Staršie žiačky opakovane podľahli Slovanu

V sobotu 30.11. doobeda nastúpili staršie žiačky na odvetný zápas proti Slovanu. Naše dievčatá boli o začiatku poznačené domácou prehrou z pred 2 týždňov a skutočnosťou, že do Bratislavy cestovalo pod vedením trénera M. Sýkoru len 6 statočných. Do zápasu vstúpili pasívne, prenechávali iniciatívu súperovi, v obrane ťahali v súbojoch 1:1 za kratší koniec. Keďže sa naším dievčatám nedarila poriadne ani streľba,  tak súper od začiatku stretnutia presvedčivo budoval svoje vedenie v zápase. V polčase vyhrával o 19 bodov a nakoľko sa ani v druhom polčase obraz hry nezmenil  bola z toho v závere pre nás prehra 41 : 75.

štatistiky zo zápasu tu

V sobotu poobede privítali kadetky na domácej palubovke súpera z B. Bystrice. V Bystrici sme dlho hrali vyrovnaný zápas a až v závere sme súperkám podľahli. Tentoraz zverenkyne trénera M. Sýkoru chceli súperovi oplatiť prehru. Od začiatku sa tak hralo bojovne s dôrazom na obranu. Strelecky obe družstvá v prvom polčase nemali najpresnejšiu mušku a tak poločasové skóre 18 : 21 v prospech Bystričaniek otváralo všetky možnosti. V tretej štvrtine naše dievčatá zabrali v útoku a získali mierny náskok 35 : 29. Štvrtá štvrtina však našim hráčkam vôbec nevyšla. Na začiatku štvrtej štvrtiny súper premenil 4 trojky a šnúrou 17 : 2 rozhodol o výsledku zápasu. Naše dievčatá v tom čase pôsobili v obrane chaoticky, nedokázali pokryť obvodové hráčky, v útoku často bezhlavo strácali lopty. Štvrtinu nakoniec prehrali 26 : 8 a zápas celkovo 43 : 55.

fotogaléria zo zápasu tu

V nedeľu nastúpili kadetky proti hráčkam Nitry. Pokiaľ chcel náš tím pomýšlať na postup do finálovej časti súťaže, potreboval zaznamenať výhru. V Nitre bola hra vyrovnaná, po predĺžení naše dievčatá zvíťazili. Aj v domácom zápase bola hra zo začiatku vyrovnaná. Oba tímy sa striedali vo vedení a obranu zanedbávali. Po prvej štvrtine tak bolo vyrovnané skóre 20 : 20. Na začiatku druhej štvrtiny však naše hráčky pritvrdili v obrane a dokázali šnúrou 15 : 2 súperkám odskočiť. Celkovo v polčase viedli 50 : 33 a očakávali sme že v zlepšenom výkone budú pokračovať aj v druhom polčase. Žiaľ, opäť sme poľavili v obrane, mali sme problém ubrániť rozohrávačky Nitry v situáciách 1:1 a dovolili im viacero ľahkých košov. Len vďaka presnej trojbodovej streľbe sme držali vyrovnaný priebeh zápasu. Napriek tomu, že sme druhý polčas prehrali 38 : 42, celkovo sme zaznamenali tak potrebné víťazstvo 88 : 75. Proti kvalitnejším súperom však jedna dobrá štvrtina v zápase stačiť nemusí.

štatistiky zo zápasu tu a tu

2019-12-01 MBK Stará Turá vs. BKM Junior UKF Nitra - zápis

 

 

Pridaj komentár