Mestský basketbalový klub

Stará Turá

 
Počet prístupov od 26.9.2007:
  Posledná aktualizácia: 10/8/08 20:41
Úvod História Kategórie Prípravné turnaje Články z tlače Fotogaléria Kontakt Staré stránky
 

Finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska v basketbale dievčat narodených 1.1.1996 a mladších


Finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska v basketbale dievčat narodených 1.1.1997 a mladších

  Pripravujeme nové stránky pre sezónu 2008/2009
   
  2.7.2008
 
Mestský basketbalový klub Stará Turá a Nadácia Život boli poriadateľmi už 5. ročníka streetballového turnaja v sobotu 21.6.2008. Súťažilo sa v štyroch kategóriách, v ktorých záujemcovia predviedli pekné a dramatické stretnutia za krásneho slnečného počasia na hokejovom ihrisku na štadióne.
V hlavnej kategórii si najlepšie viedli Lazari /A. Malková, T. Malek, M. Uher, Ľ. Frolo/, pred Poinťákmi a Clubom 3. Súťažilo šesť družstiev.
V druhej kategórii vyhrali Bench Warmers /M. Ďuriš, M. Marušic, M. Woznica, P. Hudcovič/, pred Langustami a Bublinkami. Súťažilo päť družstiev.
V tretej kategórii boli najlepšie Rozviazané šnúrky /T. Koniarová, E. Dobošová, L. Dubeňová/, druhé boli Tri sestry a tretie Žabky. Súťažilo 6 družstiev.
V najmladšej kategórii si najlepšie počínali Čipsáčky /T. Sailerová, V. Féhérová, N. Martišková/, pred druhými Príšerami z Marsu, tretie boli Krpaté. Súťažilo 7 družstiev.
Turnaja sa zúčastnili hráčky a hráči z Bratislavy, Nitry, Myjavy, Nového Mesta nad Váhom a Starej Turej.
 
  4.6.2008
 
Na záver sezóny MBK Stará Turá s finančnou podporou Nadácie Život pripravuje už 5. ročník streetball turnaja, ktorý sa opäť uskutoční pred športovou halou 21. júna 2008 od 10:00. V tomto ročníku sú vypísané dve zmiešané kategórie (ženy a muži, resp. dievčatá a chlapci). Prvá je pre ročník narodenia 1992 a mladších, druhá je voľná, teda vekovo neohraničená. Turnaja sa môžu zúčastniť neregistrovaný aj registrovaný hráči. Počet hráčov 3 + 2. Registrácia družstiev bude prebiehať od 9:00. Účastnícky poplatok 40,- Sk na osobu. Pitný režim pre jednotlivé družstvá bude zabezpečený, Sport pub otvorený, lopty nafúkané a koše nachystané. Na Vás už len záleží, aby ste prišli s dobrou náladou a chuťou si trocha zašportovať. Tešíme sa na dobrých hráčov a skvelú hru .
   
   
    27.5.2008
   
Posledný BADEM v dňoch 23. - 25. mája 2008 privítal mladšie žiačky (ročník narodenia 1995). Papierové favoritky a držiteľky predchádzajúcich dvoch titulov na tomto turnaji v minulých ročníkoch prvý súper vôbec nezaskočil. Z oblasti známu Trnavu zdolali hneď po príchode tréningovým tempom 101:10. Druhý súper, Ostrava, bol už z kategórie tvrdých orieškov, dievčatá však dokázali vyhrať aj tento zápas 55:50. Posledný zápas v skupine s Nitrou patril tiež medzi tie jednoduchšie, po výhre 97:10 tak naše družstvo kraľovalo na čele tabuľky s úctihodným skóre 253:70 a zabezpečilo si tak najľahšieho súpera do štvrťfinále. V sobotu vyhralo nad Frýdkom Místkom 53:18 i keď to tak zo začiatku nevyzeralo. Dievčatá boli akoby z iného cesta. Tento trend ich potom držal aj vo štvrťfinálovom zápase s piešťansko-bratislavským zmiešaným družstvom, kde súperky dokázali ako tak držať krok do polčasu. Dievčatá nakoniec vyhrali 54:26 a tak ich v nedeľnom finále čaklal súper pair excelance. BK Slávia UMB Banská Bystrica je to družstvo, ktoré si na naše brúsi zuby už veľmi dlho. Naše hráčky si ale asi z trénerskej porady pred zápasom zobrali to najlepšie. I keď v prvých minútach bystričanky naším odskočili, perfektná obrana urobila svoje. Súperky začali nepremieňať a skóre sa obrátilo. Až do poslednej chvíle však bol výsledok aj pre bookmakerov infarktovou záležitosťou. Zopár bodov sa v basketbale dá nastrieľať v priebehu niekoľkých sekúnd. Naše mladšie žiačky to však svojim súperkám nedovolili, zápas dotiahli do víťazného konca 50:44 a vybojovali si tak tretie, ale zároveň aj posledné víťazstvo v rade, nakoľko žilinská hala na Bôriku bude zbúraná a turnaje tohoto charakteru už asi nebude možné nikde organizovať. Týmto teda chceme taktiež pozdraviť všetkých, ktorí sa o festival starali od jeho vzniku až do poslednej májovej nedele roku 2008. Vďaka Vám.
   
    19.5.2008
   
V dňoch 16.-18.5.2008 ďalším v poradí na BADEM-e boli staršie žiačky. Turnaj bol určený pre hráčky narodené v roku 1993 a mladšie. Nazývať naše družstvo staršímí žiačkami nie je úplne presné, nakoľko z 12 hráčok bolo 5 dievčat "požičaných" mladších žiačok (ročník narodenia 1995), 4 dievčatá boli ročník narodenia 1994 a len 3 hráčky boli ročník narodenia 1993. Pri tejto zostave nikto nepredpokladal výraznejší úspech, účasťou sa mala ukončiť hracia sezóna družstva starších žiačok.
Na prekvapenie však dievčatá od prvého zápasu nemali problém spolu hrať ako jeden tým. V skupine najskôr podľahli Tepličke nad Váhom 40:75, tento výsledok bol však neskôr anulovaný a zmenený na 30:0 v náš prospech, pretože v družstve Tepličky nastúpila hráčka narodená r. 1992.
Ďalšie výsledky: MBK - Přerov 64:36, MBK - SSŠ Ostrava 44:45. V seminálovom stretnutí dievčatá najskôr porazili Svit 44:16, v boji o postup do finále podľahli Tepličke (tentoraz už len s hráčkami podľa pravidiel, ale za výdatnej pomoci rozhodcov) 45:68. V nedeľu dievčatá čakal boj o bronzové medaily s družstvom Přerova. To, že v skupine sme nad nimi vyhrali, ešte nemuselo znamenať, že sa bude výsledok opakovať. Dievčatá však zabrali od prvej sekundy a skvelým výkonom (poniektoré na hranici svojich síl) si po výsledku 57:38 zaslúžene vybojovali 3. miesto.
O úspech sa zalúžili: Magda Abrahámová, Arka Barančinová, Marcela Buríková, Vlaďa Hornáčková (kapitánka), Bianka Krajčušková, Zuzka Kubečková, Kika Minárechová, Nina Orgoníková, Aja Potúčková, Marcela Sláviková, Katka Tóthová a Natália Valachovičová. Trénerkou družstva bola Zdenka Adamkovičová, asistentka Erika Nedorostová.
   
    18.5.2008
   
Po seriály stretnutí našich družstiev na Majstrovstvách Slovenska, nasleduje seriál stretnutí na 17. ročníku Festivalu BADEM v Žiline. Ako prvé sa predstavili v dňoch 9.-11.5.2008 mladšie mini ročník narodenia 1997 a prípravka ročník narodenia 1998 a mladšie. A obidvom sa mimoriadne darilo.
Mladšie mini nenašli na turnaji súpera, ktorý by ich porazil. Vo finále sa stretli s Majstrom Slovenska Banskou Bystricou, ktorej vrátili prehru zo Starej Turej, čo zvyšuje význam ich umiestnenia a dosiahnutých výsledkov. Radosť z pohára a zlatých medailí za víťazstvo bola v kolektíve veľká.
Výsledky: MBK Stará Turá - ZŠ Zvolen 79:35, Iskra Svit 53:18, Kara Trutnov 55:20, ŠBK Sadská 69:29, ŠBK Piešťany 43:25, UMB Banská Bystrica 54:49.
Do najlepšej päťky bola vybraná Katarína Talčíková, ako najlepšia trénerka bola ocenená Katarína Šustíková, ktorá družstvo na turnaji viedla.
O prvenstvo sa zaslúžili hráčky: Martinčičová, Haluzová, Michalcová, Talčíková, Málková, Rzavská, Redajová, Naďová, Hanáková, Kučerová, Papuláková, tréner Milan Šustík, asistentka Katarína Šustíková a vedúca družstva Eva Martinčičová.

