Do súťaže vstúpili už aj mladšie žiačky

V sobotu 19.10.2019 už zahájili súťaž aj mladšie žiačky. Na domácej palubovke privítali dievčatá z Handlovej. Handlovčankám snahu nemožno uprieť, no bolo vidieť, že viaceré z nich s basketbalom ešte len začínajú. Naše všetky dievčatá si teda z chuti zahrali a v oboch zápasoch pokorili 100 bodovú hranicu. Koláče budú teda piecť Miška Podhradská a Pavlínka Nemečková . Gratulujeme a chválime všetky dievčatá, špeciálne Luciu Antalovú za vynikajúcu obranu súperovej kľúčovej hráčky. V najbližšom kole privítame na domácej palubovke jednoznačne najsilnejšie družstvo skupiny stred- Banskú Bystricu. Už od teraz sa na nich začneme zodpovedne pripravovať.

2019-10-20 MBK ST vs SBK Handlova U13 zapas c.S1 zapis
2019-10-20 MBK ST vs SBK Handlova U13 zapas c.S4 zapis

V nedeľu nastúpili na prvé domáce zápasy aj naše staršie žiačky. Keďže ich je naozaj málo, doplnili ich ešte Lili Mudranincová a Domča Daňová. Súperom im boli dievčatá z Piešťan. Viaceré z nich nastupovili v minulej sezóne ešte v spoločnom tíme a teraz sú súperkami. V zápase si vzájomne nič nedarovali a naše dievčatá boli o niečo aktívnejšie a dôraznejšie v obrane a presnou streľbou z voľných pozícií  aj z väčších vzdialeností si postupne budovali náskok. V polčase viedli 35 : 24 a aj keď sa nevyhli niektorým slabším momentom v zápase, po celý čas zápas kontrolovali a napriek úzkej rotácii zaslúžene a presvedčivo vyhrali 78 : 60

Viac info k zápasu tu

Naše ženy nastúpili v sobotu proti UMB B. Bystrica v zdecimovanej zostave. Kadetky ich podporiť nemohli pretože hrali turnaj EGBL a L. Krč Turbová nastúpila večer v Šamoríne za Čajky, kde panuje veľká maródka, Naty Malková mala povinnosti zo školy a Banská Bystrica nám nevyšla termínovo v ústrety. Tak cestovalo na víkendové zápasy 8 statočných z toho Aďa Moravčíková a Nina Jamrichová dosť choré. Situáciu nám v Bystrici skomplikovali ešte viac 3 fauly za prvé 3 minúty od Zuzky Hornáčkovej. Celkovo ale dievčatá ukážkovo bojovali a podali až heroický výkon. Na palubovke dreli a nechali tam všetko. Až do konca tretej štvrtiny sme stále prehrávali, no po tretej štvrtine bola remíza. Škoda že domácim padli na začiatku štvrtej štvrtiny 3 ťažké trojky po sebe. Samozrejme už sme aj kondične odchádzali a vyfaulovala sa nám Táňa Moravčíková. Prehrávali sme už o 20, no dievčatá to stiahli na konečných 70 : 57. Ale klobúk dole pred nimi a v  očiach trénera a fanúšikov  boli určite v sobotu víťazky.

V nedeľu  prišla tímu proti Zvolenu pomôcť aj Lucia Krč-Turbová. Zvolen sa spojil s ŠKP Bystrica a tak tento tím patrí spoločne s YA Košice k najlepším juniorkám na Slovensku. Od začiatku boli domáce jasne lepšie. My sme samozrejme mali veľkú únavu v nohách ale chyby, ktoré sme robili boli naozaj neospravedlniteľné. Navyše streľba bola otrasná a obrana deravá. Súper vyhral úplne zaslúžene 67 : 46 a my sa z tohto výkonu musíme čím skôr otriasť.  O 2 týždne hráme doma proti Rožňave a CBK Košice. Potrebujeme sa dať zdravotne dokopy a podať taký výkon aký sme podali v sobotu v Bystrici.

 

Pridaj komentár