Komentár k zápasom z víkendu

Tento víkend 26.1. – 27.1.2019 nastúpili na palubovky opäť 3 naše tímy.

V sobotu mladšie minižiačky vycestovali na 4.majstrovské stretnutie v prebiehajúcej sezóne do Piešťan. Po rozpačitom začiatku v prvej štvrtine, ktorá skončila remízou 10:10, v druhej naše dievčatá zaskočili súpera a vyhrali ju 13:4. Aj v tretej štvrtine pokračovali náporom a odmenou im bola výhra 18:4. V poslednej štvrtine poľavili v útočnej aktivite, ale aj tak ju vyhrali 6:3. Konečný výsledok vyznel prekvapujúco vysokým rozdielom 47:21 v náš prospech. Je to druhé víťazstvo v súťaži po dvoch prehrách. Veríme, že toto im zdvihne sebavedomie a budú pokračovať v podobnom nasadení aj v ďalších zápasoch a predovšetkým v tréningovom procese.

výsledky doterajších zápasov nájdete tu – ml mini – výsledky

ligová tabulka ml mini

Mladšie žiačky hrali svoj zápas v Trnave, kam cestovalo 10 dievčat pod vedením trénera M. Sýkoru. Dievčatá do zápasu proti silnému súperovi nastúpili odhodlane a dokonca sa im podarilo prvú štvrtinu vyhrať 12 : 8, keď nastúpili naše všetky 3 dievčatá ročník 2006, ktoré v družstve máme. Ostatné sú už o rok mladšie a je to v tejto kategórii poznať.  V druhej štvrtine sa im tak podarilo už dať len 2 body a o výsledku bolo rozhodnuté. Dievčatá prehrali 61 : 24.

V druhom zápase už súper nedovolil naším dievčatám ani čiastočný úspech, a aj keď sme sa na začiatku opäť dostali do vedenia 10 : 6, súper ešte v prvej štvrtine dokázal otočiť na 22 : 10. Dievčatá to však nevzdávali a ak by premenili lepšie zahodené šestky, bolo by výsledok zápasu ešte prijateľnejší ako 57 : 33.

výsledky doterajších zápasov nájdete tu – ml žiačky – výsledky

ligová tabulka ml žiačky

Staršie žiačky s trénerom M. Kubalom privítali na domácej palubovke silné tímy z Košíc. V sobotu družstvo CBK, ktoré pricestovalo s väčšinou hráčok ročník 2005. Hrali však s vysokým nasadením, rýchlo a k tomu ukázali aj dobrú streľbu z diaľky. Naše dievčatá sa naopak nevedeli dostať do zápasu, hrali nekoncentrovane. To sa prejavilo na nepresnej streľbe, kedy sme premenili len 23 striel zo 77 pokusov, čo je proti silnému tímu naozaj málo a s takouto streľbou  sa zápas ťažko vyhrá. K tomu sa pridalo aj 9 zahodených trestných hodov a 27 strát počas hry. Prvý polčas tak naše dievčatá prehrali 28 : 44. Aj keď v druhom polčase svoj výkon hlavne vďaka zvýšenej bojovnosti v obrane zlepšili, vyhrali tretiu štvrtinu 16 : 13, no na zvrat v zápase, ktorý nakoniec prehrali 57 : 73 to nestačilo.

V nedeľu na naše dievčatá čakali súperi z akadémie Young Angels. Do tohto zápasu vstúpili naše dievčatá ako vymenené. Od začiatku hrali aktívne v obrane, darila sa im aj streľba keď už behom prvých 5 minút zaznamenali 3 úspešné trojky. Súper bol začiatkom zápasu zaskočený a chvíľu mu trvalo, než sa dostal do tempa. Po vyhratej prvej štvrtine 21 : 16 sa však naším dievčatám prestalo dariť pri zakončovaní, súper agresívnejšie bránil a tak sa priebeh hry vyrovnal. Naše dievčatá však preukázali veľkú bojovnosť, z ktorej pramenili aj fauly a tak sa po zranení veľmi dobre hrajúca E. Eliášová v tretej štvrtine vyfaulovala. Naše vedenie, ktoré dosiahlo až 14 bodov, sa následne začalo zmenšovať.  Súperovi sa ho podarilo stiahnuť až na 3 body v štvrtej štvrtine, ale vďaka presným strelám Z. Gergelyovej  naše dievčatá nedopustili drámu a  vybojovali na záver cenné víťazstvo.  V priebežnej tabuľke ligy im tak patrí vynikajúce 2. miesto za Trnavou, na palubovke ktorej sa predstavia už o 2 týždne. Pokiaľ dievčatá podajú porovnateľne výborný výkon ako v nedeľňajšom zápase aj v Trnave, môžu myslieť na úspech.

výsledky doterajších zápasov nájdete tu – staršie žiačky – výsledky

STARŠIE ŽIAČKY U15 – 2018/2019

Pridaj komentár