Veľkú radosť pripravili sebe aj funkcionárom MBK dievčatá z prípravky. Len jeden bodík ich delil od celkového víťazstva vo finálovom stretnutí s poľským družstvom Sosnowiec. V skupine ho porazili, no vo finále sa na záver šťastena priklonila k súperovi. Aj strieborné medaily sú však pre tento novotvoriaci sa kolektív mimoriadne vzácne a zaslúžené.
Výsledky: MBK Stará Turá – Start Havířov 31:20, SBŠ Ostrava 33:29, Slávia Banská Bystrica 39:19, Iskra Svit 34:8, Sosnowiec 40:31. Finále: Stará Turá – Sosnowiec 36:37. V najlepšej päťke boli vyhodnotené Karin Rzavská a Adriana Moravčíková.
O tento úspech sa zaslúžili: Košarišťanová, Mozoláková, Šustíková, Bandurčinová, Miklášová, Kovárová, T. Moravčíková, Rzavská, Melicherová, Papuláková, Manďáková, Majtásová, Beláková, A. Moravčíková, Machajdíková, Bačová, Škyrtová, tréner Milan Šustík, asistentka Katarína Šustíková a vedúca družstva Zuzana Moravčíková.


    16.5.2008
   
Koniec hracieho obdobia býva spojený s finálovými turnajmi Majstrovstiev Slovenska. Pre tie družstvá, ktoré sa tam prebojovali, je to bezpochyby vrchol sezóny. Ukázať ostatnému Slovensku, čo sa dievčatá za ten rok naučili, v čom predčia svoje súperky, ale i kamarátky z iných družstiev, z ktorými sa vo svojej oblasti nestretávali.

Z nášho klubu sa to podarilo trom družstvám. Mladšie mini si zahrali finálový turnaj doma v Starej Turej posledný aprílový víkend, prvý májový víkend zasa patril starším mini opäť na domácej pôde a o týždeň neskôr mladšie žiačky odcestovali do Košíc, kde finále poriadala Cassovia Košice.

Mladšie mini, ktoré hrali súťažne prvý rok a ambície boli vysoké, začali turnaj s papierovo slabšími súpermi. Rozbeh bol teda dobrý a po prvom dni mali na konte dve výhry. Druhý deň ich čakali ďalšie dva zápasy, aby navečer odišli domov už so štyrmi výhrami. Nedeľa mala prívlastok finálová, keď sa v prvom zápase hralo o piate miesto, v druhom o tretie a posledný zapas o prvé miesto medzi domácim MBK Stará Turá a BK Slávia UMB Banská Bystrica. A že to bol zápas ako má byť potvrdzuje i polčasový výsledok 30:30. V tretej štvrtine však Banská Bystrica našim dievčatám ušla o 17 bodov a tento rozdiel už v poslednej štvrtine nedokázali vymazať. Konečné poradie teda bolo:

1. BK Slávia UMB Banská Bystrica
2. MBK Stará Turá
3. ŠŠK Abovia 96 Košice
4. BK Viktoria PČSP Košice
5. BaO TJ Strojár Malacky
6. BK ZŠ Zvolen

Staršie mini, obhájkyne minuloročného prvenstva z Košíc, dostali naopak na začiatok tých ťažších súperov. Hneď v prvom zápase prehrali s Banskou Bystricou. Potom sa potrápili s Lúkami a po prvom dni tak mali na konte jednu výhru a jednu prehru. Druhý deň začal podobne a po prehre s Cassoviou Košice bolo jasné, že prvenstvo s pred roka neobhája. Nasledujúce dve výhry s Ružomberkom a Viktoriou Košice im však zaistili tretie miesto.
Konečné poradie:

1. Cassovia Košice
2. BK Slávia UMB Banská Bystrica
3. MBK Stará Turá
4. ŠBK Lúky Bratislava
5. BK Viktoria PČSP Košice
6. MBK Ružomberok

Mladšie žiačky začali obdobne ako staršie mini. V prvom zápase ich čakali ŠBK Lúky Bartislava, ktoré tento zápas aj vyhrali 55:51, hoci ešte minútu pred koncom bola remíza 50:50. Naše hráčky však koniec nezvládli. Na palubovke im totiž posledné sekundy chýbala jedna s kľúčových hráčok Bianka Krajčušková, ktorá si aj vďaka svojim poznámkam na rozhodcov vykoledovala piaty faul. Následný priebeh turnaja ešte síce dával dievčatám šancu aj na prevé miesto, nakoľko Cassovia porazila Lúky a na našich hráčkach záležalo, ako sa popasujú s Košičankami. Pri výhre nad nimi by mali tri družstvá zhodnosť bodov a rozhodovalo by skóre. Posledný zápas s Cassoviou však dokázali držať krok len v prvej štvrtine, ktorá skončila 11:9 v náš neprospech. Nalsedujúce štvrtiny sa už dievčatá po úvodných minútach nedokázali vyrovnať s tlakom súpera a prehrali celý zápas.
Konečné poradie:

1. Cassovia Košice
2. ŠBK Lúky Bratislava
3. MBK Stará Turá
4. BK Slávia UMB Banská Bystrica
5. ŠŠK Abovia 96 Košice
6. MBK Ružomberok

Jedným striebrom a dvoma bronzami sa tak MBK Stará Turá určite v mládežníckych kategóriách zaradila medzi najlepšie kluby na Slovensku a môžeme byť hrdí na to, že malé mestečko pod Javorinou s približne 8.500 obyvateľmi dokáže držať krok s polmiliónovou Bratislavou, štvrťmiliónovými Košicami či desaťkrát väčšou Banskou Bystricou.

   
    20.4.2008
   
Staršie žiačky v nedeľu poslednými majstrovskými zápasmi s Nitrou mohli potvrdiť priebežné 4. miesto a to sa im nakoniec s početnou výpomocou mladších žiačok podarilo. Prvý zápas mal hladší priebeh, čo potvrdil výsledok 57:37. Hráčky bodovali takto: Hornáčková V. 14, Abrahámová 12, Orgoníková 8, Barančinová M. 6, Potúčková 6, Krajčušková 4, Valachovičová 3, Sláviková a Brišková po 2.
Druhý zápas "vďaka" nepochopiteľne neúspešnej podkošovej streľbe bol dramatickejší, po prehratom polčase a neúnavnej podpore divákov, hlavne Mariky Minárechovej sa dievčatá zobudili, vytiahli posledné zbytky síl, zabrali a víťazstvo vybojovali v pomere 48:42. Body: Abrahámová 19, Barančinová M. 11, Potúčková 6, Hornáčková V., Valachovičová a Krajčušková po 4.
   
    19.4.2008
Po štvrtkovom víťazstve nad BK A. Dubčeka v pomere 87:34 (body: Uhrinová 23, Barančinová L. 20, Abrahamová 13, Michalcová 10, Krýslová 8, Majtasová 5, Ďurišová 4, Barančinová M. 4) čakal v sobotu naše juniorky súper zo Zvolena. Nakoľko malo družstvo ZŠ Zvolen na konte zatiaľ len dve prehry (naše dievčatá majú doteraz len jednu prehru s Nitrou), bolo otázne, ako sa budú zápasy vyvíjať a kto bude nakoniec tým šťastnejším. Očakávali sa vyrovnané stretnutia a také aj boli.
Hneď v prvej štvrtine prvého zápasu sme Zvolen zaskočili a výsledok 22:13 to dokazoval. V druhej štvrtine však Zvolenčanky, ktoré mali výškovú prevahu, rýchlejšie nohy a presnejšiu streľbu, ukázali, že nebudú takou ľahkou korisťou. Po vyfaulovaní Evy Uhrinovej, veľkej opory družstva junioriek, na konci 3. štvrtiny nebolo dievčatám všetko jedno. Pochopili však, že musia zabrať a nakoniec dotiahli zápas do víťazného konca v pomere 74:63. Body (v zátvorkách je úspešnosť trestných hodov): Ďurišová (10/4) 14 b., Majtasová (0/0) 14 b., Michalcová (9/4) 12 b., Krýslová (0/0) 12 b., Uhrinová (12/9) 11 b., Barančinová L. (6/3) 7 b., Abrahámová (4/2) 2 b., Barančinová M. (0/0) 2 b. Celková úspešnosť družstva v trestných hodoch bola 41/22, čo je približne 53 %.
Juniorky hrávajú v jeden deň len jeden zápas. Zvolen však bol výnimkou, nakoľko hrá všetky stretnutia (aj domáce) na ihrisku súpera, v jeden deň čakali naše dievčatá 2 zápasy a skúška kondície. Druhé stretnutie nemalo taký dobrý začiatok a vlastne celý čas sa misky váh striedavo prikláňali raz na jednu, raz na druhú stranu. Polčasový výsledok 27:27 to jasne dokazoval. Našťastie v 3. štvrtine nám viac prialo šťastie a súperovi sme ušli na rozdiel 13 bodov. Samozrejme, že dievčatá už pomaly považovali zápas za vyhratý a to sa im skoro vypomstilo. V poslednej štvrtine Zvolen premieňal snáď všetky strely na kôš a pri našej otrasnej streľbe trestných hodov, keď sme z celkovo odhádzaných 32 premenili len 12, čo je necelých 38 % (!!!) a pri stave 55:54 zhruba 3 minúty pred koncom mali všetci nervy napäté do krajnosti, či víťazstvo udržíme. Pri záverečnom klaksóne svietil na tabuli našťastie stav 61:59 a na tomto stave sa hráčky podpísali nasledovne: Abrahámová (4/3) 19 b., Uhrinová (4/3) 14 b., Michalcová (8/1) 11 b., Majtasová (2/0) 8 b., Ďurišová (8/4) 6 b., Fašková (0/0) 2 b., Barančinová L. (6/1) 1 b.
Naše juniorky už čaká len MBK Pezinok, kde veríme, že nesklamú a zvíťazia.

