Zápasovo náročný víkend našich tímov

Tento víkend naše tímy čakalo viacero náročných stretnutí. Ako prvé nastúpili mladšie mini v sobotu doma na 2 zápasy proti Nitre. Staršie žiačky cestovali v sobotu na Slovan a v nedeľu do Stupavy. Náš tím U23 privítal doma v sobotu dievčatá z Popradu a v nedeľu ambiciózny tím CBK Košice.

Naše najmladšie dievčatá z tímu U11 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej nastúpili na svoj prvý domáci zápas po viac ako 2 mesiacoch a tak sme boli na naše dievčatá zvedaví. Do tímu medzičasom pribudli dievčatá z prípravky trénera D. Luptáka a tak mali tréneri k dispozícii na lavičke až 15 dievčat. Dievčatám chvíľu trvalo, než sa na palubovke zorientovali a začali dôslednejšie fungovať v obrane. Po prvej štvrtine sme viedli 10 : 6, ale po vystriedaní pätiek sa situácia otočila. Nitrančanky boli aktívnejšie a naše dievčatá strácali loptu príliš často. V druhej štvrtine tak skórovala len Nitra a v polčase sme prehrávali 10 : 14. Do druhého polčasu trénerky urobili zmenu v zostave, otočili päťky a zdôraznili potrebu väčšieho nasadenia v obrane. Na hre nášho tímu sa to hneď prejavilo a zvládli sme vývoj zápasu otočiť. V obrane sme dokázali získavať lopty a v 3 štvrtine sme zaznamenali 14 bodov. Na začiatku záverečnej štvrtiny sme tak viedli o bod 24 : 23. V poslednej štvrtine už naše dievčatá nedali súperovi žiadnu šancu, vyhrali ju presvedčivo 8 : 0 a dosiahli tak zaslúžené víťazstvo.

Do druhého zápasu naše mladšie mini vstúpili nekoncentrovane. Súperky boli bojovne naladené, chceli nám oplatiť prehru, zápas bol ako na hojdačke a tak sme po prvej štvrtine prehrávali o 7 bodov 5 : 12. Do druhej štvrtiny sme však vstúpili s cieľom náskok súpera vymazať, čo sa nám aj rýchlo podarilo a šnúrou 16 bodov v rade sme získali vedenie 21 : 12. Potom sme však poľavili a Nitra to rýchlo využila a na začiatku 3 štvrtiny vyrovnala na 21 : 21. Vtedy však opäť zabrali naše dievčatá, a hlavne vďaka kapitánke S. Volárovej sme si vybojovali na začiatku 4 štvrtiny dvojciferný náskok 31 : 21. Toto vedenie už súper nedokázal vyrovnať a tak sme aj v 2 zápase zdolali neustále bojujúceho súpera a vyhrali 35 : 26. Foto zo zápasu nájdete tu.

Naše staršie žiačky U15 pod vedením trénera M. Juríka cestovali v sobotu k favoritovi našej skupiny do Bratislavy. Už doma sme so Slovanom prehrali vysokým rozdielom 42 : 71. Asi preto naše dievčatá vstúpili do zápasu s veľkým rešpektom až bojazlivo. Viedli sme v zápase síce po úspešnej šestke 1 : 0, ale to bolo v v prvej štvrtine všetko. Strácali sme príliš veľa lôpt / celkovo až 34 strát a len 6 doskokov v zápase/ a nedokázali sme zastaviť rýchlu ofenzívu súpera. Už v prvej štvrtine tak prakticky Slovan rozhodol o víťazstve v zápase keď viedol 1 : 21. V druhej štvrtine sme sa dostali trochu do zápasu ale s jeho vývojom sme nedokázali nič urobiť. Polčasové skóre 15 : 42 hovorilo jasne v prospech súpera. V druhom polčase Slovan zvolnil tempo a skóre už nerástlo takým razantným tempom, naše dievčatá však nedokázali zahrať ani jednu vyrovnanú štvrtinu a tak sme zaslúžene prehrali 32 : 78.

