Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Odvetné zápasy mladších žiačok
7.4.2016
 
 

Po ukončení prvej súťažnej časti sme nastúpili na odvetne meranie síl s Nitrou. Na domácej palubovke sme súpera jednoducho zdolali 2:0 (59:19 a 47:27). V Nitre však bolo vidno ako domáce dievčatá na sebe pracujú a ich výkon sa zlepšuje. Naopak naše dievčatá stagnujú, ich výkony sú kolísavé, nevedia prijať kritiku od trénerov. Od úvodných minút bolo jasné, že tieto zápasy nebudú jednoduché. Prvý zápas bol bojovný o čo svedčí i dvojnásobné predĺženie. V tomto duely sa našej Terezke strelecky až tak nedarilo, i keď patrila k najlepším bodujúcim hráčkam, veľa vyložených šancí jej vypadlo akoby zázrakom. Nedarila sa nám streľba spod koša ani zo stredných vzdialeností, naopak súperovi padlo väčšie množstvo. Družstvá sa striedali vo vedení, bojovalo sa tvrdo o každú loptu a zápas sa skončil nerozhodne. Počas predĺženia ani jedno družstvo nechcelo urobiť výraznejšiu chybu, tak sme si predĺženie zopakovali. So šťastím sa nám podarilo vyhrať tesným výsledkom 38:39. V druhom zápase naše dievčatá už nemali fyzické sily a ani chuť pobiť sa o výsledok a duel sme poľahky prehrali.

1. zápas: BKM Junior UKF Nitra : MBK Stará Turá 38:39 (16:10)
2. zápas:
BKM Junior UKF Nitra : MBK Stará Turá 48:29 (22:14)

Na domácej palubovke sme privítali posledné družstvo tabuľky. Súper ani raz neokúsil pocit víťazstva. Na tento duel nastúpili v našich radách aj myjavské basketbalové nádeje Emma Čuvalová, Timea Junasová a Lucka Jurenková, ktoré už odohrali prvé majstrovské zápolenie v kategórii starších mini dievčat. Na svoj vôbec prvý súťažný duel nastúpila Vaneska Smolíčková. V zápasoch sa prejavila naša herná vyspelosť, k zápasu sme pristupovali zodpovedne a dievčatá mali radosť z predvedenej hry. V oboch zápasoch dostali priestor všetky dievčatá a viac tie menej basketbalovo zdatné.

1. zápas: MBK Stará Turá : BK Junior Galanta 47:19 (19:9)
2. zápas: MBK Stará Turá : BK Junior Galanta 62:26 (37:7)

V ďalšom kole sme cestovali na bratislavskú pôdu. Dievčatám so Slovana sme mali čo oplácať, keďže naše prvé meranie síl skončilo 1:1. Prvé stretnutie malo od začiatku vlažné tempo. Hra bola z našej strany nekoncentrovaná a nedisciplinovaná. Zuzka na tento duel nastúpila so sebazaprením, keďže trpela silným kašľom. Po oddychovom čase sme si povedali, že v útoku netreba vymýšľať zložité veci ale hrať jednoducho a presadzovať sa hrou 1:1. V obrane naopak zodpovedne pristupovať k hráčovi s loptou i bez nej a hlavne nenechať súpera hrať rýchly protiútok. Toto dievčatá krásne plnili 2 aj 3 štvrtinu a svetelná tabula ukazovala 28:41 v náš prospech. Pred začiatkom poslednej štvrtiny sme si povedali, že súper je ten kto sa musí ponáhľať a my musíme hrať z rozumom, opak bol však pravdou. Dievčatá sa hrnuli do útoku hlava-nehlava, zbytočne strácali loptu a do obrany sa nestíhali vracať, za čo nás súper trestal jednoduchými košmi. Na upokojenie situácie sme si zobrali oddychový čas, aby sa dievčatá ukludnili a skoncentrovali. Duel sme horko ťažko dotiahli do víťazného konca. Druhý zápas sme odohrali silou vôle. Ani v jednej štvrtine sa nám nepodarilo vyhrať. Dievčatá nemali chuť hrať, pôsobili odovzdane a boli urazené na hlasnejší prejav, ktorý si vysvetľujú ako kritiku. Ak by dievčatá pokračovali vo výkonoch aké predviedli v 2 a 3 štvrtine prvého zápasu, nebolo by pochýb o víťazovi, ale vlastnými chybami pokazili celkový dojem s predvedenej hry. V druhom zápase keď už prvý duel je vyrovnaný, nemáme už fyzické a ani psychické sily na to, aby náš výkon nevyznel tragicky. Verím, že sa dievčaťa poučia z chýb a začnú na sebe ešte viac pracovať.

BK Slovan Bratislava : MBK Stará Turá 45:48 (18:27)
BK Slovan Bratislava : MBK Stará Turá 47:36 (26:17)

Dušana Oslejová, trénerka