12.4.2008
Na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska sa prebojovali po mladších žiačkach a starších mini aj mladšie mini. No v generálke na finále si urobili v Nitre riadnu blamáž a neboli s posledným družstvom súťaže ďaleko od prehry. Taký prístup a s tým spojený výkon by vo finále stačil možno na posledné miesto. Ašpirácie družstva po celú sezónu boli a sú však podstatne vyššie. Slávia Nitra – MBK Stará Turá 25:54 a 29:36. Oblastnú súťaž však dievčatá vyhrali bez prehry.
Staršie žiačky na svoje predposledné 2 zápasy súťaže cestovali do Bratislavy. Vzhľadom na stav družstva (zranené opory Katka Šedovičová, Vlaďa Hornáčková a dočasne nehrajúca Marcela Sláviková) a zostavu, ktorá sa s Lúkami vybrala popasovať, neočakávalo sa žiadne prekvapenie a cieľom bolo vrátiť sa domov bez zranení. Stalo sa však, čo nikto nečakal a v prvom zápase v prvom polčase dievčatá dokázali držať krok s domácimi, čím si pripravili pôdu pre šokujúce víťazstvo v pomere 58:37. Šokujúce preto, že družstvo starších žiačok ŠBK Lúky nastúpilo v plnom zložení a súper mal jednoznačné výškovú i vekovú prevahu (v našom družstve hralo 10 hráčok, z toho 3 roč. nar. 1993, 4 roč. nar. 1994 a 3 roč. nar. 1995). Naše žiačky hlavne v druhom polčase, keď hrali v najlepšom zložení, aké mohlo nastúpiť, prestali robiť chyby a šance premieňali na body hlavne z rýchlych protiútokov. Najväčším prekvapením bola Aja Potúčková, ktorá po váhavom rozbehu v druhej štvrtine sa v druhom polčase medzi staršímí žiačkami nielenže nestratila, ale niektoré z nich by sa mohli od nej aj niečo priučiť. O jej výkone svedčí aj fakt, že dala najviac bodov - spolu 20. Pochvala patrí jednoznačne aj Arke Barančinovej a Patrícii Faškovej, ktoré v podstate tvorili hru a svojou rozvahou prispeli veľkou mierou k víťazstvu. Body: Potúčková 20, Fašková 13, Barančinová 9, Abrahámová 6, Valachovičová 3, Orgoníková, Kubečková a Mazancová po 2, Buríková 1. Jedno negatívum, ktoré sa dá dievčatám vytknúť, je streľba trestných hodov, keď z 21 premenili len 10.
V druhom zápase sa karta obrátila, Lúky akoby sa zobudili zo zlého sna a hneď od prvej minúty valcovali naše družstvo rýchlymi, presnými a niekedy neuveriteľne "šťastnými" košmi. Po prvej štvrtine, ktorá skončila pre nás 7:32 bolo jasné, že nárok na zázraky si naše dievčatá vyčerpali v prvom zápase. Druhá zápas skončil výsledkom 46:80. Body: Barančinová 10, Abrahámová 9, Valachovičová 7, Fašková a Potúčková po 6, Buríková 4, Nedorostová a Kubečková po 2. Bilancia trestných hodov bola opäť biedna: 13/5.
Posledný súper - Nitra - čaká naše dievčatá v nedeľu 20.4.2008. Veríme, že v záverečných zápasoch dievčatá nesklamú.
   
   
1.4.2008
   
Cez víkend pod basketbalovými košmi pršalo.
   
V sobotu ráno odišli mladšie žiačky na posledné dva nadstavbové zápasy na petržalské Lúky. Nevieme či výkon treba pripísať únave po Veľkonočnom turnaji, alebo len momentálnemu zlyhaniu. Ich hra bola však viac než mizerná. Oproti tomu hrali domáce hráčky z ľahkosťou im známou. Skvelým pohybom po ihrisku, presnými prihrávkami a úspešnou streľbou tak poľahky zdolali naše hráčky v prvom zápase 61:40 a v druho ešte väčším rozdielom, 72:38. Na margo a neradosť ich trénerky mi nedá nespomenúť rozhodcov.
V poobednajších hodinách doma nastúpilo "B" družstvo mladších žiačok doma proti Trnave. V prvom zápase našim dievčatám výškovo vyspelejší súper dokáza konkurovať, naše dievčatá však vyhrali 80:73. Druhý zápas bol už jednoznačne v réžii našich hráčiek a tento vyhrali 80:48
V nedeľu po o hodinu kratšom spánku vycestovali ráno staršie žiačky do Šamorína. Aj keď mohli tušiť, čo ich čaká, asi nečakali smršť, ktorá prišla. Šamorín je jednoznačne najlepším družstvom starších žiačok v oblasti, o tom nikto nepochybuje, pretože valcujú svojich súperov v každom kole. To však neznamená, že sa nedá proti Samaria Wings (Šamorínu) odohrať slušný zápas. Bohužiaľ v zložení v akom sme sa predstavili, sme nemali najmenšiu šancu ani na slušný výkon. Po odchode viacerých hráčok z družstva uprostred rozbehnutej sezóny (!!!) sa musíme spoliehať na výpomoc našich mladších žiačok (ročník 1995). Tieto dievčatá v podstate v súťaži straších žiačok len zbierajú skúsenosti a na ich podstatné zasiahnutie do hry si ešte budeme musieť počkať. Napriek tomu práve im (Petra Brišková, Marcela Buríková a Radka Nedorostová) nemožno vyčítať nejaké podstatné chyby vzhľadom na ich vek a výšku. Stále hráčky družstva starších žiačok však nepodali výkon, na aký sú trénerky u nich zvyknuté. Oslabené o chýbajúcu Katku Šedovičovú, ktorá po zranení na Easter Euro Cup-e leží v nemocnici a pravdepodobne už túto sezónu nebude hrať, dievčatá nedokázali zmobilizovať svoje sily a schopnosti. Mierny náznak sa objavil len v prvom zápase, ktorý sme prehrali 33:81. Body si spravodlivo rozdelili hráčky takto: Barančinová M. 7, Hornáčková V. 6, Fašková 5, Orgoníková a Valachovičová po 4, Buríková 3, Abrahámová a Brišková po 2. Dá sa povedať, že v prvom zápase nás súper v podstate šetril, pretože tréner Šamorína posielal hrať svoje najlepšie hráčky len sporadicky. Nanešťastie, v druhom zápase už tieto dievčatá (a ani nás) nešetril a to, čo prišlo, sa nedá nazvať inak, ako ľadová sprcha. "Vrcholom" bola posledná minúta zápasu, keď súperky vedome kazili hru, aby už nezmenili výšku svojho bodového konta zo stavu 111 ... My sme sa zmohli iba na 28 bodov: Hornáčková V. 11, Fašková, Barančinová M. a Brišková po 4, Orgoníková a Valachovičová po 2 a Kubečková 1. Musíme len pevne veriť, že dievčatá v posledných dvoch kolách súťaže svoju reputáciu napravia.
So Šamorínom si v nedeľu zmerala sily aj naša prípravka, kde síce v oboch zápasoch taktiež dievčatá prehrali (82:13 a 66:11), ale skúsenosti z takýchto zápasov v tejto kategórii sú nenahraditeľné a určite to využijú v budúcich zápasoch

