Kadetky v Košiciach v závere s tesnou prehrou

Náš tím kadetiek U2004 odohral 18.-20.9.2020 prípravný turnaj v Košiciach. Do Košíc cestovalo pod vedením trénera M. Kubalu z nášho širokého kádra 12 dievčat, ktoré boli zdravotne fit.

V prvom zápase v piatok nastúpili naše dievčatá proti Seredi, s ktorou už v príprave odohrali 2 zápasy. Naše hráčky zápas od zápasu podávajú lepší výkon a v tomto zápase držali otvorený výsledok až do záverečnej štvrtiny, keď 4 minúty pred koncom stiahli na rozdiel 4 bodov, ale v závere im už chýbali sily a tak po dobrom výkone prehrali 73 : 65.

V sobotu náš tím nastúpil proti Young Angels U16 pod vedením reprezentačnej trénerky I. Jalčovej. V tomto zápase sa prejavili naše slabšie miesta v obrane, predovšetkým disciplína niektorých hráčok pri plnení obranných úloh. Strácali sme lopty aj po nepresných prihrávkach. Súper sa však ukázal ako strelecky nepresný a nedokázal ponúkané šance využiť. Prvú štvrtinu sme prehrali 11 : 9. V druhej štvrtine sme pridali na aktivite a tak sme po pravom polčase viedli 21 : 15. V tretej štvrtine sa súper po zlepšenom výkone dotiahol na 31 : 30. Náš tím bol v miernom vedení aj celú štvrtú štvrtinu, ale najmä naša strelecká nemohúcnosť v závere stretnutia dovolila Košiciam vyrovnať. Predľženie už sa na turnaji nehralo. Zápas sa tak skončil netradičnou remízou, aj keď v tomto zápase sme mali jasne zvíťaziť.

Večer naše dievčatá nastúpili proti Poradu. V tomto zápase naše dievčatá proti slabšiemu súperovi v skupine pôsobili nekoncentrovane, prvá štvrtina skončila výsledkom 7 : 7 a v polčase viedol Poprad o 2 body. V tretej štvrtine sa naše hráčky spamätali a obrátili vývoj zápasu vo svoj prospech a nakoniec zaznamenali zaslúžené víťazstvo 43 : 55.

V nedeľu tak naše dievčatá nastúpili proti Košickému Tydamu v zápase o 3. miesto. Do zápasu nezasiahli pre zdravotné ťažkosti V. Kubinová a N. Gavláková. V obmedzenej zostave sa hrali so súperom úplne vyrovnaný zápas. Zo začiatku sa súper bodovo odpútal ale v polčase sme ho stiahli na 30 : 27. Rozdiel 3 bodov bol aj po 3. štvrtine. V polovici štvrtej štvrtiny sme vyrovnali skóre na 47 : 47 a 2 minútay pred koncom sme už viedli 51 : 50. 30 sekúnd pre koncom však súper úspešnými šestkami otočil skóre a nakoniec vyhral 52 : 21. Naše dievčatá si však za predvedené výkony zaslúžia pochvalu a určite skúsenosti z týchto nadmieru vyrovnaných zápasov pomôžu k ich výkonnostnému rastu pred touto sezónou.

Video zo zápasu s TYDAM Košice tu

Video zo zápasu so Sereďou tu

Video zo zápasu s YA U16 Košice tu

Pridaj komentár