Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Final Four kadetiek v Starej Turej
26.6.2016
 
 
27. - 29.5. sa v Starej Turej konali majstrovstvá Slovenska kadetiek. Toto podujatie sa konalo u nás preto, lebo naše kadetky vyhrali nadstavbovú časť a získali možnosť usporiadania finálového turnaja. Ďalší účastníci boli Young Angels Košice 1999, Slovan Ba a Young Angels Košice 2000.

MBK Stará Turá vs. Young Angels Košice 2000
66 : 69

Na začiatku zápasu sme mladým Košičankám nestačili. Hrali sme nekoncentrovane na oboch polovicách ihriska. Zmenili sme obranu a karty sa obrátili. Zrazu sme skóre dorovnali a zápas otáčali. Takto sa to nieslo zhruba do tretej štvrtiny. Košičanky sa už ale približovali na dostrel. Z technických príčin bol zápas v 4tej štvrtine prerušený na 15 minút kvôli zhasnutým svetlám. Táto prestávka lepšie pomohla súperkám, ktoré sa už už dostávali na dostrel. Koncovku zápasu sme nezvládli keď sme ešte 2 minúty pred koncom vyhrávali o 1 bod my a dostali sme dve 3ky. Zápas v ktorom sme vyhrávali cca 32minút sme prehrali v koncovke. V našom tíme zavládol velikánsky smútok. Prehrali sme so súperom, ktorý nás nikdy pred tým neporazil a na ktorého sme mali. Treba ale športovo Košičankám poblahoželať k výhre, lebo odohrali výborný zápas

MBK Stará Turá vs. Young Angels Košice 1999
51 : 64

Po prvom prehratom zápase bola noc samozrejme ťažká. Dievčatá sme sa snažili dať dokopy fyzicky, no najmä psychicky. Myslím si že sa nám to podarilo a dievčatá boli odhodlané 99ky poraziť. V tomto zápase sme si chceli dať veľký pozor na súperovu vysokú hráčku Svetlíkovú. Podarilo sa nám to a udržali sme ju ďaleko pod jej streleckým priemerom. 3 štvrtiny tohto zápasu sme neustále vyhrávali, no v 4tej štvrtine nám akoby došli sily a súper nás jasne prehral. Klincom do rakvy bolo 5 daných troják od Košickej rozohrávačky počas poslednej štvrtiny. Dievčatá dreli a bojovali o každú loptu, čo bolo pre nás to najdôležitejšie. Na konci zápasu dostali príležitosť aj menej skúsene dievčatá.

MBK Stará Turá vs. BK Slovan Bratislava
58 : 54

V poslednom zápase bol cieľ jasný. Rozlúčiť sa s domácimi divákmi výhrou a uchmatnúť si medailu. Tento zápas mal opačný scenár ako 2 predošlé. Väčšinu zápasu vyhrával Slovan a my sme len doťahovali. Slovan tu odohral veľmi dobré zápasy a v každom bojoval o výhru až do konca zápasu. Keď to už vyzeralo, že tento zápas nezvládneme, usmialo sa konečne trošku šťastia aj na nás. Alica dala trojku o dosku, ktorá nás v koncovke nakopla a zápas sme vyhrali. Nakoniec bolo super, že sme sa mohli tešiť po poslednom zápase a vybojovali sme si bronzové medaily.

Konečné poradie:

1. miesto Young Angels Košice 2000
2. miesto Young Angels Košice 1999
3. miesto MBK Stará Turá
4. miesto BK Slovan Bratislava

Do All stars A teamu sa dostali Stanislava Košarišťanová a Michaela Balážová, ktorá dostala aj ocenenie You are the Future.

O bronzové medaily sa zaslúžli hráčky:
Stanislava Košarišťanová, Adriana Moravčíková, Michaela Balážová, Tatiana Bábiková, Izabela Grňová, Lucia Kovárová, Miriam Michalidesoá, Alica Gápová, Michaela Redajová, Natália Málková, Martina Gajdošíková + samozrejme naše zranené opory Simona Majtásová a Kristína Bohušová.

Realizačný tím: tréner Tomáš Kačmarik, asistent trénera Michal Kubala, kondičný tréner Marek Mikletič

Ďakujeme všetkým, ktorý nás v tejto sezóne podporovali. Keď sa niekto pozrie na to, že Stará Turá skončila tretia, po takej sezóne akú sme mali, to bude zrejme každý považovať za neúspech. Treba však dodať, že sme sa posledný mesiac museli zaobísť bez 2 kľúčových hráčok Majtásovej a Bohušovej. Dovolím si tvrdiť, že s nimi by sme mali jednoznačne na majstra SVK a to sme dokazovali v priebehu celej sezóny, kde sme prehrali len na Slovane o 2 body a v Košiciach o 4, ale už ani tam sme neboli komplet. Za úspech, a to veľký, sa dá považovať že sme vyhrali dlhodobú súťaž, ktorá sa hrala v podstate od októbra do konca apríla. Ďakujem preto pánovi Nerádovi a pánovi Minárechovi za to aké skvelé podmienky nám vytvárali. Veľká vďaka patrí rodičom a naším verným fanúšikom, Ďakujem celému môjmu realizačnému tímu, ktorý odviedol skvelú prácu. Najväčšia vďaka patrí samotným hráčkam, bez ktorých by sme tu my ostatní nič nedokázali.

Tomáš Kačmarik