25.3.2008
Veľká noc patrí turnajom. Ani tento rok to nebola pre náš klub výnimka a tak sme sa prihlásili najskôr na turnaj do Ostravy. Nakoľko ale účasť v baníckom meste bola viac než slabá, po dohode trénerov s funkcionármi klubu sme sa rozhodli tak isto ako minulý rok pre stovežatú Prahu. Dovedna 142 družstiev, dovolíme si povedať z celej Európy, bolo prihlásených na 11. ročník Easter Euro Basket 2008. Chlapci a dievčatá sa do českého hlavného mesta začali zbiehať už na zelený štvrtok. Našu cestu poznamenala hromadná dopravná nehoda na dialnici medzi Brnom a Prahou. Neboli sme jej pramymi účastníkmi, len nás spomalila obchádzka. Do cieľa na ZŠ Tupolevova v pražských Letňanoch sme dorazili pred deviatou večer. Nasledovala prezentácia a po rýchlej večere ubytovanie. Dievčatá sa tak dostali do postele až okolo 23:00. Druhý deň to už začalo. Naše dievčatá sa snažili obhájiť jedno zlato, striebro i bronz a približne od 12. hodiny sa vrhli do bojov s hracími podmienkami letňanskej výstavnej haly, súperkami a rozhodcami.
GIRLS 96 - to bola skupina našich starších mini. Obhajkyne druhého miesta z minulého ročníku začali víťazstvom nad Berlin sel.2 pomerom 66:30. Ďalej nasledovali výhry nad AŠ Mladá Boleslav 111:7, nad BC Sparta Praha 90:10, lotyšské dievčatá z mesta Valmeira taktiež nestačili na naše dievčatá a prehrali 64:28 a o postu do finále naše družstvo ľahko prešlo cez BK Lipník nad Bečvou 58:24. Vo finále ich už čakal obhajca prvenstva z minulého roku, domáca Slovanka Praha. Bohužiaľ, ani tento rok dievčatá na zlato nedosiahli a po prehre 49:36 tak obhájili veľmi krásne druhé miesto.
GIRLS 95 bola skupina pre naše mladšie žiačky. Nemali veru ľahkú úlohu ani ony. Vidina obhajoby prvého miesta ich ale hnala dopredu. V prvom zápase zdolali poľské družstvo BC Wroclaw 52:45, potom TJ Žďas Žďár nad Sázavou 37:20, Berlin sel.2 porazili 82:12, lotyšky z Aluksne 69:12, v semifinále prešli cez Berlin sel.1 víťazstvom 50:45 a finále sa podobne ako u G96 hralo medzi Slovankou Praha a MBK Stará Turá. Minulý rok s nimi naše dievčatá vyhrali 44:30, tento rok ale finálový duel nezvládli a nakoniec prehrali 44:53. Obhajoba prvenstva tak nevyšla a taktiež si domov odniesli strieborné medaily.
GIRLS 91-92, v tejto kategórii sa snažili bojovať naše dievčatá zložené z ročníkov 91 až 94. Trénerkyne predsavzatie nebyť hrošie ako minulý rok sa možno zdalo utopické. Veď za naše družstvo hrali dievčatá aj o tri roky mladšie ako súperky, ale dievčatá bojovali ako levice. Ako jedno z mála kategórii nebojovali v dvoch skupinách, ale len v jednej systémom každý s každým, kde konečné umiestnenie znamenalo aj umiestnenie na turnaji. Dievčatá v prvom zápase zdolali Daugavpils z Lotyšska 65:31, druhý deň ráno Black Eakels Rosmalen z Holandska 51:34, maďarský MAFC Budapešť 57:28, v ktorom sa zranila Katka Šedovičová. V sobotu navečer prišla nešťastná prehra s domácou Slovankou 51:54 a v nedelu ráno opäť víťazstvo nad Aluksne z Lotyšska 22:19. Pred posledným zápasom tak svitla vidina zlata. Výhra nad Nitrou by to mohla zabezpečiť, ale nitranky boli nad sily našich hráčok a po druhej prehre 29:44 tak nakoniec dievčatá obhájili tretie miesto.
Po zlate, striebre a bronze minulý rok tak dievčatá prihiesli domov dve striebra a bronz. Určite vynikajúca bilancia medzi toľkými družstavmi. Stará Turá tak bude určiet dlho skloňovaná vo viacerých jazykoch európy a mnohé družstvá budú chcieť našim dievčatám prehru o rok vrátiť. Netreba preto zaspať na vavrínoch a tvrdo trénovať. Takže možno o rok DOVIDENIA NA EASTER EURO BASKET 2009.

     
9.3.2008
Vo štvrtok 6.3.2008 juniorky predohrali majstrovský zápas doma proti Vrbovému. Nesklamali a súpera porazili 84:41. Celú hru síce mali vo svojej réžií, ale komplikovali si ju zbytočnými krokmi a nepresnou strelbou.
Body: Abrahámová 17, Michalcová 16, Majtásová 14, Šedovičová 10, Ďurišová 7, Krýslová 7, Barančinová L. 6, Barančinová M. a Fašková po 2 body.
Sobotné doobedie bola hala rezervovaná pre mladšie žiačky. Naše "A" družstvo si zmeralo sily s Lúkami Bratislava "A" v ďalších dvoch zápasoch nadstavbovej časti. V prvom zápase im podľahli 61:74 možno aj za prispenia rozhodkýň, ktoré miestami prehliadali kroky a fauly bratislavčaniek, najväčšia chyba ale bola v hráčkach a ich mizernej streľbe. V druhom zápase sa už situácia otočila a naše dievčatá od začiatku zápasu vyhrávali. Konečný výsledok bol 72:65.
Mladšie mini zohrali svoje ďalšie majstrovské stretnutia v Seredi s chlapcami. Aj keď sa nevyvarovali zbytočných chýb vyplývajúcich z nedostatočnej koncentrácie počas niektorých úsekov hry, predovšetkým v obrane, vyhrali vysoko obidve stretnutia 68:32 a 54:32.
V nedeľu ráno sa naše staršie žiačky potili na domácej palubovke zo súperom z Trnavy. V prvom zápase sa z našich nedarilo nikomu /hráčkam ani rozhodcom/, len súperovi. Výsledok 47:80 je toho dôkazom. V druhom zápase sa dievčatá zlepšili v obrane, to však nestačilo na výhru. Stále máme na čom pracovať /streľba, kondícia, obrana .../ a tento zápas nám to len potvrdil. Výsledok zápasu 56:69.
Za najužitočnejšie asistentka označila tieto hráčky: Abrahámová, Šedovičová, Hornáčková, Fašková, Valachovičová, Tóthová a Buríková. Vďaka však aj ostatným hráčkam, ktoré boli morálnou podporou.
Staršie mini odohrali majstrovské stretnutia v kategórii mladších žiačok v Nitre. Po dobrom výkone vyhrali vysoko 86:50 a 80:27.
Prípravka zohrala priateľské stretnutia v Trnave. I napriek zjavnej nervozite podali sľubný výkon a zvíťazili v oboch stretnutiach 39:20 a 38:10.
   
     
3.3.2008
 
Cez víkend sa staršie mini ročník 96 zúčastnili priateľského turnaja v Banskej Bystrici za účasti 5 družstiev. Po vynikajúcom kolektívnom výkone naše dievčatá nedali súperom žiadnu šancu a vo všetkých zápasoch zvíťazili. Strelecky sa najviac darilo Kristíne Čelešovej, Miroslave Držíkovej a Kristíne Višňovskej. Čelešová bola vyhlásená najlepšou hráčkou družstva a bola ocenená aj cenou all stars.
  Výsledky:
Slávia UMB "B" - MBK Stará Turá 24 :83 - Čelešová 25, Držíková 11, Višňovská 11, Martinčičiová a Michalcová 6, Boorová, Masárová, Moravčíková a Haluzová 4

MBK Stará Turá - ŠKP 71 : 27 - Čelešová 26, Višňovská 12, Držíková 7, Martinčičová 8, Talčíková, Lukačovičová 4

MBK Stará Turá - Ružomberok 79 : 40 - Čelešová 22, Držíková 12, Višňovská 10 , Masárová 8, Haluzová a Martinčičová 6

MBK Stará Turá - Slávia UMB "A" 53 : 29 - Čelešová 14, Držíková 8, Boorová 6, Masárová 6, Moravčíková a Michalcová 4
   
   
     
17.2.2008

A cez víkend opäť basketbal. Odvetnú časť súťaže začali staršie žiačky v sobotu doma úspešne dvoma očakávanými víťazstvami nad basketbalistkami z Ivánky. Nakoľko je to najslabšie družstvo v súťaži, oba zápasy naše hráčky využili na precvičovanie rôznych akcií a činností, ktoré sa učia na tréningoch. 93-ky odviedli štandardný výkon, z nich hlavne v prvom zápase najviac podržala svoje spoluhráčky Paťa Fašková, milo prekvapila z mladších Nina Orgoníková svojou bojovnosťou i prehľadom na ihrisku. Na výsledku prvého zápasu 94:15 sa hráčky podieľali takto: Valachovičová 20, Fašková 19, Hornáčková V. 17, Šedovičová 16, Orgoníková 9, Barančinová 6, Mazancová 4 a Mackovičová 3. V druhom zápase (99:33) bodovali dievčatá nasledovne: Valachovičová 23, Hornáčková V. 21, Šedovičová 17, Barančinová 14, Fašková a Orgoníková po 10, Mazancová a Kubečková po 2.

Na hraciu plochu potom vybehlo "A" družstvo mladších žiačok zmerať si sili v poslednom základnom kole s družstvom Piešťan. Oba zápasy nakoniec vyhrali, ale v prvom zápase pri nekoncentrovanom výkone našich dievčat ich piešťanky riadne potrápili. Druhý zápas až na prvá štvrtinu už prebiehal plne v réžii našich dievčat. Prvý zápas skončil výsledkom 59:43 a druhý 86:35.
V sobotu hralo aj "B" družstvo mladších žiačok, nie však na domácej pôde, ale v Bratislave s miestnym Dubčekom. V prvom zápase, i keď ho nakoniec prehrali, podali dievčatá heroický výkon. Proti starším a fyzicky vyspelejším súperkám však nakoniec chýbalo asi aj trocha štastia. V druhom zápase už to bolo jednoznačne v prospech súpera. A tu sú výsledky. 61:54 a 67:28 v prospech bratislavčaniek.
Na nedeľné dopoludnie si dva zápasy nechali mladšie mini a privítali doma chlapcov z B.S.C. Bratislava. Po trápení v prvom zápase, ktorý vyhrali 41:31, prišiel pre dievčatá v druhom zápase šok v podobe prvej prehry vo svojej kategórii. Po nervóznej hre svietil na výsledkovej tabuli po posledej siréne výsledok 28:50. Dievčatá však už prehru potrebovali ako soľ. Aj prehrávať sa totiž musí a dúfajme, že sa z výsledku poučili a sólovú hru niekoľkých hráčok, ktorú im už tréneri vytýkali viackrát, už nebudú predvádzať.
   
