Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Základná časť kadetiek s bilanciou 16:0
19.2.2016
 

V poslednom dvojkole základnej časti nás čakal súper veľmi náročný. Každý kto dlhodobo sleduje tento ročník vie, akú silu v ňom predstavuje Nitra. Na úvod treba povedať, že Nitra k nám nepricestovala v najsilnejšom zložení. Taktiež nám chýbali 4 hráčky do kompletnej zostavy. V tomto zápase bolo našim hlavným cieľom si vyskúšať viaceré varianty v obrane aj v útoku proti ťažkému súperovi. Samozrejme sme chceli aj vyhrať, veď v tejto kategórií proti Nitre sme nevyhrali posledné 4 sezóny. Zápas sme začali famózne, keď sme vyhrávali 11:0. Vtedy si už asi všetci mysleli, že tento zápas vyhráme minimálne o 50. Opak bol pravdou a Nitra hru zlepšila a my sme začali kopiť neskutočné chyby. Prvú štvrtinu sme ešte vyhrali 22:11. Ťažko sa však popisuje, čo sa dialo potom. My sme hrali proste veľmi zle. Absolútne sme neodstavovali, nedokázali sme ubrániť súperove hráčky, aj keď robili presne to čo sme od nich očakávali. Nezmyselne sme faulovali, až sa viaceré dievčatá vyfaulovali. Následujúce všetky 3 štvrtiny sme prehrali a boli sme radi, že sme zápas vyhrali 73:69. Treba si uvedomiť, že proti nám hral mladý tím Nitry, kde kostru tímu tvoria hráčky narodené v roku 2000 a 2001. Nitra príkladne bojovala, jej celkový herný prejav bol lepší ako náš a tento zápas si aj zaslúžila vyhrať. My takto hrať basketbal nemôžme a nikto náš tím nespoznával.

MBK STARÁ TURÁ- BKM JUNIOR UKF NITRA 73:69

V zápase nastúpili: Košarišťanová 21 bodov 9 doskokov 5 ziskov, Bábiková 20 bodov 6 doskokov 4 zisky, Bohušová 15 bodov 5 doskokov 4 zisky 4 asistencie, Gápová 12 bodov 10 doskokov 2 bloky, Málková 5 bodov 6 doskokov,Kovárová, Michalidesová 2 bloky, Redajová, Gajdošíková.

Na druhý deň sme cestovali Nitry bez Lucky, no so Simou. Náš cieľ bol jednoznačný. Od rozcvičky až do poslednej sekundy zápasu dať najavo všetkým, že sobota bol pre nás len veľmi zlý deň. Dnes je tu už náš starý tím. Môžem povedať, že sme to v nedeľu zvládli. Postrážili sme si obranný doskok a ovládli sme útočný doskok. Zminimalizovali sme straty, v útoku sme hrali jednoducho a rýchlo a pri tom sme dodržiavali koncept. Poučili sme sa a súperove individuality sme bránili rozumnejšie. Som veľmi rád, že do zápasu plnohodnotne zasiahli aj Maťa s Miškou. Miška sa presadila svojou najväčšou zbraňou- dala trojku. V tomto zápase sme si dokonale prešli rôzne varianty a vyhrali ho 83:44. Za zlepšenú výkonnosť (počas tohto víkendu), no najmä bojovnosť na doskokoch by som chcel pochváliť Alicu.

BKM JUNIOR UKF NITRA -MBK STARÁ TURÁ 44:83

V zápase nastúpili: Majtásová 22 bodov 6 doskokov 4 zisky, Bohušová 17 bodov 8 doskokov 4 zisky, Košarišťanová 14 bodov 10 doskokov 6 ziskov 4 asistencie, Bábiková 8 bodov 5 doskokov 4 zisky, Michalidesová 8 bodov, Málková 6 bodov, Gápová 5 bodov 7 doskokov 2 bloky, Redajová 3 body, Gajdošíková.

Skončila sa základná časť, ktorú sme na západe pomerne dominantne vyhrali s pomerom výhry-prehry 16:0. Postúpili sme teda do nadstavby. Nič to však neznamená. Splnili sme prvý krok. Začíname nadstavbovú časť, ktorá sa hrá od znova a teraz je čas ukázať silu nášho tímu. Vieme, že isté kvality máme, no potrebujeme poctivo trénovať, byť zdravý a posilňovať duch tímu. V nadstavbovej časti nás čakajú zo západu Slovan Baratislava, Banská Bystrica a Nitra, z východu Young Angels Košice 1999, Young Angels Košice 2000, Poprad a Spišská Nová Ves.

Urobíme všetko preto, aby sme úspešne reprezentovali naše mesto a klub. Príďte nás povzbudiť, budeme vás potrebovať.

Tomáš Kačmarik, tréner