Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Cenné body so Šamorína pre staršie mini
8.4.2016
 
 

Na ďalšie súťažné kolo cestovali staroturianské staršie mini na pôdu ŠBK Šamorín. Na začiatku cesty nám robilo problém autíčko ktoré sa nechcelo otvoriť, takže sme na zápas pricestovali 20 minut pred začiatkom. Dievčatá sa museli v rýchlosti prezliecť a bez poriadnej rozcvičky rozohrať na zápas. Prvá štvrtina bola nervózna, hektická, ale podarilo sa nám ju vyhrať. V druhej štvrtke súper nastúpil s najlepšími hráčkami a naše dievčatá sa veľmi zle orientovali v obranných činnostiach. V útoku sme boli nepresvedčivé a balí sme sa. Cez polčas som v jednotlivých zostavách urobila zmeny, tretiu štvrtinu začali 4 dievčatá mladšie (2005) doplnené o začiatočníčku Emmu Čuvalovú. Všetky dievčatá výborne bránili. V útoku sa presadzovala umnou hrou 1:1 hlavne Sandrika a Ema výborne doskakovala. Túto časť zápasu sme vyhrali 9:18 a na tabuli svietil nerozhodný výsledok 31:31.

Posledná štvrtina bola veľmi bojovná, družstvá nechceli urobiť žiadnu chybu. V obrane dodržiavali pokyny, bránili sme po celom ihrisku a v útoku sa nám veľmi ťažko darilo presadzovať cez vysoké súperky. Ešte 20 sekúnd pred koncom sme prehrávali 35:34, výbornou obranou sme na našej útočnej polovici získali loptu a Viki so šťastím cez najvyššiu súperku skórovala a otočila výsledok v náš prospech.

Všetkým dievčatám patri veľké poďakovanie za predvedený výkon, bojovnosť a chuť vyhrávať.

ŠBK Šamorín : MBK Stará Turá 35:36 (6:8, 22:13, 31:31)
Sandrika 11, Viki 9, Emma Čuvalová 8, Zdenka 4, Anetka a Mery po 2, Zajko, Agátka, Nina, Ema Eliášová.

Druhý súťažný duel sme odohrali na čistý čas, čas sa zastavoval len pri TH, oddychovom čase a dve minúty pred koncom 3 a 4 štvrtiny. Od začiatku sme nastúpili v pätkách ako v druhom polčase prvého zápasu. Prvá päťka rozbehla zápas excelentne, hrali kolektívne či už v obrane alebo útoku. Hrali bez strachu a na ich hru bolo radosť pozerať. Druhá päťka akoby zaspala, nedokázala sa v útoku ani raz presadiť a v obrane nechali veľký priestor najlepšej domácej hráčke. Za zmienku treba podotknúť, že svoj boj prehrali v pomere 8:0. Mladé žihadielka zas otočili zápas kolektívnou hrou. Záverečná štvrtina bola znova vyrovnaná ale náskok už súper nevedel zmazať.

ŠBK Šamorín : MBK Stará Turá 23:29 (4:11, 12:11, 18:23)
Agátka Sandrika Emma Čuvalová po 6, Nina 5, Zajko Viki Mery po 2, Anetka, Ema Eliášová.

Dušana Oslejová, trénerka