     
11.2.2008

Už vo štvrtok 7.2.2008 odohrali majstrovské stretnutie juniorky, ktoré po rozpačitom úvode a zlepšenom výkone v druhom polčase zdolali súpera z Pezinka jednoznačne 78:45.

Mimoriadna dráma sa odohrala v stretnutí starších mini v Bratislave v sobotu 9.2.2008. Už po piaty raz sa stretli prvé dve družstvá Lúky Bratislava a Stará Turá. V prvej štvrtine bolo nerozhodne 9:9, druhú vyhralo naše družstvo 19:8 a polčas 28:17. V tretej štvrtine prišiel na naše družstvo útlm a prehralo ju 7:25! Všetko sa na dobré obrátilo v poslednej štvrtine, ktorú po urputnom boji o každú loptu vyhrali naše dievčatá 20:11 a tým aj celé stretnutie 55:53. Tým sa opäť vrátili na prvú priečku súťaže, nakoľko vo vzájomných stretnutiach vedú s Bratislavou 3:2. V druhom stretnutí s Trnavou už neboli tak koncentrované a po priemernom výkone zdolali súpera 65:40.
V sobotu zohrali doma priateľské stretnutia družstvá Starej Turej ml. žiačky a žiačky Lúky Bratislava. Obe družstvá však neboli v plnom zložení a nastúpili len s ôsmini hráčkami. Naše pre zmenu nezvládli v prvom stretnutí druhú štvrtinu, ktorú prehrali 10:30.V polovici štvrtej však ešte viedli 53:50, záver patril fyzicky starším a skúsenejším súperkám, ktoré vyhrali 60:56. V druhom stretnutí sa tiež rozhodlo v závere, keď naše viedli 47:46, aby nakoniec prehrali 51:61. Obidve stretnutia splnili účel – zahrať si v príprave na Majstrovstvá Slovenska s kvalitným súperom, ktorý vo svojej kategórii patrí k špičke.
   
     
2.2.2008

Zo šiestich zápasov päť výhier. To je bilancia sobotného účinkovania našich dievčat na ihriskách. Najmladšie aktérky, mladšie mini, zohrali dva zápasy v Piešťanoch, kde po nekoncentrovanom výkone družstva, za ktoré nastúpili štyri hráčky z prípravky, zdolali domáce v prvom zápase 64:38 a v druhom 70:36. Béčko mladších žiačok tak úspešné nebolo. V Leviciach v prvom zápase prehrali 44:55, v tom druhom sa však už nezľakli a vyhrali 68:53. Na domácej pôde si to nakoniec rozdalo A družstvo mladších žiačok so Sereďou, kde v prvom zápase jasne dominovali naše dievčatá a vyhrali 95:30. V druhom potom družstvo Serede, za ktoré hralo aj niekoľko hráčok ročníka 97, hlavne v prvej štvrtine potrápilo, nakoniec však naše dievčatá vyhrali 77:42.

   
     
31.1.2008

Konečne sme obdržali ostatné výsledky junioriek aj s jednou nepochopiteľnou správou. Ku dňu 18.1.2008 družstvo Trnavy odstúpilo zo súťaže zo štvrtého miesta v tabuľke. Všetky zápasy s Trnavou boli preto anulované. Celý ďalší program sa zmení len v tom, že družstvo, ktoré malo ten ktorý víkend hrať s Trnavou bude mať tiež voľno.

   
     
27.1.2008

Cez víkend, sobotu 26.1.2008, odohrali majstrovské stretnutie len juniorky s bratislavským Dubčekom. Po jednoznačnom priebehu jasne vyhrali 72:31. V tabuľke ich tak z prvého miesta môže zosadiť len Zvolen, výsledky ostatných zápasov sme však ešte neobržali.

V dňoch 25. - 27. 1. 2008 odcestovali na silno obsadený turnaj mladšie mini do Zvolena. Účastníkmi boli vedúce družstvá všetkých oblastí. Za východ to boli dievčatá z Abovia Košice, zo stredného Slovenska UMB Banská Bystrica a zo západu naše dievčatá MBK Stará Turá. Tieto tri celky dopĺňali Slávia Nitra a domáci BK Zvolen. Také malé majstrovstvá Slovenska. Naše dievčatá sa „pochlapili“, keď postupne vyhrali nad všetkými súpermi. Nitru zdolali 41:12 /25:8/, Banskú Bystricu 38:30 /20:16/ a odplatili im tak prehru z turnaja v lete na Starej Turej, potom ich čakala výhra so Zvolenom 90:14 /50:4/ a nakoniec s Košicami 55:33 /28:16/. Bez prehry tak získali prvé miesto. O tento úspech sa zaslúžili M. Haluzová, M. Michalcová, S. Hanáková, J. Koláriková, D. Málková, D. Kučerová, D. Naďová, R. Martinčičová, K. Talčíková, K. Rzavská, Z. Papuláková, A. Redajová, tréner M. Šustík a vedúca družstva S. Redajová. Osobné ocenenia získali M. Haluzová, Z. Papuláková a A. Redajová.
Teraz bude len na dievčatách, aby nelietali v oblakoch a zodpovedne sa pripravili na finálový turnaj MS, lebo súperi veľmi túžia po odvete.
   
     
19.1.2008

V sobotu mali hrať kompletné 4. kolo juniorky. Naše dievčatá však zápas so Zvolenom preplánovali až na apríl a z ostatných dvoch zápasov sme výsledok nedostali.

Staršie žiačky si svoje dva zápasy s Nitrou predohrali už v piatok. Oba vyhrali, prvý tesne 52:50, v tom druhom sa však už rozbehali a vyhrali vysoko 62:34. Po dvanástich odohraných zápasoch sa tak v tabuľke držia na štvrtom mieste.
Na víťazstvá mladších mini sme si už asi zvykli. Po dvoch zápasoch s Malackami /54:36 a 78:46/ a štrnástich odohraných zápasoch sú v tabuľke bez prehry na prvom mieste.
Navečer si potom ešte zmiešané družstvá mladších žiačok a minibasketbalistiek nášho klubu a Piešťan zmerali sily v dvoch priateľských zápasoch. Z prvého si odniesli výhru 79:56 dievčatá z Piešťan, v druhom boli úspešnejšie naše hráčky a vyhrali 66:49.
   
     
13.1.2008

Dva nedeľné zápasy priniesli mladším minibasketbalistkám ďalšie štyri body do priebežnej tabuľky. Nemusia tak ani čakať na výsledky ostatných zápasov, nakoľko ako jediné zatiaľ neporazené družstvo neohrozene kraľuje celej súťaži. V prvom zápase vyhrali nad Nitrou vysoko 83:9, v duhom, už trošku vlažnejšom temte, zdolali toho istého súpera 68:15. Nitranské dievčatá však z budúcnosti strach mať nemusia, nakoľko v družstve hrali len štyri hráčky ročníka 1997. Ostatné boli ročník 1998 a mladšie, takže možno už o rok bude prevaha na ich strane. Im, aj ich trénerke pani Sailerovej držíme palce. /Fotky zo zápasov vo fotogalérii/

   
     
12.1.2008

Sobota bola určená pre staršie minibasketbalistky, ktoré nastúpili v poradí na štvrtý turanj vo svojej kategórii. V úvodnom zápase na domácej palubovke po totálne nezvládnutej prvej a tretej štvrtine prehrali z Lúkami po predĺžení 55:57. Po normálnom hracom čase zápas skončil 48:48. Ešte osemnásť sekund pred koncom naše dievčatá vyhrávali o dva body, keď po vynikajúcom výkone v poslednej štvrtine stiahli nelichotivý výsledok, po tretej tretine totiž prehrávali o sedemnásť bodov, najmä vďaka Kristíne Čelešovej. Tá sa však na záver vyfaulovala, súperky premenili oba trestné hody a zabezpečili si predĺženie. V tom už naše hráčky bez Čelešovej napokon o dva body prehrali.

V druhom zápase Lúky zdolali Trnavu 53:43 a následne na to Trnavu porazili aj naše hráčky 51:40. V tabuľke však klesli na druhé miesto o skóre za Bratislavu. /Fotky zo zápasov vo fotogalérii/
   
     
10.1.2008

Vo štvrtok sa hral ďalší zápas Školskej ligy Podjavorinského regiónu. Stretli sa v ňom doposiaľ neporazené celky ZŠ Hurbanova a Gymnázia M. R Štefánika. Dievčatá zo ZŠ Hurbanova vyhrali nad gymnazistkami z Nového Mesta nad Váhom 45:31. Svojou treľou výhrou si tak upevnili prvenstvo v priebežnej tabuľke.

