Kadetky vstúpili do nadstavbovej časti prehrou

V sobotu 28.1.2023 cestovali staršie mini U12 na svoje zápasy do Serede. Tentokrát cestovalo 12 dievčat a všetky si schuti zahrali. Súper nekládol veľký odpor. V polčase naše dievčatá vyhrávali už o 30 bodov a v 4 štvrtine sa prestalo počítať, lebo rozdiel v skóre už prekročil 50 bodov a zastavil sa za stavu 64 : 13. Druhý zápas prebiehal obdobne. Trénerku potešilo určite že sa všetkým hráčkam podarilo zapojiť do hry a každá zaznamenala aj bodový zápis. Skóre sa skončilo za stavu 61 : 10. Naše staršie mini U12 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej cestovali v nedeľu 29.1.2023 na zápas proti Vrábľom. Naše dievčatá cestovali len v 11 a potrebovali chvíľu na to , aby sa na palubovke rozohrali, potom ale súperovi odskočili a v polčase viedli 28 : 20. V druhom polčase sa im darilo ešte lepšie, súperovi dovolili len 12 bodov a prvý zápas vyhrali 51 : 32. V druhom zápase už naše dievčatá hrali len v desiatich, ale o to s väčším nasadením. Už po prvej štvrtiny išli do vedenia 20 : 7 a v polčase už viedli o viac ako 20 bodov 37 : 16. V druhom polčase však poľavili, štvrtú štvrtinu už vyhral súper 9 : 6, ale na našom zaslúženom víťazstve 52 : 33 to už nič nezmenilo. Dievčatám k výkonu gratulujeme.

Naše kadetky U17 vstúpili v sobotu 28.1.2023 do nadstavbovej časti kadetskej ligy prvým zápasom vonku proti tradičnému súperovi z Piešťan. Tím pod vedením trénera M. Juríka nevkročil do zápasu šťastne. Od začiatku boli dievčatá málo dôrazné v obrane, reagovali neskoro na pohyb súpera a v hre 1:1 zaostávali. Výpomoc v týchto prípadoch tiež prichádzala neskoro a tak súperky často zastavovali len faulom. V útoku sme často nevolili správne riešenia, namiesto prienikov do statickej obrany súpera sme skúšali streľbu z diaľky, ale z 19 striel za 3 body sme premenili len 4. Svoj deň nemala ani stabilne bodujúca D. Uhlíková, keď trafila len 3 zo 16 striel. Po prvom polčase sme tak prehrávali dvojciferne 23 : 34. Po prestávke sme predsa len zvýšili agresivitu v obrane, darilo sa nám viac získavať lopty a zakončovať z rýchlych protiútokov. Do konca tretej štvrtiny sme stiahli náskok súpera na 2 body. ale to bolo z našej strany všetko. V záverečnej štvrtine sme sa vrátili k výkonom z prvého polčasu a potom ako sa vyfaulovali postupne D. Daňová, L. Mudranincová a I. Mihaljevičová už sme na zvrat v zápase nemali potenciál. Netradične v tomto zápase aj naši tréneri, sklamaní z výkonu tímu, zaznamenali 2 technické chyby. Celkovo sme zápas so súperom, ktorého sme v novembri doma porazili o 43 bodov, prehrali 58 : 62.

V nedeľu nastúpili kadetky proti Piešťanom na odvetu doma. Dievčatá sa zo zbabraného zápasu v sobotu rýchlo otriasli a vývoj stretnutia v nedeľu vyzeral úplne inak. Od začiatku sme do toho išli s väčšou energiou, aktívnejšie sme bránili a aj keď stále nešla streľba za 3 body, darilo sa nám premieňať aspoň pokusy z kratších vzdialeností. Hneď na začiatku sme si vybudovali náskok 11 : 2, ktorý sme postupne navyšovali. V polčase naše dievčatá viedli už 37 : 22. V druhom polčase sme čakali nápor Piešťan, ale nič neprišlo. Naše dievčatá postupne budovali svoj náskok, v závere sa však dostali do problémov s faulami. D. Uhlíková sa aj v tomto zápase vyfaulovala, ale na konečné víťazstvo nášho tímu 75 : 53 to už nemalo vplyv. Foto zo zápasu nájdete tu

Pridaj komentár