TTT  

Posledná aktualizácia: 1.7.2011 11:30

Počet návštev:
           
 
NASLEDUJÚCI PROGRAM:

  4.6.2011  
  KADETKY - II. liga OHK Západ  
 
Levice : Stará Turá
 

  ŽIAČKY  
 
Majstrovstvá SR - finálový turnaj
 
 
20. - 22.5.2011, Košice
 

 
UKONČENÉ SÚŤAŽE
 
  Mladšie mini - OHK Západ  
  Staršie mini - Majsterky Slovenska  
  Mladšie žiačky - OHK Západ  
 
Staršie žiačky - Slovenská liga
 

  www.sme.sk   
     
 

17.5.2011

 

Staré známe - ťažšie je obhájiť ako prvý krát získať titul - si uvedomovali aj dievčatá družstva starších mini pred odchodom na Finále Majstrovstiev Slovenska do Levíc. Finále sa konalo 12.-15.5.2011. Po príchode si dievčatá zatrénovali v dejisku šampionátu a večer sme všetci netrpezlivo čakali na losovanie, ktoré určilo poradie jednotlivých stretnutí.

Poradie stretnutí nášho družstva bolo nasledovné:

V piatok 12.5 po slávnostnom otvorení o 10:30 hod im los určil v prvom stretnutí minuloročného vicemajstra - ŠŠK Aboviu Košice. V prvej štvrtine sme sa ujali vedenia a súperky neskutočne výborným premieňaním trestných hodov /10:10/, udržovali vyrovnaný stav. Štvrtinu sme vyhrali 13:12. V druhej štvrtine opäť súperky doťahovali, ale od stavu 19:19 sa na záver štvrtiny presadili naše dievčatá a v polčase sme viedli 28:21. Po tretej štvrtine sme stále viedli rozdielom 5-tich bodov 38:33. V štvrtej štvrtine najskôr súperky dokonca viedli 41:40, ale našťastie záver patril nám, keď sme nastrieľali 8 bodov v rade a košom s klaksónom družstvo Košíc len upravilo na konečný stav 51:47 pre nás.

Už za 2,5 hodiny o 14:30 hod sme nastúpili na stretnutie s domácim družstvom Levíc, ktoré sa chcelo rehabilitovať za rannú prehru s Banskou Bystricou o 6 bodov. Stretnutie sa pre nás nezačalo šťastne, keď už v tretej minúte prvej štvrtiny sme museli ošetrovať pre zranenie tretiu hráčku. Súperky využili ponúknutú šancu a viedli 12:2, ale štvrtinu vyhrali 12:6. V druhej štvrtine sme upravili stav polčasu na 22:20 pre nás. Aj v druhom polčase sa bojovalo o každú loptu a nám sa podarilo upraviť stav na 30:27 v náš prospech. Ani v poslednej štvrtine sa súperky nevzdávali, ale naše dievčatá si udržovali mierny náskok až do konečného rezultátu 44:39. Boli to dve mimoriadne ťažké, dramatické stretnutia hneď v úvodný deň.

V sobotu 13.5. o 8:30 hod sme mali za súpera našu dvojičku z Oblastnej súťaže Slovan Bratislava. V prvej štvrtine bol stav vyrovnaný 10:10, v druhej sme získali mierny náskok 27:21, v tretej sme ho zvýšili na 35:23, aby sme napokon vyhrali 55:31.

Popoludní o 14:30 hod nás čakal ďalší ťažký súper - Dannax Košice, ktorý vlani skončil na treťom mieste. Po prvej štvrtine sme prehrávali 6:8, ale druhá štvrtina nám vyšla výborne a polčas sme vyhrali 30:13. V tretej sme ešte zvýšili na rozdiel 22 bodov a konečný stav 48:28
potešil nielen hráčky, ale aj prítomných rodičov.

V nedeľu nás čakalo o 11:30 hod stretnutie s Banskou Bystricou, najväčším prekvapením turnaja. Je to družstvo, ktoré od minulého roka /5. miesto/ urobilo najväčší výkonnostný pokrok. Situácia sa vyvinula napokon tak, že víťaz tohto stretnutia bude majstrom Slovenska.
Preto bolo náročné pripraviť družstvo na toto stretnutie, hlavne po psychickej stránke.
Úvod vyšiel nášmu družstvu - viedli sme 7:0, ale súper sa do nás zahryzol a vyrovnal v prvej štvrtine na 11:11. V druhej a tretej štvrtine predviedli naše hráčky vynikajúci výkon, najlepší na turnaji. Výbornou obranou a z toho rezultujúcimi rýchlymi protiútokmi rozleptali obranu súpera a do polčasu viedli 27:15 a po tretej štvrtine dokonca 45:21. V štvrtej ešte zvýšili na 50:23 a po tomto náskoku nastalo čiastočné uvoľnenie, strata koncentrácie, čo súper využil a znížil na konečných 57:37.

Po stretnutí nastal výbuch radosti, slzy šťastia nielen u hráčok, ale i prítomného veľkého počtu rodičov, ktorí v sobotu aj v nedeľu vytvorili svojim povzbudzovaním výbornú kulisu kvalitným stretnutiam. Vďaka Vám rodičia!

Zástupca SBA Ing. Kozmon a komisár turnaja pán Bélik odovzdali družstvu pohár, diplom a dekorovali hráčky a trénerov zlatými medailami za prvé miesto a obhájenie titulu Majsteriek Slovenska z minulého roku. Ako som v úvode spomenul, bolo to podstatne ťažšia a náročnejšia úloha, nakoľko výkonnosť družstiev sa vyrovnala. Podstatné je však to, že nielen v domácom prostredí sme získali titul, ale obhájili sme ho na neutrálnom ihrisku. Obhájil ho kolektív, ktorý nemal sólistky, ale fungoval ako dobre zladený orchester, kde každá hráčka podala na svoje pomery veľmi dobré výkony a všetky dreli v každom stretnutí nie pre svoj prospech, ale pre prospech družstva. Musím vysoko vyzdvihnúť disciplinované plnenie úloh v stretnutiach, ale tiež počas celého turnaja sa nevyskytlo žiadne porušenie disciplíny.

V najlepšej päťke turnaja bola v ankete vyhodnotená Simona Majtásová, v druhej päťke Lucia
Kovárová a ako najlepšia trénerka Katarína Šustíková.

O tento mimoriadne cenný úspech sa pričinili: Bačová Gabriela, Bandurčinová Bibiana, Gregorová Lívia, Košarišťanová Stanislava, Kovárová Lucia, Machajdíková Tereza, Majtásová Simona, Manďáková Leona, Melicherová Petra, Michalidesová Miriam, Miklášová Katarína, Moravčíková Adriana - kapitánka družstva, Moravčíková Tereza, Mozoláková Natália, Šustíková Dominika, tréneri Šustíková Katarína, Šustík Milan a vedúci družstva Machajdík Jaroslav.

Konečné umiestnenie družstiev:

1. MBK Stará Turá, 2. ŠŠK Abovia Košice, 3. BK UMB 08 Banská Bystrica, 4. BKŽ Levice, 5. Dannax Sport Košice, 6. Slovan Bratislava

Milan Šustík