   
     
6.1.2008

Mladšie žiačky sa na prelome roku vybrali ukázať svoje basketbalové umenie do Košíc. V dňoch 28. - 30.12.2007 si tak postupne zmerlai sily najskôr s rovesníčkami Košickej Cassovie. V prvom zápase košické majsterky Slovenska porazili naše vicemajsterky 63:47. Na druhý deň nasledoval zápas s Cassoviou `94, v ktorom naše dievčatá nestačili na staršie hráčky a prehrali 37:76. Potom si zahrali druhý zápas s Cassoviou `95. V tomto zápase síce tiež prehrali, ale už len o deväť bodov 66:75. Napriek tomu tento zápas trénerka hodnotila ako vynikajúci. V treťom sobotnom zápase naše dievčatá čakali súperky z Poľska. Tu sme čakali prvú výhru, Poľky nás však zaskočili a vyhrali 56:43. Nedeľa už začala výhrou nad Unionom Košice 68:19 a na poludnie dievčatá nastúpili asi na najťažší zápas proti Popradu `94. S týmto súperom sa dajú zbierať len skúsenosti a v hre nedostať nepopulárnu stovku. To sa našim dievčatám aj podarilo a po dobrej hre svietilo na výsledkovej tabuli skóre 78:25 v prospech popradských hráčok. I napriek len jednomu víťazstvu trénerka hodnotila vystúpenie svojich zvereniek kladne, dievčatá sa určite naučili kopu nových vecí, ktoré budú mocť zúročiť v dalších zápasoch doma, ale i na súperových palubovkách.

   
 
16.12.2007
 

V nedeľu staršie žiačky namiesto ležania pred televízorom naháňali loptu a súperky z ŠBK Lúky Bratislava na domácej palubovke. Niektoré z našich dievčat bohužiaľ aj budili dojem, že sú duchom niekde inde a nie v telocvični. Po veľmi nevydarenej prvej štvrtine (9:28) prvého zápasu, ktorý sme prehrali 43:76 sa dievčatám nepodarilo chytiť "druhý dych" a ani v druhej štvrtine (5:19) nedokázali znížiť stratu. Do druhého polčasu sme nastúpili za stavu 14:47. Napriek tomu, že situácia vyzerala dosť zúfalo, sa naše hráčky zmobilizovali a dokázali obe štvrtiny držať so súperkami krok, o čom svedčí čiastkový výsledok druhého polčasu - 29:29. Našich 43 bodov dali tieto hráčky: Abrahámová 9, Mazancová 8, Orgoníková a Valachovičová po 7, Hornáčková 5, Krajčovicová a Šedovičová po 2 a Kubečková 1.

Druhý zápas mal úplne iný priebeh. Keďže sme postavili iné päťky ako v prvom zápase, priebeh bol vyrovnanejší, dokonca sme po prvej štvrtine viedli 19:11. To však vďaka tomu, že v prvej päťke nastúpili naše skúsenejšie hráčky. V druhej štvrtine to mali mladšie dievčatá ťažšie, ale polčasový výsledok 24:35 naznačoval, že stretnutie nie je stratené. V druhom polčase sme stratu dohnali a po tretej štvrtine svietil na tabuli stav 44:44. Bohužiaľ, v poslednej štvrtine podľahli rozhodcovia tlaku bratislavskej lavičky, z ktorej sa sústavne ozývali nejaké protesty, niektoré naozaj nepochopiteľné. A tak sa nám v tejto štvrtine vyfaulovali všetky kľúčové hráčky okrem kapitánky Vladi Hornáčkovej, ktorá musela do konca zápasu niesť zodpovednosť a "ustáť" dramatickú koncovku. Za stavu 64:65 sme mali loptu a 5,4 sekundy do konca zápasu sa nám nepodarilo zakončiť úspešne akciu, čo však nie je dôvodom prehratého zápasu. Dôvodov je viac: jednoznačne nedisciplinovanosť našich hráčok v obrane, strelecké výpadky a stále "tragické" trestné hody - v prvom zápase sme z 21 hodov premenili 8 (!!!) a v druhom z 31 hodov sme dali 18 bodov. V druhom zápase sa už aspoň strelecky presadili dievčatá, od ktorých sa to očakávalo a to takto: Hornáčková 23, Valachovičová 12, Šedovičová 11, Abrahámová 10, Orgoníková, Krajčovicová, Barančinová a Kubečková po 2.

   
     
15.12.2007

V sobotu ráno odcestovalo "A" družstvo mladších žiačok v neúplnom zložení na majstrovské zápasy do Bratislavy. Na Lúkach sme si akosi už zvykli na určité odlišnosti. Zmenšená hracia plocha je samozrejmosťou, teraz nás prekvapili aj veľkosťou hracej lopty /hralo sa s loptou č. 6/ a posunom hranice trestného strieľania. V prvom zápase to však nezabránilo víťazstvu našich hráčok a tento vyhrali 69:53. Cirkusové vystúpenie pánov rozhodcov ale našim hráčkam nesedelo v druhom zápase. Po totálnom nezvládnutí réžie z ich strany hlavne v prvej a poslednej štvrtine naše dievčatá druhý zápas prehrali o šesť bodov 51:45 a v tabuľke tak zostávajú na druhom mieste.

"B" družstvo hralo s B-čkom Bratislavy zasa na domácej palubovke. Viróza taktiež pripútala niektoré hráčky k posteli, čo sa určite pripísalo na výsledky oboch zápasov. V prvom naše dievčatá prehrali 48:51, v druhom obe družstvá pridali ešte po jednom bode. Výsledok druhého zápasu bol teda 49:52
   
13.12.2007
   

V predohrávke tretieho kola juniorky doma nesklamali a porazili favorizované súperky z Nitry 77:60. Neuveriteľne rýchlym tempom v prvej štvrtine, ktorú sme vyhrali 32:7 vyviedli naše dievčatá svoje súperky z konceptu a tie už potom nestačili stratu do konca zápasu dohnať. Hviezdou zápasu bola Eva Uhrinová, ktorá zo svojho archívu povyťahovala basketbalové parádičky prvej triedy. Ale aj ďalšie hráčky jej úspešne kontrovali a zapisovali sa postupne do streleckej listiny: Uhrinová 24, Michalcová 19, Abrahámová 12, Krýslová 11, Hornáčková 8, Šedovičová 2 a Barančinová 1.

 

8.12.2007
   

Prvé domáce stretnutie v oblastnej súťaži v spojenej kategórii kadetiek a junioriek sa odohralo v réžii našich dievčat. Zápas sa spočiatku nevyvíjal úplne jednoznačne, ale vďaka zodpovednému prístupu, nepodceňovaniu súpera a dobrému výkonu si naše hráčky pripísali na svoje konto ďalšie víťazstvo, keď porazili AŠK Spartak Trnava 94:32 (14:7, 30:7, 17:12, 33:4). Súperky si sťažovali svoju situáciu sami nešportovým správaním a nevhodnými poznámkami na adresu všetkých naokolo (dokonca ja na adresu vlastných spoluhráčok). Je potešiteľné, že naše dievčatá sa nedali ich správaním rozhádzať a hrali svoju hru od druhej štvrtiny až do konca. Nesklamali staro-nové posily Petra Krýslová a Eva Uhrinová. Takto naše hráčky bodovali: Majtasová 22, Uhrinová 15, Michalcová 14, Abrahámová 11, Barančinová L. a Šedovičová po 8, Krýslová 7, Ďurišová 5, Barančinová M. a Brišková po 2.

   
 
Turnaj v Piešťanoch pre prípravku sa nakoniec zmenil na turnaj mladších mini. Poriadatelia z Piešťan sa svojej úlohy zhostili nad očakávanie. Účastníkov, resp. realizačné tímy a hráčky, čakal bohato pripravený bufet s občerstvením. Nášmu kombinovanému družstvu /mladšie mini a prípravka/ sa darilo a vyhrali všetky tri stretnutia. Na záver boli ocenené i najlepšie hráčky.
Z nášho družstva to boli: najlepšie päťka - v prvej Katarína Talčíková, v druhej Radka Martinčičová, najužitočnejšia hráčka Alexandra Redajová, najlepšia obrankyňa Miroslava Haluzová, najlepšia strelkyňa Miroslava Michalcová. Všetky obdržali osobné ceny. A nakoľko to bol Mikulášsky turnaj, všetky družstvá obdržali na záverečnom nástupe igelitky plné sladkostí. Pre zúčastnené družstvá to bolo príjemné spestrenie sezóny pred sviatkami. Tabuľku s výsledkami nájdete v sekcii PRÍPRAVNÉ TURNAJE
 
Ani „A“ družstvo mladších žiačok nesklamalo. V Malackách hrali ďalšie dva zápasy zo série priateľských stretnutí so staršími súperkami. I keď prvý zápas prehrali o sedem bodov pomerom 62:69, celý zápas mal vynikajúcu úroveň a dievčatá dokázali, že vedia bojovať. Z hernej pohody ich nerozhodil ani fakt, že súperky hrali všetko len cez ich najlepšiu hráčku Marcovú, ktorá v zápase dala 33 bodov. Naše hráčky už však majú niečo natrénované a ich kondícia tiež nie je na zlej úrovni. Dokázal to výsledok druhého zápasu. V normálnom hracom čase sa skončil remízou 77:77. Na rad prišlo predĺženie, v ktorom naše hráčky naplno zabrali a doslova ubehali súpera. Po trojminútovom predĺžení tak na ukazovateli svietil výsledok 85:89 v náš prospech.

