Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Cenné viťazstvá nad Young Angels
17.3.2016
 
 

V sobotu k nám cestoval Young Angels 99 Košice. Súper veľmi silný, ktorý v tejto sezóne tak ako my ešte neprehral. Okrem iného sa teda hralo aj o to, kto zostane neporazený. Už v rozcvičke mohli diváci vidieť pobehovať viacero reprezentantiek Slovenska na jednej či druhej strane a to sľubovalo kvalitný zápas. My sme sa na tento zápas snažili pripraviť čo najlepšie. V úvode sme prehrávali 0:4, no od vtedy sme zobrali zápas do svojich rúk. Produkovali sme rýchlu hru v útoku, lopta šla rýchlo z ruky, padli nám aj strely a v obrane sme veľmi dobre spolupracovali. Výsledkom toho bolo, že sme v polke druhej štvrtiny vyhrávali o 20 bodov. Košice to upravili v koncovke a polčas sme vyhrali o 11. Dievčatá sme upozorňovali na nástup Košíc do druhého polčasu, no nezabralo. Súper sa dostal veľmi rýchlo na kontakt. Nám sa opäť podarilo odskočiť na 11 bodov, no opäť sa vrátili aj na 1 bod. Náš výkon trpel veľkou nevyrovnanosťou. Nakoniec sme zápas vyhrali 62:57. Určite sme si ale boli vedomí toho, že vieme hrať oveľa lepšie.

MBK STARÁ TURÁ - YOUNG ANGELS 99 KOŠICE 62:57

Na druhý deň nás čakal ,,mladší brat“ sobotňajšieho súpera - Young Angels 2000 Košice. Toto družstvo sa podstatne zlepšilo a patrične to dáva najavo svojimi výsledkami. Zápas bol podobný tomu sobotnému. Opäť sme sa rýchlo dostali do dvojciferného vedenia. Rozdiel tu bol veľký v tom, že v tomto zápase sme pôsobili velikánskou nervozitou. Lopty nám vypadávali z rúk, mali sme veľa krokov a bojovali sme viac so sebou ako so súperom. Súper odohral veľmi dobrý zápas, ku ktorému mu blahoželám, ale my vieme, že toto bol z našej strany veľmi zlý výkon. Hlavne mentálne sme ho vôbec nezvládli a vyzerali sme ako keby sme hrali basket za trest. Vyhrali sme 53:48. Všetci dobre vieme, že sme z rozličných príčin nedokázali dať zo seba maximum a na tom musíme zapracovať, lebo naša sila a kvalita je niekde inde, len ju potrebujeme ukázať.

MBK STARÁ TURÁ - YOUNG ANGELS 2000 KOŠICE 53:48.

Zatiaľ je nadstavba kadetiek veľmi vyrovnaná a takmer nikto s nikým nedokázal vyhrať o viac ako o 10 bodov. V najbližšom kole už o týždeň nás čaká súper veľmi nepríjemný a nám dobre známy Slovan Bratislava. Hrať sa bude v stredu 23.3 v Bratislave. Držte nám palce.

Tomáš Kačmarik, tréner