Tím našich najstarších dievčat U23 nastúpil v sobotu doma proti Popradu pod vedením trénera Kačmarika. Vzhľadom na zápasy Slovenského pohára sa hralo už o 13 30 a v našom tíme cez víkend chýbala trojica T. Vandlíková, N. Taušová a T. Kraislová, z ktorých sa prvé dve úspešne podieľali na víťazstve v tíme Čajok v oboch zápasoch SP. Naše dievčatá však aj v zredukovanej zostave dokázali súpera od začiatku dostať pod tlak. Aktívne bránili a získavali lopty čo im pomohlo k rýchlym protiútokom. Naša nátlaková hra nám zabezpečila až 25 ziskov a aj na doskoku sme boli úspešní s 13 útočnými doskokmi. Po prvej štvrtine sme viedli 28 : 10 a aj v druhej sme pokračovali rovnakým smerom. Súper sa však nevzdával, stále energicky vzdoroval, niekedy aj za hranicou pravidiel. Po jednom razantnom faule Popradčaniek sa vážne zranila H. Dobošová, ktorá si pri páde na palubovku zlomila ramennú kosť a tak najbližšie týždne strávi s rukou v sadre. Hanke prajeme skoré uzdravenie a návrat na palubovku. Ani toto však naše dievčatá nezastavilo. Naďalej boli aj strelecky úspešné a v polčase viedli 50 : 23. V druhom polčase sa náš tlak zmiernil, ale Poprad sa nedokázal, napriek veľkej snahe, vrátiť do zápasu. Náš tréner zapojil do hry aj všetky hráčky z lavičky a náš tím zaslúžene vyhral 84 : 46. Foto zo zápasu nájdete tu.

V nedeľu doobeda čakal naše juniorky oveľa náročnejší súper – košický tím CBK. Viacerá hráčky tohto nášho tradičného súpera pôsobia v extralige a tak sme boli zvedaví, ako sa naše dievčatá dokážu vysporiadať s kvalitou a aj výškovou prevahou Košičaniek. Bol to naozaj kvalitný zápas, s vysokou mierou bojovnosti a nasadenia, vyrovnaný počas celých 40 minút , kedy sa tímy priebežne striedali vo vedení a žiadny z tímov si nevybojoval dvojciferné vedenie. Náš tím, už oslabený o zranenú H. Dobošovú, mal najväčšie starosti odstaviť súperove podkošové hráčky. Darilo sa nám to tak striedavo-oblačno, predovšetkým N. Tomajková bola pre našu obranu ťažký oriešok, keď zaznamenala 22 bodov a množstvo doskokov. Naším dievčatám však šlak streľba zo stredných a väčších vzdialeností a tak sme dokázali s CBK držať krok. Prvú štvrtinu vyhral súper 13 : 14. V druhej štvrtine sme otočili na 24 : 19, predovšetkým vďaka úspešným zakončeniam D. Uhlíkovej a R. Gažiovej. Súper však šnúrou 10 : 0 dokázal ešte do polčasu otočiť a na na konci štvrtiny vyhrával 27 : 33. Vstup do druhého polčasu však patril naším dievčatám. Padli nám tri trojky po sebe, a viedli sme 36 : 35. Súper ešte raz otočil na 36 : 39 ale A. Chovaníková naštartovala našu šnúru 12 : 0 a na začiatku 4 štvrtiny sme tak viedli 48 : 39. Súper však rýchlo dokázal stiahnuť na 47 : 48 a dráma pokračovala. Na starne CBK úspešne zakončovali podkošové hráčky na našej strane to strelecky ťahali „Cajky“ M. Valová a A. Chovaníková. CBK v závere vyrovnali na 51 : 51 a následne 53 : 53 aby sa 2 minúty pred koncom dostali do vedenia 54 : 53. Posledné slovo mala však v tomto zápase výborne hrajúca R. Gažiová, ktorá víťaznou trojkou minútu pred koncom spečatila výsledok na 56 : 54. V poslednej minúte si naše hráčky dokázali výsledok postrážiť a nepustili už Košice a nebezpečnejšej strele. Toto cenné víťazstvo nášho tímu si veľmi vážime a dievčatá si zaslúžia veľkú pochvalu. Foto zo zápasu nájdete tu. Ďalší zápas naše dievčatá odohrajú netradične v stredu 25.1.2023 o 18 15 v piešťanskej Diplomat Aréne proti družstvu YA Košice U19.

Posledný nedeľný zápas odohrali naše staršie žiačky v Stupave. Doma sme tohto súpera vysoko porazili a tak naše dievčatá išli do tohto zápasu z pozície favorita. Tejto úloha sa úspešne zhostili a od začiatku stretnutia si budovali svoje vedenie v zápase. Prvú štvrtinu sme vyhrali 17 : 6 a v druhej sme súperovi dovolili zaznamenať len 4 body a viedli sme 33 : 10. Tréner rotoval všetky hráčky z lavičky, snaživý súper však nedokázal využiť svoje šance a tak naše dievčatá zaslúžene vyhrali 72 : 25.

Pridaj komentár