1.12.2007
   

Doma dve prehry, vonku šesťkrát víťazstvo. To je bilancia sobotného basketbalového diania našich dievčat. Mladšie mini vyhrali v Myjave proti domácemu Spartaku 69:7 v prvom zápase a po vlažnejšom tempe v druhom 51:20. Mladšie žiačky "B" odcestovali pre dve víťazstvá 56:41 a 72:52 do Trnavy a "A" družstvo mladších žiačok si priviezlo po výhrach 86:20 a 81:26 z Piešťan taktiež domov štyri body. Nedarilo sa len starším žiačkam. Tie doma podľahli dievčatám zo Šamorína v prvom zápase 39:75 a v druhom 32:94

 
  Nasledujúci víkend hrajú kadetky doma s Trnavou, Áčko mladších žiačok vycestuje na dva priateľské zápasy do Malaciek a prípravka si zahrá na turnaji v Piešťanoch.

25.11.2007
   

V nedeľu zavŕšili vítazným ťažením aj staršie mini na turnaji v Trnave. V prvom zápase sa nezľakli svojho premožiteľa z minulého turnaja a zdolali Lúky Bratislavu o päť bodov pomerom 35:30. V druho zápase si už potom ľahko poradili s domácou Trnavou a vyhrali 55:20. Pripísaním štyroch bodov do tabuľky sa tak vrátili na jej prvé miesto.

 

24.11.2007
   

Tri víťazstvá z troch. To je bilancia sobotných zápasov startoturianskych basketbalistiek. Najskôr kadetky odcestovali do Vrbového, kde odohrali prvý zápas v oblastnej súťaži Západ. Začali a dúfame, že aj budú pokračovať, víťazstvom 63:51. Aj keď neboli v najsilnejšej zostave, so súperom si bez problémov poradili. Naše dievčatá bodovali takto: Majtásová 21, Šedovičová 17, Abrahamová 11, Valachovičová 8, Fašková, Hornáčková a Barančinová M. po 2 body.

 
 
Poobede doma zasa mladšie mini hostili vo svojej kategórii chlapcov z Lokomotívy Sereď. I keď sa chlapci snažili, na naše zohranejšie dievčatá nestačili a oba zápasy prehrali. Víťazstvami 54:29 a 66:20 tak naše dievčatá zatiaľ kraľujú v tabuľke na prvom mieste ako posledný neporazený tím.

21.11.2007
   

Plánované priateľské zápasy mladších žiačok s Piešťanmi sa v sobotu neuskutočnia z dôvodu rôznych predohrávok majstrovských zápasov. Stretnutia sa budú hrať v náhradnom termíne po dohode trénerov oboch družstiev.

 
 
Mladším mini ale nič nebráni zmerať si doma sily s chlapcami zo Serede v rámci ich majstrovských zápasov. V sobotu sa odohrá kompletné štvrté kolo. V ďalších zápasoch hrá Nitra taktiež s chlapcami, ale z Bratislavy, Malacky hostia Piešťany a na Myjavu sa tento víkend súper neušiel, majú tak plánované voľno.
 
Staršie mini na žiadosť Trnavy tentoraz v nedeľu vyrazia na tretí turnaj do slovenského Ríma. Budú mať možnosť bratislavským Lúkam oplatiť prehru s pred dvoch týždňov u nich doma a Tranvu na domácej pôde poraziť väčším rozdielom.
  Obom družstvám držíme palce a veríme, že ich pevná obrana, rýchly útok a hlavne presná streľba nesklamú.

19.11.2007
   

Kadetky sa dozvedeli mená svojich súperiek. V prebiehajúcej sezóne, keď dievčatá nepokračujú ďalej v Slovenskej lige, ale zostávajú hrať v oblasti Západ, budú hrať so svojím súperom zo štvrtej skupiny ligy Nitrou, ďalej s Dubčekom Bratislava, Trnavou, Vrbovým, Pezinkom a ako hosťom z oblasti Stred Zvolenom. Svoje účinkovanie začnú už túto sobotu /24.11.2007/ vo Vrbovom.

 
 
Okrem kadetiek si tento víkend zahrajú už len mladšie žiačky. Z Piešťan si s nimi prídu zahrať o rok staršie dievčatá ďalšie dva priateľské zápasy.

18.11.2007
   

Ani prípravka však nezaháľala a v nedeľu privítala mladšie minibasketbalistky z Malaciek. Dvojročný, ba aj trojročný vekový rozdiel a veľká výšková prevaha však neubrali našim dievčatám chuť hrať basketbal. I keď hra chvíľami pripomínala boj Davida proti Goliášovi a naše dievčatá oba zápasy prehrali, prvý 23:59 a dryhý 31:75, z hry sa určite poučili a v budúcnosti z toho budú profitovať.

   

17.11.2007
   

V sobotu nastúpili na palubovky štyri družstvá našich dievčat

 
Za tretím súperom staršie žiačky vycestovali do Trnavy. Tam nás prívítala príjemne vykúrená telocvičňa, škoda však, že o súperovi sa to povedať nedalo. Od začiatku mala Trnava jasnú prevahu. Dôsledná obrana, presná streľba... Výsledky stretnutí hovoria za všetko, 70:26 a 70:32. V prvom stretnutí bodovali: Hornáčková V. 9, Šedovičová 6, Mackovičová 6, Barančinová M. 3 a Sláviková 2. V druhom stretnutí bodovali dievčatá nasledovne: Barančinová M. 9, Šedovičová 8, Hornáčková V. 7, Mackovičová, Sláviková, Orgoníková a Mádrová po 2 body.
 
"A" družstvo mladších žiačok odcestovalo do Serede, aby si po dvoch odohratých zápasoch priviezli domov štyri doby. Zo začiatku prvého zápasu to tak síce nevyzerali, po chvíli sa ale dievčatá rozohrali a začali ditkovať hru. Po prvom polčase tréner Serede síce využil povolené voľné striedanie, jeho najlepšie hráčky ale nevydržali fyzicky a oba zápasy prehrali. Prvý 38:79 a druhý 35:87.
 
B-éčko doma privítalo Nitru. V prvom zápase sa dievčatám podarilo presadiť proti staršiemu a skúsenejšiemu súperovi a vyhrali v pomere 46:43. V druhom však už na súpera nestačili a prehrali 36:60.
 
Mladšie minibasketbalistky v bojových podmienkach petržalskej základnej školy odohrali dva zápasy proti chlapcom B.S.C. Bratislava. V prvom stretnutí hrali naše dievčatá naplno a zaslúžene zvíťazili 51:27. V druhom stretnutí veľmi podcenili súpera, hrali vo vlažnom tempe a dokonca dve štvrtiny prehrali. Ešte 1:50 minúty pred koncom prehrávali o bod, ale zlepšeným útokom a výbornou obranou v závere dosiahli víťazstvo 41:31.

16.11.2007
   

Víťazstvom 64:17 pre gymnazistky z Nového Mesta nad Váhom skončil ďalší zapas Školskej ligy Podjavorinského regiónu v basketbale. Porazili v ňom dievčatá zo Bziniec pod Javorinou. Pre tie to bola už síce druhá prehra, ale bzinčanky hrali viditeľne lepšie ako prvý zápas so Starou Turou. Nakoľko teraz majú voľno až do februára, na tréningoch určite zapracujú a v novom roku sa predstavia určite už ako ostrieľané basketbalistky. Zo zápasu si môžete vo fotogalérii pozrieť aj niekoľko fotiek.

   

11.11.2007
   

Kadetky hrali v poslednom kole turnaja Slovenskej ligy bez chorej trénerky Zdenky Adamkovičovej. Do Levíc s nimi cestovala len asistentka Erika Nedorostová. V sobotu odohrali dva zápasy. Prvý s domácimi Levicami, lídrom 4. skupiny, prehrali o tridsať bodov pomerom 94:64. V druhom zápase nám skúsenejší káder Nitry nadelil nepopulárnu stovku a dievčatá prehrali 100:66. Nepokazilo im to však chuť hrať basketbal a v nedeľu si späť do Levíc prišli pre víťazstvo nad Myavou. Naše susedky zdolali pomerom 48:36 a po dvanástich odohraných zápasoch skončili s deviatimi prehrami a tromi víťazstvami, mimochodom všetky s Myjavou, na predposlednom mieste s 15 bodmi a celkovým skóre 737:787. Dievčatá týmto uzatvorili svoje účinkovanie v Slovenskej lige kadetiek a ďalej budú pokračovať formou dvojzápasov v oblastenj skupine Západ.

 

10.11.2007
   

V bratislavskej Petržalke sa v "minitelocvični" jednej základnej školy hral v poradí druhý turnaj starších mini. Zverenky trénera Juraja Románka na poludnie nastúpili proti dievčatám z Trnavy a i napriek pofidernému pískaniu rozhodcov zápas vyhrali 54:47. V druhom zápase s domácimi Lúkami sa hra však zmenila. S bojovými podmienkami školskej telocvične a nezmeneným posudzovaním hry zo strany rozhodcov si naše staršie mini nedokázali poradiť a tento zápas vysoko prehrali pomerom 28:62.

