. V sobotu v Bystrici sme začali veľmi zle. Hrali sme pomaly, naše hráčky kopili chyby v obrane, miestami nevedeli ktorá ktorú bráni a dostávali sme ľahké koše. Komunikácia bola veľmi zlá. Prvú štvrtinu sme prehrali 18:17. Vysvetlili sme si niektoré veci, začali sme hrať poctivý basket a druhú štvrtinu sme vyhrali 23:8 a taktiež tretiu 17:4. Po tretej štvrtine sme vyhrávali 57:30. V štvrtej štvrtine se opäť poľavili a súper výsledok skorigoval ešte aj dvoma trojkami v posledných sekundách. Zápas sme vyhrali 65:43. Odohrali sme solídnu druhú a tretiu štvrtinu a veľmi zlú prvú a štvrtú štvrtinu. V zápase sme vyprodukovali veľké množstvo krokov. Potešil nás výkon Kiky Bohušovej, ktorá pociťovala tlak z tohto zápasu.

BK ŠKP 08 BANSKÁ BYSTRICA: MBK STARÁ TURÁ 43:65
V zápase nastúpili: Majtásová 20 bodov 7 doskokos a 5 ziskov, Bohušová 17 bodov 10 doskokov 5 ziskov, Košarišťanová 14 bodov, Bábiková 7 bodov, Michalidesová 6 bodov 4 útočné doskoky, Málková 1 bod, Redajová a Gajdošíková.

Na druhý deň sa hrala tradične odveta u nás. Chceli sme sa prezentovať jednoznačne lepším výkonom ako v Bystrici. Myslím, že sa nám to do určitej miery podarilo. Nevyhli sme sa hluchým miestam, ale ukázali sme aj hru, ktorou sa chceme prezentovať. Potešilo ma, že sme si mohli veľmi dobre vyskúšať nový herný systém. Taktiež ma veľmi potešilo 8 bodov Mati Gajdošíkovej, ktorá odohrala cca 20 minút a bola platnou hráčkou. Je to ale pochvala pre celý tím, lebo každá jedna hráčka jej bola nápomocná a tento výkon bol naozaj kolektívny. Vyhrali sme 73:31, no je treba povedať, že Bystrici počas týchto zápasov chýbali viaceré kľúčové hráčky a v nadstavbe nás nečaká nič jednoduché. Najbližšie nás čaká posledné dvojkolo s Nitrou, ktorá v tejto kategórií kraľuje. Verím, že s ňou odohráme 2 kvalitné zápasy.

MBK STARÁ TURÁ : BK ŠKP 08 BANSKÁ BYSTRICA 73:31
V zápase nastúpili: Majtásová 20 bodov 9 zskov 6 asistencií, Košarišťanová 11 bodov 5 doskokov 5 asistencií, Bábiková 10 bodov 6 ziskov, Bohušová 8 bodov 5 doskokov 5 ziskov, Gajdošíkoá 8 bodov a 4 doskoky, Kovárová 6 bodov a 13 doskokov, Michalidesová 6 bodov, Málková 4 body.

Tomáš Kačmarik, tréner