Kadetky potvrdili postup víťazstvom v Nitre

Počas víkendu odohralo družstvo kadetiek posledné majstrovské zápasy 1.ligy skupiny Západ.
V sobotu 5.1.2019 cestovali dievčatá do Nitry, kde sa o 14.00 hod. stretli zo súperkami z BK Junior  UKF Nitra. Tento tím, ktorý bol naším najväčším súperom o postup do finálovej nadstavby súťaže kadetiek, už nemal ani teoretickú možnosť nás o postup pripraviť.

Do zápasu naše dievčatá vstúpili koncentrovane a po prvej štvrtine sa dostali do vedenia o 3 body aby v polčase svoj náskok zväčšili na 31 : 22. V tretej štvrtine sa hral vyrovnaný basketbal a súper dokázal znížiť naše vedenie o bod. V závere však naše dievčatá kontrolovali zápas a vyhrali celkovo 55 : 42. 

V nedeľu 6.1.2019 cestovali naše hráčky do Trnavy, kde nás čakal výškovo i fyzicky kvalitný súper. Hráčky nastúpili do zápasu nabudené a odhodlané súperovi nič nedarovať zadarmo. 1/4 skončila 17:17. Do 2/4 sa súper viac nabudil a v polčase viedol 31:25.3/4 sme prehrali o 7 bodov a súper natiahol vedenie na 49:36 a tento rozdiel v skóre udržiaval dokonca zápasu, keď výsledok vyznel po remízovej poslednej štvrtine v prospech domácich 62:49.

Naše kadetky tak dokázali v silnej skupine západ obsadiť 4. miesto /pri rovnakom počte bodov s Trnavou rozhodoval horší vzájomný zápas v prospech Trnavy/, keď nechali za sebou Nitru, Slovan a Ivanku. Postupujú spolu s Trnavou, Zvolenom a B. Bystricou do celoslovenskej nadstavbovej časti súťaže a podobne ako náš ženský tím si zahrajú s najlepšími slovenskými družstvami o postup do záverečných bojov o medaile. Tu sa stretnú s postupujúcimi tímami z východnej skupiny – z Košíc, Popradu a Spišskej Novej Vsi. Gratulujeme našim dievčatám k neočakávanému postupu, keďže až na jednu hráčku sú všetky ročníkovo v tejto kategórii mladšie.

 

Pridaj komentár