   
 
Ďalšie dva priateľské zápasy odohrali v sobotu naše mladšie žiačky "A". Poobede o 14:00 nastúpilo proti nim neúplné družstvo sereďských žiačok pomiešaných z ročníkov narodenia 1994 a 1995. V prvom zápase sa naše dievčatá veľmi snažili, zahrali peknú hru, no sereďanky Krivosudská a Paštéková boli v niektorých chvíľach pre našu miestami deravú odranu nezadržateľné a hlavne vďaka im Sereď vyhrala prvý zápas 62:51. V druhom zápase tréner Serede tieto dve hráčky nenasadli do zostavy a naše dievčatá si už so súperkami hravo poradili. Po záverečnek siréne svietil na tabuli výsledok 66:37 v náš prospech. S niektorými dievčatami sa naše hráčky stretnú opäť za týždeň. Trénerka Marika Minárechová s dievčatami odíde na majstrovský dvojzápas do Serede.

5.11.2007
    NAJBLIŽŠÍ PROGRAM  
 

Ani tento týždeň nebude mať basketbal v Starej Turej prázdniny. Do bojov sa v Školskej lige Podjavorinského regiónu v basketbale dievčat po prvý raz zapoja hráčky základných škôl z Kostolného a Lubiny. Vo štvrtok 8.11. si spolu zmerajú sily v telocvični základnej školy na Hurbanovej ulici. Zápas sa začína o 14:30.

V sobotu a nedeľu ráno kadetky odcestujú na turnaj do Levíc, kde vo štvrtom kole svojej "D" skpiny zohrajú posledné zápasy v rámci Slovenskej ligy kadetiek. V ďalšom účinkovaní budú dievčatá pokračovať o oblastnej skupine Západ spolu s ostatnými družstvami, ktoré nepokračujú v lige turnajovým spôsobom.

Staršie mini v sobotu so svojím trénerom na druhom turnaji vo svojej kategórii v Bratislave odohrajú dva zápasy. Prvý na poludnie s BK AŠK Sláviou Trnava a hneď potom s domácim klubom ŠBK Lúky. Pre dievčatá bude hlavne druhý zápas tvrdým orieškom, lebo v Bratislave vedia rodičia a diváci spraviť dobrú atmosféru a podporu pre domáce družstvo. Nám zostáva len veriť, že tento "šiesty hráč" nezaskočí naše hráčky a ďalšie dve víťazstvá ich udržia na prvom mieste v tabuľke.

Na dva priateľské zápasy s našimi mladšími žiačkami v sobotu popoludní pricestujú žiačky Lokomotívy Sereď /ročník narodenia 94/. I keď favoritom v týchto zápasoch budú sereďanky, vicemajsterky Slovenska z minulej sezóny, veríme, že naše dievčatá s nimi zahrajú pekný basketbal, v čom by ich morálne mohli podporiť aj diváci. Prvý zápas sa začne o 14:00.


3.11.2007
    STARŠIE ŽIAČKY
 

Dievčatá to zvládli. V oboch zápasoch to dotiahli do víťazného konca, aj keď priebeh týchto zápasov nepotvrdzoval to, že boli favoritmi, nakoľko v našom družstve starších žiačok sú aj hráčky, ktoré si vo vyššej kategórii hravo poradili s myjavskými kadetkami. Stále je vidno nevyrovnanosť jednotlivých hráčok a opäť sa prejavila naša slabosť pri streľbe trestných hodov, keď sme v prvom zápase z 15 šestiek premenili 7 (47 %) a v druhom zo 6 sme dali 1!!! Našťastie hráčky bodovali z poľa, a na výsledku 59:55 sa podieľali takto: Valachovičová 18, Hornáčková V. a Šedovičová po 12, Barančinová M. a Mazancová po 4, Mackovičová 3, Krajčovicová, Kubečková a Sláviková po 2.

V druhom zápase sme dokonca po polčase prehrávali o deväť bodov, ale tretia a štvrtá časť hry bola jednoznačne v našej réžii. Na výsledku 58:42 mala najväčší podiel kapitánka starších žiačok Vlaďa Hornáčková, ktorá dala 21 bodov. Ďalšie body dali: Šedovičová 16, Valachovičová 13, Barančinová M. 6, Krajčovicová 2.

Dve sobotňajšie výhry nám priniesli štyri body a očakávaný posun v tabuľke.


29.10.2007
    STARŠIE ŽIAČKY
 

Ženské trénerské duo Zdenka Adamkovičová a Erika Nedorostová nebudú mať oddych ani nasledujúci víkend. V sobotu 3.11. totiž ich staršie žiačky doma privítajú Spartak Myjavu a pokúsia sa v tabuľke posunúť aspoň o jednu priečku vyššie.


28.10.2007
    KADETKY
 

Naše najstaršie dievčatá v súťaži už v treťom kole hrali turnaj doma. V sobotu po vyhratom polčase s Nitrou nakoniec prehrali o deväť bodov 67:76 a s vedúcimi Levicami dokonca len o dva 73:75.

S Nitrou sme bodovali takto: Šedovičová 22, Abrahámová 14, Ďurišová 8, Barančinová L. 6, Barančinová M. 5, Michalcová a Valachovičová po 4, Brišková a Majtasová po 2 body.

S Levicami sa snažili kadetky nasledovne: Abrahámová 27, Michalcová 9, Majtasová 8, Šedovičová 7, Valachovičová 6, Ďurišová, Brišková, Barančinová L. a Barančinová M. po 4 body.

V nedeľu už dievčatá nesklamali a suverénne vyhrali nad Spartakom Myjava 91:42. Na vysokom víťazstve nad Myjavou sa podieľali dievčatá rôzne: Abrahámová 22, Šedovičová 16, Michalcová 15, Majtasová 13, Ďurišová a Hornáčková V. po 9, Barančinová L. 5 a Barančinová M. 2 body.

  MLADŠIE MINI
 
Po kadetkách vybehli na parkety ich najmladšie kolegyne. V predohrávke druhého kola potvrdili úlohu favorita a z minúty na minútu v oboch zápasoch zvyšovali bodový rozdiel v ich prospech až na konečných 61:21 v prvom a 61:32 v druhom zápase. S ôsmimi bodmi teda zostávajú aj po tejto predohrávke na prvom mieste, z ktorého ich po odohraní ostatných zápasov teoreticky môžu zosadiť len chlapci zo Serede.

27.10.2007
    MLADŠIE ŽIAČKY
 

V sobotu 27.10. odcestovali mladšie žiačky do bratislavskej Petržalky, kde si v dvoch ďalších praiateľských zápasoch zahrali so žiačkami /ročník narodenia 1994/ ŠBK Lúky Bratislava. V prvom zápase potrápili favorizované domáce družstvo. Dvojbodový náskok z polčasu sa im však nepodarilo výsledok udržať až do konca a nakoniec prehrali o jediný bod 59:60.

V druhom zápase naše dievšatá nezvládli úvodnú štvrtinu, ktorú prehrali o osemnásť bodov. Stiahnuť tento rozdiel proti vyspelejším súperkám už bolo nad ich sily, ale končný výsledok 52:72 hovorí o tom, že v ostatných častiach hry s bratislavčankami znova zahrali vyrovnaný boj.


20.10.2007
    MLADŠIE ŽIAČKY "A" a "B"

Doma sa v sobotu našim dievčatám vôbec nedarilo, keď chorobou a zlomenou rukou poznačené "A" družstvo mladších žiačok prehralo s Lúkami "A" 67:72 a 48:57 a "B" družstvo nestačilo na Dubček Bratislavu. Prehrali oba zápasy 51:55 a 24:46, kde v druhom zápase nestačili fyzicky na staršieho súpera, nakoľko pre chorobu družstvo hralo len s ôsmimi hráčkami.

Na všetkých zápasoch dievčatám chýbala divácka kulisa, ktorá by iste pomohla ako šiesty hráč na palubovke. Smutné je, že na rozdiel od bratislavčanov si na zápasy nenašli čas ani rodičia hráčok.

MLADŠIE MINI
Mladšie mini si spravili chuť v Malackách, kde so záhoráčkami celkom jasne vyhrali 59:42 a 67:45 a priviezli tak domov všetky štyri body.
STARŠIE ŽIAČKY
Staršie žiačky začali svoju súťaž úspešne, keď obidva zápasy v Ivánke pri Dunaji s domácim BK Klokani vysoko vyhrali napriek tomu, že streľba spod koša bola v našom podaní dosť zúfalá a v niektorých chvíľach pripomínal podkošový priestor skôr strelnicu. Šancu zasiahnuť do diania na palubovke dostali všetky hráčky, nie všetky však túto šancu využili na 100 %. V prvom stretnutí, ktoré skončilo 66:24 pre MBK, bodovali naše hráčky takto: Abrahámová 17, Šedovičová 11, Valachovičová 10, Fašková a Krajčovicová 8, V. Hornáčková 4, Barančinová, Haluzová, Kubečková a Mazancová po 2.

V druhom stretnutí sa výkon dievčat viac priblížil tomu, čo trénerky pôvodne očakávali a na výsledku 79:28 pre MBK sa hráčky podieľali nasledovne:
V. Hornáčková a Šedovičová 20 (obe v tomto zápase naozaj zažiarili), Abrahámová 13, Barančinová a Sláviková 6, Krajčovicová a Kubečková 4, Haluzová, Kalivodová a Mazancová po 2.